אבחון ראשוני

רוזה 239

New member
אבחון ראשוני

שלום רב, אני אמא לילד בן 6 בגן חובה (נשאר עוד שנה בגן)
קצת רקע: מטופל מגיל צעיר אצל קלינאית ומרפאה בעיסוק, מקבל גננת שילוב בגן לעבודה פרטנית ומאובחן עם הפרעת קשב ומקבל טיפול תרופתי עם הטבה , יחד עם זאת אני ובעלי מרגישים שצפים ועולים קשיים רבים (יתכן שהיו שם תמיד אבל פחות הבחנו בהם) ילדי שתמיד היה עם קשיים חברתיים החל להסתגר רוב שעות היום, הוא איבד עניין בחברים, נוטה לחזרתיות, יוצר פחות קשר עין ובאופן כללי מגלה התנהגיות מדאיגות. רופא המשפחה שלח אותנו לעשות אבחון אצל פסיכולוג התפתחותי בחשד לבעיות תקשורת. יש לי מס' שאלות:
1. האם משהו נתקל בתופעה של דיכאון בעקבות לקיחת ריטאלין (המרפאה בעיסוק שלנו חושבת שיתכן שזו הבעיה)
2. האם אתם מכירים ילדים שאובחנו על הרצף בגיל כל כך מאוחר? (ממה שקראתי כתוב שהנסיגה היא בסביבות גיל 2)
3. לאן כדי לפנות? פסיכולוג התפתחותי?, פסיכיאטר בשביל ההבחנה המבדלת? לפנות קודם לניורולוג?
בקיצור המון שאלות של הורים מודאגים
אשמח לכל התייחסות ותובנה תודה !

TikvaBonneh

New member
אכן מוכר

לגבי ריטאלין, בני הגדול, יותם, היה בדיכאון והפסיכיאטרית אמרה להפסיק לו את הריטאלין. זה כנראה ידוע כגורם דיכאון. יש המון דיווחים של הורים על ילד "כבוי" עם הריטאלין.
לגבי גיל האיבחון, יותם אובחן בגיל 15. בספקטרום האוטיסטי נסיגות קורותבכל גיל . הוא היום בן 22 ולאחרונה הייתה לו שוב נסיגה
אני מציעה שתערכו איבחון במכון שיש בו גם פסיכולוגית וגם פסיכיאטרית.
לגיל שש ומעלה יש את מכון "מראות" , באיכילוב, אליו אפשר להגיע עם טופס 17.

grayart

New member
יש הרבה בילבול בין שתי האבחנות...

הפערת תקשורת יכולה להיראות כמו הפרעת קשב, והפרעת קשב יכולה לגרום לקשיי תקשורת "וחברה" ולהיראות כמו הפרעת תקשורת.
לפעמים יש גם וגם...
שווה לבדוק, אבל לפני זה לחשוב מה התועלת, הרי הוא כבר מטופל אצל קלינאית ומרפאה בעיסוק, אני לא בטוח שהטיפול יהיה שונה גם אם האבחנה תהייה שונה, לי אין נסיון בזה.

TikvaBonneh

New member
שונה לגמרי

ילד עם הפרעת קשב לומד בכיתה רגילה ללא סייעת אישית או בכיתת חינוך מיוחד של 12 ילדים, עם שעות וחופשות משרד החינוך. ילד עם הפרעת תקשורת לומד בכיתה רגילה עם סייעת אישית או בכיתה של שמונה ילדים, יום לימודים ארוך והפעלה בחופשות.

yonitbrk2

New member
תגובה קצרה

א. ריטאלין אכן יכול לגרום לדיכאון, לכן יש להתיעץ עם הפסיכיאטר, אולי יש אפשרות לשנות מינון או סוג של ריטלין.
ב. לגבי איבחון מאוחר, במיוחד בתפקוד הגבוה, אז כן, שמעתי על אפשרויות כאלה, ואף מכירה ילדים שאובחנו בגילאים המאוד בוגרים יחסית, משום שדי נפלו בין הכסאות וקשה היה לתת את האבחנה המבדלת.
לכן מאוד ממליצה על פסיכיאטר טוב ,שמתמחה בתחום.

למעלה