אבחון מחלה-קרוהן

ליאוריש

New member
אבחון מחלה-קרוהן

אני חייל שסובל כבר חודשיים וחצי משלשולים, חלק ריריים חלק לא, כאבי בטן איומים בנוסף תופעות של סחרחורות וכאבים בכל הגוף. עשיתי צילום מעי דק ומצאו חלק מעובה, בנוסף עשו לי בדיקת קולונסקופיה מצאו חלקים דלקתיים במעיים, עם חשד לקרוהן. בביופסיה לא מצאו כלום. הייתי אצל רופא גאסטרו החשד הוא או לקרוהן או למעיים עצבניים. רוצים לשלוח אותי לבדיקת אנדוסקופיה וסי.טי בטן האם זה הכרחי כרגע אם יש את שתי הבדיקות שעשיתי, כי אני כבר לא יכול לעשות עוד בדיקות אני בקושי יכול לזוז. האם אפשר לקבוע לפי הבדיקות והתסמינים את המחלה ולתת לי תרופות כי אני בינתיים סובל מכאבים איומים וסחרחורות וכבר חודשיים וחצי משלשל, נתנו לי אנטיביוטיקה מטרוג'יל וזה לא עזר... האם ניתן לאבחן לי כבר מחלה או איזה פיתרון שיוכל להקל על הכאבים או לעזור כי לפי מה שאני יודע שתיהן מחלות כרוניות שלא עוברות מהר כ"כ האם זה ישפיע על הפרופיל שלי שהוא כרגע 45 (אורטופדי) איזה פרופיל נותנים במחלות כאלה? אם אתה יודע אשמח לעזרה ולתמיכה.... ליאור

חשד למחלת קרון

ראשית צר לי על הסבל קשה להיות בצבא ולפתח מחלה כי התהליך איטי לפעמים ההתעבות בצילום הבריום של מעבר המעי הדק יחד עם חשד לדלקת במעי הגס והטיפול באנטיביוטיקה אכן מעלים אפשרות כי מדובר בקרון מאידך הרופא לא השיג דבר בביופסיות ורוצה להתקדם עם בדיקות נוספות כמו גסטרוסקופיה וסי טי ניתן גם לעשות מיפוי כדוריות לבנות- לשלול מחלת קרון אישית הייתי מתחיל כל יום תוספת פרוביוטית בנוסף לאנטיביוטיקה שנתנו (יוגורט או אקטימל יכולים להספיק) שנית הייתי לוחץ לקבל את כל הבדיקות מהר- בצבא דברים כאלה לוקחים שמן אם אין מענה מניח את הדעת מהצבא- ואתה באמת מרגיש רע- תמיד ניתן גם לפנות לקצין העיר- לקבל סיוע או הפנייה לבית חולים אם המצב מצדיק לגבי פרופיל- צה"ל לא מגייס מתבגרים עם מחלת קרון אך מאפשר התנדבות מאידך- הנושא אצלך יותר מורכב בגלל האחריות לטיפול בגלל שהמחלה התחילה בצבא- אז ראשית- חשוב שתהיה אבחנה- שנית דרוש טיפול רפואי יעיל- יש בצבא רופאים מצויינים וגם יועצי גאסטרו מהטובים בארץ לאחר האבחנה ינחו אותך איך להתקדם הלאה רק בריאות

ליאוריש

New member
בנוסף

הרופא אמר שגם אם הבדיקות יהיו תקינות יכוללהיות שזה קרוהן או מעיים עצבניים, מה זה אומר לגבי למה אני צריך לעשות עוד בדיקה כמו אנדוסקופיה אחרי שעשיתי קולונספקיה הרי יש להן אותה משמעות לא? אז גם אם בדיקות תקינות יש חשד למחלה אז איך יכולים לגלות אותה בסוף רק לפי הבדיקות הראשוניות וסימפטומים כי אני לא מבין....את זה... יכול להיות מצב שבו הבדיקות הבאות יהיו תקינות ועדיין יהיה קרוהן? זה פשוט מצב לא מובן לי...

david84a

New member
שלום ליאור

אני מבין מאוד לליבך, גם אני במצב דיי דומה לשלך, אמנם אצלי כאבי הבטן והשלשולים החלו עוד לפני הגיוס ולכן הגיוס נדחה שוב ושוב (פרופיל 24) וכבר עברה כמעט שנה מאז תאריך הגיוס האחרון, בדיוק כמוך אני מתנדנד בין אבחנה של מעי רגיז וקרוהן, גם אני סובל מכאבי בטן שלשולים פצעים בפה ולעיתים גם כאבי פרקים (בעיקר ידיים וברכיים), אצלי בדיקת הבריום היתה תקינה אמנם בבדיקת הקולונוסקופיה נמצאו איזורים דלקתיים מה שקושר להכנה של הבדיקה לכן עברתי בדיקה נוספת עם הכנה שונה ועדיין אותו דבר, גם אני כמוך מאוד מבולבל, אני מציע לך לנסות ללמוד עם הזמן מה גורם לך יותר לשלשולים ומה פחות ולפי זה לסדר לך תפריט יומי כדי לאזן את מערכת העיכול עד כה עברתי פעמיים בדיקת קולונוסקפיה, בדיקת גסטרוסקופיה צילום בריום ובדיקות דם ועדיין לא נמצאה אבחנה חד משמעית, אבל לא התייאשתי, הטיפול היחידי בינתיים היה עם כדורים שעוזרים בתסמונת מעי רגיז כמו נירבקסל שגרמו לי לתופעות לוואי כמו כאבי ראש ועייפות ולא שיפרו את מצב השלשולים לכן הפסקתי להשתמש בהם, כרגע אני מרבה בפרוביוטיקה וכמו שדר' וסרמן אמר זה באמת עוזר ומומלץ מאוד... בכל אופן - אל תתיאש ואל תמהר להסכים לאבחנה של מעי רגיז, חשוב שתדע מה יש לך ותטפל בזה בהתאם... לידיעתך בנוסף לפורום זה קיים פורום תמיכה לאנשים עם בעיות עיכול באתר WWW.DOCTORS.CO.IL תרגיש טוב!

מגשהכסף

New member
גם בתי קבלה קרוהן לאחר חיסון.

תבדוק בפנקס החיסונים (אם נמצא בידך, אם לא תבקש מקצין רפואה ראשי ) בדיוק איזה חיסון קבלת ופנה למשרד הבריאות, ישירות ללשכת השר בבקשה שיבדקו את האצווה ויפסיקו לחסן את הנגלה הזאת. סביר להניח שקצין התגמולים לא יכיר בך כנכה צה"ל כתוצאה ממחלת קרוהן. מישהו גוזר קופון ומציין וי. חייל ישראלי נפגע.

למעלה