אבחון

gilidana

New member
אבחון

לפני כ-10 שנים עברתי אבחון לטרשת ולא נמצאה עדות. בשבועות האחרונים אני מרגישה ממש לא טוב, נימול בערה וקור בכפות רגליים ורגל שמאל מציקה. הגעתי על דעת עצמי למרכז בתל השומר והופניתי לבדיקת MRI ופונציאליים. קיבלתי אישור דרך קופת חולים כללית לביצוע MRI באיכילוב ונקבע לי תור רק בעוד חודש, לא קיבלתי אישור להגיע למרפאה בתל השומר. מה לעשות, אני מרגישה מאוד לבד ומודאגת, מרגישה שלא אוכל להמשיך לתפקד למי לפנות, מה לעשות?

קירבי1

New member
האם אפשר לשאול- איזה בדיקות עברת

לפני עשר שנים ? ומה הרגשת אז שהוביל אותך לבדיקות? ולמה את מתכוונת שרגל שמאל מציקה לך? אני ללא אבחנה כבר למעלה משנתיים וחוששת בדיוק כמוך שהרופאים מפספסים משהו. אודה לך אם תכתבי לי תודה והמון בריאות ותשתדלי לא להכנס לסרטים .המתח עצמו יכול להזיק אני יודעת שזה לא פשוט אני נלחמת יום יום עם עצמי לא להיכנע לפחדים.

עצה ידידותית ../images/Emo39.gif

ראשית ברוכה הבאה לפורום ואכן הגעת למקום הנכון ד"ר ארנון קרני מנהל המרפאה לטרשת נפוצה במרפאת סורסקי אני חושבת שזה באיכילוב בפורום הספיציפי הזה את יכולה להפנות אליו ישירות שאלות ותקבלי תשובה לעניין תוך זמן קצר בינתיים תרגיעי במקום להכנס לסרטים תנסי להנות מהחיים עד כמה שניתן מתח נפשי הוא אוייב אכזר במחיוד במחלות מהסוג הזה השתדלי להרגיע את עצמך ולחשוב חיובי הקיפי את עצמך בדברים שכיף לך לעשות הסתובבי עם אנשים שאת אוהבת ואוהבים אותך ושפשוט נעים בחברתם אני לא רוצה להשמע כמטיפה אך תנסי לקרוא תהילים אותי זה מרגיע תעשי לעצמך טוב עד כמה שאפשר עד לאבחון שגם כך לא מבטיח שזו טרשת והלוואי שזה לא כרוני אלא ארוע בודד שיתפוגג ללא סממנים נוספים ואם את עדיין כל כך לחוצה תבקשי לעשות את בדיקת הMRI בניידות הפזורות בארץ ושם אולי יצליחו לשלב תור מוקדם יותר .... ואם בסופו של דבר תאובחני כחולה מכסימום תתחילי טיפול רפואי שמעכב התקפים או מחליש אותם אך בהחלט לא מונע אותם ולא מרפא את המחלה לצערנו בקיצור המון המון בריאות ושלווה

m י כ ל

New member
תומכת בחום במה שכתבו קודמותי

תשתדלי לוותר על הפניקה, ולהפסיק את הקרנת סרטי האימה שרצים בראש, שבהם את מככבת. יש מרחק גדול מהמקום בו את מצויה לבין אי יכולת לתפקד, חלילה. ההיפך הוא הנכון: את במצב שאני נוטה לקרוא לו: "תפקוד יתר", שבו את מנסה להחזיר לעצמך שליטה מלאה בכל המתרחש. לכן השתמשתי במילה: "לוותר". פרפקציוניסטים רודפי שלמות וקונטרול מתקשים מאוד לוותר - מנסיון אישי. הויתור על עקרון השליטה המוחלטת, שמושג במאמץ רב ובהרבה עבודה פנימית, מביא עמו הקלה גדולה בחיים, וגם את ההכרה הלכאורה פשוטה, שלא הכל נמצא בשליטתנו. נכון, לבדיקת MRI (אלא אם כן היא דחופה מאוד, ושלך, ככל הנראה, לא דחופה) יש תורים ממושכים והמתנה ארוכה. רובנו עברנו את התהליך, חלקנו הרבה יותר מפעם אחת. אני חולקת על דבר אחד בלבד מדברי שפרירית: יש חשיבות רבה למכשיר בו מתבצעת הבדיקה. MRI מוח הוא בדיקה הדורשת מכשיר בעל איכויות גבוהות. כאלה לא נמצאים בניידות. אנא, אל תנסי להתיש את עצמך בפניה ובחיפוש אחר ניידת, כי הבדיקה לא תהיה אפקטיבית. בנוסף, ממליצה לך לפנות לצוות המנהלה של המרכז בתל השומר (נורית!!! אין כמוה לנועם, אדיבות, תבונה ויעילות). פעמים רבות הרופאים במרכז בתל-השומר מעדיפים, לעיתים אפילו מתעקשים, מסיבותיהם שלהם, שהבדיקה תתבצע במכשור של תל השומר. יתכן והם יכולים להסדיר את הענין עם הקופה. בכל מקרה, ההמתנה שם לתור היא ארוכה לפחות כמו זו באיכילוב, אם לא הרבה יותר, אפילו אם החולה מגיע עם הפניה של נוירולוג מהמרכז לטרשת. פשוט תהיי סבלנית, ותזכרי שאם הכל בסדר, הרי בזבזת חודש שלם, אם לא יותר, על דאגות חסרות שחר ועל חרדות מכרסמות. אם חלילה, יימצא משהו, הרי בזבזת את החודש האחרון של התמימות ואי הידיעה. לא חבל?! אם באמת רוצים, תמיד אפשר להיות מודאגים אחר כך...

למעלה