אבחון מוקדם

גלסטאר

New member
אני פשוט המומה מהתגובות !

ואם היו אומרים שהילד הזה יהיה גאון מחשבים (ביל גייטס)? או לחילופין ההמשך של איינשטיין או כותב יצירות מוסיקליות כמו בטהובן ? גם אז היתן חושבות על הפלה ? דווקא לילדים האלו הפוטנציאל השכלי גבוה פי מאה מילדים "רגילים" ודווקא מומים כמו עיוורון או חרשות שאותם לא ניתן לאתר בהריון (ואז אולי צריך לשקול הפלה) עומדים מנגד.

גלסטאר - אל לך להיות המומה

גלסטאר שלום, מצטערת לאמר לך שגם אני מזדהה עם שאר ההורים. אנחנו לא רוצים ילדים גאונים רק ילדים רגילים. יש לי ילדה בת 3 המאובחנת כ- pdd ואני אישית מרגישה לא פעם שאני פשוט מתמוטטת מהרגליים והנה עוד מעט יאשפזו אותי וזה בפירוש כך. כמעט בלתי אפשרי לצאת איתה בחוץ, אפילו סתם לבלות שעה בקניון עם הילדה אני לא יכולה כי אז היא רצה ופשוט בורחת ואני כמובן אחריה. אם זה בחוץ אז היא לא מוכנה לתת יד ולא מוכנה שיחזיקו אותה או ייגעו בה כך שחופשי ולא פעם עצרתי אותה מלרוץ לכבישים או למקומות מסוכנים אחרים -הילדים האלה לא מודעים ולא פוחדים מסכנות. בגדול קשה מאוד לגדל ילד עם בעיות התנהגות ובעיות מבחינה תקשורתית ומילולית, זה באמת בגדול כי אי אפשר לפרט ולספר כאן הכל. אתן לך גם דוגמא אישית לפני כחודשיים ילד מהגן של הבת שלי קפץ מחלון הבית שלו שבקומה ה-11 ומת. זה קרה כאשר האמא הלכה לישון והילד ישן לצידה רק שהוא פשוט התעורר לפניה והיא לא הרגישה. לילד רגיל אפשר להסביר מה מסוכן ומה אסור, אז תגידי לי זה שווה את זה. זה נכון שהיום הילדה המקסימה שלי היא יישות עם אופי ולא עובר בבטן אימו כולנו אוהבים אותה מאוד ולא היינו מוותרים עליה ויהי מה.... אבל שוב יש כאן את ההבדל ואם לי היו אומרים שבבטן שלי יש לי ילד עם pdd בלי לחשוב פעמיים הייתי מפילה פשוט לא הייתי יכולה לעמוד בזה, אין לי כבר כוחות, כל כוחותיי מושקעים בילדה המתוקה והמיוחדת שלנו. ועוד לא ציינתי שיש לי תינוקת בת שנה ורבע בריאה שאני מרגישה שהרבה דברים באים על חשבונה. כמובן שכל זה על קצה המזלג כי כאן זה מחשב והמציאות איתה אנו מתמודדים דקה דקה, שעה שעה,יום יום הרבה הרבה יותר קשה לכן לא הייתי רוצה להוסיף לעצמי עוד כאלה. תנסי להבין גם שלא כל ילדי ה- pdd הם אותו דבר, כל ילד מיוחד בפני עצמו, לכן אני גם לא יודעת עם מה את מתמודדת יום יום. בברכת שבת שלום, אירית.

אבחון מוקדם

אני הריונית בתחילת הדרך (מאוד בהתחלה). יש במשפחה היסטוריה של PDD, ואני רוצה לבדוק את הנושא כדי לקבל החלטות על בסיס מידע, ולא על בסיס "מה שיקרה יקרה". עד עכשיו חשבתי שאין אפשרות לזהות PDD לפני הלידה עצמה, אבל הבנתי שיש בדיקה שאפשר לעשות, כששולחים את הממצאים לחו"ל על מנת לקבל תשובה סופית מישהו מכיר, יודע, שמע - ויכול לתת פרטים?

גלסטאר

New member
סתם מתוך סקרנות

ואת לא חייבת לענות (אבל אני מרגישה חייבת לשאול) ... ואם יש לך ילד PDDואת יודעת על כך עוד בהריון ... האם תבצעי הפלה ??? ואם יש לו דיסלקציה ? גם זה מולד. או לחילופין בעיות למידה ? ADD ? ADHD? מה אז ?

בלי לחשוב אפילו פעם - הייתי מפילה

אני עוד צעירה ועדיין לא נשואה וכמובן שללא ילדים, אבל עבר עלי מספיק ומצפייה בהורים שלי אני יודעת שזה ממש לא קל. אז נכון שבחיים לא הייתי מוותרת על רגע עם אחותי שאותה אני אוהבת הכי בעולם, אבל אם כשאהיה אי"ה בהריון יגידו לי שלעובר יש pdd - אני בו במקום אקבע תור להפלה. אין שום סיבה להיכנס במודע למצב כזה ולהביא לעולם ילד שרק יסבול. אגב, אמא שלי אמרה לו פעם, שלמרבה המזל אחותי נולדה שלישית ולא ראשונה, ובמקרה שהיא הייתה נולדת הבכורה, ספק אם היא הייתה מביאה ילדים נוספים לעולם, מתוך ידיעה שילד כזה דורש כל כך הרבה.

אני לא יודעת

(בטח לא תראה את התשובה הזו בכלל). יש במשפחה PDD, ודווקא הצד שלהם מאוד לוחץ לדעת מראש כדי להחליט להפסיק הריון במקרה שמדובר בילדה עם PDD. על ילד לא דיברנו (אולי הפרצוף הנדהם שלי עצר אותם). בכל מקרה, כמו שאמרתי - אני רוצה לדעת ולהיות מוכנה, לא משנה מה תהיה ההחלטה. לא יכולה להגיד שכן, לא יכולה להגיד שלא...

למעלה