אבחנה דימנציה לאמי

555adi

New member
אבחנה דימנציה לאמי

שלום לכולם.. אמי אובחנה כחולת- דימנציה האם מחלה זאת פרושה אלצהיימר...? אשמח לתגובות.. עדי

ruthribak

New member
דמנציה

עדי שלום, אני לא מומחית לשום נושא רפואי, אבל כיוון שגם אימי אובחנה כדמנטית, קצת התעניינתי בנושא. בעצם, אלצהיימר היא אחת הצורות של דמנציה. חלק גדול מהקשישים סובלים בשנותיהם האחרונות מרמה כלשהי של דמנציה - כלומר, הידרדרות של היכולת של המוח לחשוב, להבין, לזכור ולהתמצא. אני חושבת שהגיל של המטופל די משמעותי בהקשר הזה. אם מדובר באדם מאוד זקן, לא נראה לי שיש חשיבות לאיבחון מדוייק. אם המטופל עדיין צעיר יחסית, זה סיפור אחר. על כל פנים, עובדת סוציאלית שעובדת שנים רבות בבית אבות, אמרה לי שההבדל בהידרדרות בין דמנציה לאלצהיימר הוא שבאלצהיימר יש ירידה שאפשר לצייר בקו אחד יורד, ובדמנציה, זו ירידה במדרגות. זה נורא נורא קשה, וזו התמודדות יום-יומית מתסכלת, אבל כיוון שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, צריך לנסות להתארגן לעניין הזה, להתייעץ עם כל גורם אפשרי, לברר זכויות (וביטוח) ולגייס את מי שאפשר - אני מניחה שברוב המשפחות יש אדם אחד שנושא בעיקר הנטל, אבל צריך להיזהר לא להישאר לבד (כולם שמחים שיש מי שדואג)מפני שעלולים לקרוס. בהצלחה, רותי

555adi

New member
רותי תודה לתשובתך

אמי בת 81 וכפי שאמרת- כל הנטל נופל עלי למרות שיש לי עוד אחים ואחיות. אמי לבד בחדר (בית אבות) וללא השגחה רוב היום. היא אובחנה במחלה רק לפני חודשים, כך שהיא בתחילת "הדרך" בנתיים היא מתמצת בסובב אותה, מדברת לעניין, יורדת לבד האם גם עכשיו מסוכן שהיא תשאר לבד? אני מבינה שבקרוב יהיה צורך למצוא סידור אחר.. עד כמה המחלה מתקדמת? בברכה עדי

ruthribak

New member
תשושי-נפש

לעדי שלום, נראה לי שבמצב של דמנציה חשוב שהמסגרת שבה חיים תכלול טיפול במה שנקרא "תשושי-נפש". בחלק גדול מבתי-האבות יש מחלקה לתשושים ומחלקה סיעודית, ואין מחלקה לתשושי-נפש - כלומר, אנשים שאינם תשושים פיזית (לפחות בהתחלה), והבעיות שלהם הן בעיות ראש בלבד, כלומר דמנציה, ואנשים כאלה זקוקים להשגחה מסוג מאוד מסוים שתתאים לצרכים המיוחדים שלהם, וצריך גם לדאוג שלא תהיה להם אפשרות לצאת לבד לרחוב. עצם זה שאימך מסכימה להיות בבית-אבות זה כבר יתרון עצום. לי, למשל, יש קשיים עצומים מפני שאימי מתנגדת לכל פתרון שאני מציעה, ובעקיפין מבהירה שהדבר היחיד שיתאים לה הוא שאני אגור אצלה ואהיה צמודה אליה 24 שעות ביממה! מחר אני לוקחת אותה לסיור בבית-אבות שלדעתי הוא נפלא, אבל ברור לי לגמרי שהיא תפסול אותו על הסף, ובסופו של דבר איאלץ להכניס אותה לשם נגד רצונה, מפני שאם לא אעשה זאת, יאשפזו אותי בקרוב במחלקה סגורה...

555adi

New member
ל- ruthribak בקשר לבית אבות

ראשית תודה לתגובתך.. אמי התאלמנה לפני 12 שנים אמי הייתה בדיכאון ובמצב נפשי ירוד. החלטתי שעבורה הכי טוב להכנס לבית אבות היא כמובן לא רצתה לשמוע על כך,, השגתי קלטת וידאו וישבתי איתה לראות את החיים בבית אבות. {אני מייעצת לך לעשות אותו דבר לאימך} האמיני לי שהקלטת עשתה את העבודה מבלי שאנסה לשכנע או ללחוץ עליה היא בקשה שנחפש בית אבות. עכשיו בקשר לזה שאת כתבת שיש מחלקה לתשושי נפש ומחלקה סיעודית זה לא מדוייק. במשען היכן שאמי נמצאת תשושי נפש וסעודית אותה מחלקה. מה שכן יש לעצמאים (אמי שם) קולקטיבית לפחות עצמאים.. וסיעודית. אני ואחי מנסים לשכנע את אמי לעבור לקולקטיבית ששם האחיות דואגות לתרופות,, לכל הארוחות,, לכביסה וכל השאר. היכן שאמי נמצאת (עצמאים) עושים הכל לבד. אמי כבר לא במצב טוב מבחינה תפקודית, ומצב הזיכרון בכי רע. היא שוקחת מרגע לרגע.. היא מודעת לכך ובכל זאת לא מוכנה לעבור. אני כבר לא יודעת מה לעשות כמובן שאין אפשרות להיות אצלה 24 שעות ולהשגיח עליה.. יש שתי אפשרויות - או שאוותר על חיי למענה, או שתעבור מחלקה.. היא לא מבינה את זה ואני מדוכאת מכל המצב..מה לעשות??? כבר אין לי חיים ובעצמי לא הכי צעירה.. (בת 56) לפני כמה שנים עברתי תאונת דרכים ועקב כך אני קטועת רגל.. מאוד קשה להלך עם תותבת בימים החמים יום יום ולשעות רבות. אני מיואשת בגלל אמי שהיא בת 81 וחולת דמנציה שהובחנה בכך לפני כחודשיים והמצב שלה מתדרדר מיום ליום בקצב מסחרר..

Little Max

New member
מהי דמנסיה

שלום רב, גם אני לא רופאה ולא בעלת מקצוע קרוב, והתשובה שלי נובעת ממה שקראתי ולמדתי מאז שנחשפתי לעניין (ואכן, מומלץ לקרוא) "דמנסיה" היא שם כללי לתופעה של ירידה בתפקוד המוח, כולל ירידה ביכולת השכלית, הקוגניטיבית ויכולות אחרות. יש כמה סיבות לדמנסיה. אלצהיימר היא אחת מהן. בעיות בכלי הדם (קרישים קטנים שמונעים מהדם להגיע לכל תאי המוח) היא עוד אחת. ויש סיבות נוספות. כך שבעצם אלצהימר הוא תהליך. דמנציה היא התוצאה של התהליך. מקווה שחידדתי לך את ההבחנה.

Little Max

New member
אמא!

תפסיקי להשתמש בניק שלי!
אורי

למעלה