אבחון סוג סוכרת

אבחון סוג סוכרת

שלום.
אני כותב שאלה זו בשם אבי, בן 67 שחולה בסכרת ולא טיפל במשך המון שנים (10 בערך)

לפני מתן התרופות היה לו סוכר של 345.
עם HbA1C של 11.3.
Triglycerides - 222
ALKP-Alkaline Phosphatase - 169

רופא הסכרת נתן לו לקחת מטפורמין 850 מ"ג בבוקר ובערב,ולהזריק 10 יחידות אינסולין בזאלי בערב.
בנוסף, שלח אותו לבדיקת דם ואלו התוצאות המלאות :
סוכר: 232
C-Peptide - 546 mol/L
Islet Cell Ab - קטן מ7 U/ml
GAD Ab - קטן מ7 U/ml
אלבומין - תקין
קלציום - תקין
B12 - תקין
TSH - תקין

לאחר שבועיים של מתן תרופה, הסוכר שלו ירד ל135 בבוקר.
ראיתי את הנוגדנים Islet Cell Ab, GAD Ab וראיתי שזה תואם יותר לסוכרת מסוג 1.
רציתי לשאול - מה דעתכם על הטיפול שהביאו לו ?
ולפי הנוגדנים, האם ייתכן כי זה לא סוכרת מסוג 2?
תודה רבה

zvika2017

New member
תגובה

התשובה לשאלה שלך מורכבת וקשה לתת הסבר בפורום, ועוד מאנשים שאינם מוסמכים ברפואה.
אבל ביקשת דיעה אישית, ואתן לך את דעתי האישית (שוב מדגיש, שאינה מקצועית!)

ראשית, נוגדני GAD יכולים להמצא בדם ברמה מסוימת גם כאשר לא מתחוללת תקיפה אוטואימיונית של הלבלב (הנוגדנים האלה יכולים להופיע ברמה נמוכה גם אצל סכרתיים סוג 2, וגם אצל אנשים ללא סכרת כלל). זה עניין של כמות, ומאחר וקיבלת תוצאה בניסוח של "פחות מ-" אני משער שבקופה לא מתרגשים, אחרת המילה "חיובי" הייתה אמורה להופיע בניסוח.

שנית, ויותר חשוב, הלבלב של אבא שלך מייצר אינסולין! החלבון c-peptide מיוצר על ידי הלבלב ביחד עם האינסולין (הם מיוצרים מחוברים, ומיד נפרדים... קל יותר למדוד c-peptide ולכן הוא זה שנמדד בקופה) - במילים אחרות, המצאותו של חלבון זה מעידה על ייצור אינסולין על ידי הלבלב.

הטריגלצרידים של אבא שלך גבוהים, ועל אף שלא ציינת, אני מאמין שה-HDL שלו נמוך (עד נמוך מאוד).
לאור כול האמור, אני מעריך שלאבא שלך יש אי רגישות לאינסולין - סכרת סוג 2 - ולא סכרת סוג 1.
אני מסיק מכך שעל אביך לעשות שינוי דרסטי בהרגלי האכילה שלו, ופעילות הגופנית שלו.
תמונת המצב מרמזת על הסינדרום המטאבולי (עקב אכילה לא נכונה וחוסר בפעילות גופנית) : אי רגישות לאינסולין ופרופיל ליפידים בעייתי (האם אתה יכול ציין בבקשה מהו לחץ הדם וה-HDL?).
אם אכן יש לו אי רגישות לאינסולין, והלבלב שלו עדיין מייצר מספיק אינסולין, אז לדעתי העמסת אינסולין אקסוגני\מבחוץ רק תכביד על המצב. הצורה להתמודד עם אי רגישות לאינסולין היא להמעיט כמה שיותר באינסולין אנדוגני, קרי, תזונה דלת פחמימות. אי הרגישות לאינסולין נובע בדרך כלל (אבל לא תמיד) מרמות גבוהות של אינסולין בגוף לאורך שנים.

אם ממשיכים לאורך זמן לא לטפל בשורש הבעיה (=תזונה וספורט), הכדורים יפסיקו מתישהו לעזור, ולאט לאט הלבלב יותש ויפסיק לייצר אינסולין מתשישות (ולא כתוצאה מאוטואימיון), ואז בלית ברירה הופכים להיות תלויים בזריקות אינסולין.
(אני כעיקרון מתנגד לשימוש בכדורים כתחליף לטיפול בשורש הבעיה - הדבר שקול לכך שכשיש שריפה, ממשיכים לשפוך דלק מצד אחד שלה, ומנסים לשפוך מים מהצד השני... כאשר במטפורה זו התזונה הבעייתית הינה הדלק, והכדורים הם המים. צריך לכבות את השריפה מהשורש)
במילים אחרות, הכדורים הם מדרון חלקלק שבסופו נמצאת מחט מזרק האינסולין, והצורה להמנע מהחלקה במדרון הזה היא תזונה נכונה ופעילות גופנית.

אם אביך יכול לעשות שינויי באורח חייו, כדאי שיעשה זאת בהקדם. כאמור, אצל רוב האנשים אני מאמין שסכרת סוג 2 היא ריברסבילית עד לנקודה מסוימת! (מאחר שמקורה בעיקר בתזונה), ולכן חשוב לעשות את השינויים כמה שיותר מהר. ישנם מקרים בהם אי הרגישות לאינסולין אינה נובעת מתזונה לקויה מתמשכת, אולם פתולוגיה זו היא מיעוט המקרים.

זו דעתי האישית, וייתכן שאני טועה.

בכול מקרה, תוכל למצוא ביוטיוב הרבה סירטונים של רופאים על ריפוי\היפוך סכרת סוג 2, וביניהם יש רופאים ידועים ואמינים (דר' ניל ברנרד, דר' גרגר, דר' מקדואל, דר' גבריאל קוזאן, דר' פיטר אטייה, דר' טד ניימן, דר' סטיבן פיני... ויש עוד הרבה. ויש גישות שונות לגמרי איך לתקוף את המצב, ויש הצלחה בגישות שונות).
אני אישית "חסיד" של דר' ריצ'רד ברנשטיין, וככזה ממליץ להקשיב גם לו.
שב וצפה בסירטונים שלהם (שכאמור מתמקדים בתזונה ופעילות גופנית כפתרון לסכרת סוג 2 בפרט, ולבעיות הסינדרום המטאבולי בכלל).
יש עדויות ברשת של אנשים שהיה להם סכרת 2, שאיזנו את עצמם על ידי תזונה וספורט והפסיקו לצרוך כדורים\אינסולין. (אגב, חברות התרופות, שמשפיעות על הממסד הרפואי, היו מעדיפות שאנשים ימשיכו לצרוך כדורים, מאחר וזה ביזנס של ביליוני דולרים)
מקווה שהמידע הנ"ל יעזור.

לשאלתך. איזה סוג סוכר יש לאבא?

בדרך האֵלִימִינַצְיָה אין לו סוכרת סוג 1.
סוג 1 - לא מטופל 10 שנים, הסוכר היה מגיע ל-1000, כןלל אישפוז בבית חולים..
סוג 1 - 10 יחידות אינסולין לא היו עושות שום שינוי. ביום הגוף זקוק ל- 1/2 יחידה אינסולין לכל ק"ג ממשקל הגוף..
אם כך זאת לא סוכרת מסוג 1.

למעלה