אבחונים אבחונים ועוד אבחונים....?

grayart

New member
אבחונים אבחונים ועוד אבחונים....?

איך שהוא קיבלתי כאן את הרושם שיש ילדים שעברו מספר רב של אבחונים בסמיכות אחד לשני.
אנחנו עברנו עם הילד אבחון אחד ואמרנו לעצמנו, שאנחנו לא היינו רוצים לעשות לו את זה עוד פעם גם אם "יוציאו אותו מפגר באבחון".

אני סקרן מה הסיבות שבגללן לוקחים ילד ליותר מאבחון אחד , לפני שנגמר תוקף האבחון הראשון? (3 שנים)

בזמנו בסדרה בטלויזיה "פילפלים צהובים", האמא מתעקשת על אבחון נוסף וחוות דעת שניה, סוג של חוסר השלמה עם רוע הגזרה , האם זאת הסיבה?

SMADAR55

New member
כל אחד וסיבותיו. יש כאלו שמתקשים לקבל את האבחון ורוצים לבחון

זאת מחדש.
במקרה שלי, בטוח לאומי עשו בעיות רבות במשך למעלה מ- 3 שנים. הם נתנו הכרה בכל פעם לשנה אחת בלבד,, דרשו אבחונים חדשים ומקיפים ובשלב מסויים החליטו לפסול אבחונים תקפים שבוצעו כנדרש.
לא היה אף גורם שהסביר לי שעלי לנסות להגיש רק מסמך רפואי עדכני שמציין שהילד על הספקטרום.
בדיעבד, הייתי צריכה לנסות להגיש מסמך רפואי ללא אבחון מחדש. הם היו בוודאי פוסלים , הייתי מגישה ערר ובסוף מקבלת.

ננאא

New member
ממי משיגים את המסמך הרפואי?

ומה הוא צריך לכלול?

אני כרגע בשלב ששלחתי לביטוח לאומי את האבחון והתקשרו ואמרו לי שהאבחון בבדיקת רופא מטעמם.
כמה זמן אמורים לחכות?

SMADAR55

New member
אבחון ראשוני?

אם כן, מזומנים לועדה רפואית ואז ממתינים לתשובה. אם הועדה מכירה מקבלים תשובה תוך שבועיים. אם הועדה פוסלת זה לוקח יותר זמן משום שהם מעבירים את החומר לייעוץ המשפטי שלהם.

TikvaBonneh

New member
אצלנו זו אכן הייתה הסיבה

לבעלי היה קשה להשלים עם האיבחון. הוא רצה חוות דעת שניה וגם שלישית. אני הסכמתי, כי הייתי רוצה שבמקרה ההפוך, שבו אני רוצה חוות דעת נוספת, הוא ישתף פעולה איתי.
זה היה מדכא עבורי לעבור את זה שוב ושוב. שוב לראות את הילד נכשל במבחינים, שוב לשמוע את הבשורה.

למעלה