אבחנה של אנדו - המלצה על מומחה

אוריטה10

New member
אבחנה של אנדו - המלצה על מומחה

בנות יקרות, זקוקה לעזרתכן.
לפני שבועיים הגעתי למיון עם כאבי בטן חזקים ביום הראשון של הווסת, אחרי טיפול בדיקור סיני שכנראה עשה גירוי יתר לשחלות. את הדיקור התחלתי לעשות לאחרונה כדי לשפר את הפוריות (מנסים להיכנס להיריון 10 חודשים ללא הצלחה, יש לי מלא ציסטות קטנות בשחלות). במיון נשים בבדיקת US גילו "מבנים ציסטיים" מאחורי הרחם שלא יודעים לתת להם שם ולא כל כך יודעים מה הם. בעקבות קריאה כאן בבלוג עלה בי חשד שאולי מדובר באנדו' והלכתי לד"ר קאופמן באופן פרטי לחוו"ד. חשוב להגיד שאני נמצאת במעקב אצל רופא פוריות שעשה לי US לפני חודשיים ולא ראה שום "מבנים ציסטיים" מאחורי הרחם, רק את הציסטות הקטנות בשחלות. בבדיקה אצל קופמן עלה חשד לאנדו' אבל הוא אמר שזה לא לגמרי בטוח שזה אנדו' ושהוא חייב לעשות ניתוח לפרוסקופי לביופסיה וגם אם יש מוקדים והדבקויות, אז לכרות אותם. הוא ממש מיהר בלשלוח אותי לניתוח ועוד לפני שהספקתי בכלל לעכל. אני בחרדה מטורפת, לא לגמרי מבינה למה ד"ר קאופמן מיד שלח אותי לניתוח, ורוצה לשמוע חוו"ד נוספת.
הבקשה שלי היא:
1. המלצה על רופא מומחה באבחון של אנדו', אבל כזה שלא מיד ימהר לשלוח אותי לניתוח ויהיה סבלני להסביר מה יש לי. המיקום הגירוגרפי לא משנה.
2. האם מישהי כאן הצליחה להרות באופן טבעי ללא כל טיפול באנדו', גם לאחר שניתנה לה האבחנה? כלומר, אם אני לא סובלת מכאבי מחזור ואין פגיעה בתקפוד היומיומי - האם אני חייבת לטפל בזה כדי להיכנס להיריון?

תודה רבה לכל העונות ומלא כוחות חיים לכולנו!

לואי84

New member
דווקא ד"ר קאופמן נחשב לרופא מאד מומלץ

תראי, הרבה פעמים לכירורגים יש נטייה באופן טבעי להמליץ על ניתוח כי זה התחום שלהם ולכן יש סיכוי לא רע שגם מומחה אחר ימליץ על ניתוח. אבל ניתוח עושים בדר"כ או לשפר את התיפקוד היומיומי, שלדבריך איך בכך צורך, או לשיפור הסיכויים להכנס להריון.
האם היית גם אצל מומחה פריון או שאתם מנסים לבד?
אם אכן יש אנדו', המשך ניסיונות רגילים עלולים להחמיר את המצב.
במקרה שלך אכן הייתי הולכת לחוות דעת נוספת. אם את במכבי הייתי הולכת לד"ר זולטי שהוא מבין בתחום וכשזה דרך הקופה מן הסתם יש פחות אינטרס כלכלי...

לואי84

New member
אני רואה שפיספסתי

שאמרת שאת מטופלת אצל רופא פריון.
בהחלט כדאי לברר אם יש אנדו' כי במידה ויש, הטיפולים עשויים להיות שונים ולכן גם חשוב שמומחה הפוריות יהיה בעל ניסיון עם בנות עם אנדו'.

לגבי שאלתך האחרונה, זה שיש אנדו' לא מחייב שלא תצליחי להרות באופן טבעי.

אוריטה10

New member
ד"ר זולטי או ד"ר סוריאנו?

הי תודה רבה על התשובה!
בדיוק קבעתי תור למרפאת אנדו' בתל השומר לחוו"ד נוספת והתור הפנוי שהיה זה לד"ר זולטי. מצחיק שבדיוק כתבת לי עליו :) איך הוא באבחון אנדו'? האם כדאי לבקש תור לד"ר סוריאנו או להישאר עם זולטי? חשוב לי שזה יהיה מישהו נחמד וסבלני וגם מקצועי שיידע להגיד מה יש לי (כי קאופמן אמר שיש חשד לאנדו אבל זה לא בטוח).
תודה רבה רבה!

לואי84

New member
יש פה בנות שמאד מרוצות מד"ר זולטי

מד"ר סוריאנו גם הרבה מרוצות אבל יש גם לא מעט שיגידו לך שהוא לא מאד סבלני...

שיהיה בהצלחה

lozy

New member
היי אני מטופלת של סוריאנו ועברתי אצל שניהם, כמו שלואי רשמה

לך, יש חוות דעת שונות על סוריאנו אני אהבתי את הגישה הישירה שלו ואני חייבת לו המון על כל מה שהוא עשה בשבילי ועל הדרך שבה הוא טיפל בי עברו הרבה שנים עד אשר הגעתי למישהו שאבחן אותי במקום וידע להגיד לי בדיוק מה צריך.
אני לצערי סחבתי בלי לדעת אנדו כבר מגיל ההתבגרות ורק בגיל 28 וקצת אובחנתי תמיד התייחסו אליי בזלזול ואמרו לי כולה כאבי מחזור, גם לאחר האבחנה הרופא נשים שאליו הייתי הולכת עדיין סרב להאמין לי כמבון שלא המשכתי אצלו.
בכל אופן סוריאנו אבחן אותי במקום ללא צורך בכלום אך זה רק בגלל שהמצב שלי היה קשה מאוד.
בקיצור בלי לספר את כל קורות חיי סוריאנו אדם מאוד קשה וישיר יש נשים שלא יעדיפו את הגישה שלו אני מאוד אהבתי את זה שהוא בא ואמר הכל דוגרי, זלוטי הרבה יותר חביב נעים ויותר רגיש.
יצא לי לעבור אצל שניהם בגלל שסוריאנו לא הגיע לתורים לפעמים עקב ניתוחים וזלוטי החליף אותו, נשים רבות מעדיפות להגיע אליו.
בלי קשר את הניתוח שעברתי ביצע סוריאנו ובדיעבד התברר לי שגם זלוטי בנוסף לכירורג.
ההגעה למרפאה בתל השומר הייתה הדבר בחכם היותר שעשיתי והכל בזכות טכנאית אולטארסאונד שאמרה לי תקשיבי אסור לי לאבחן אבל לפי מה שאני רואה לכי לפרופסור ככה וככה...בקיצור אני חייבת לה המון.
בקיצור אחרי שחפרתי זלוטי אדם מדהים את תמיד יכולה לשנות לאחר מכן.

למעלה