אבחנה

Shor18

New member
אבחנה

הי בנות כבר כמה חודשים סובלת מכאבי בטן שהתחילו פתאום מאיחור במחסור. אציין דלא היה לי כאבים אף פעם לפני. המחזור שלי לא קל אהל נסבל ואםשא לשרוד עם אקמול. הלכתי לכל מיני רופאים ללא אבחנה. הכאב לא קבוע בכמה מוקדים מלווה בהרבה גזין ובטן נפוחה. יש תקופות בחודש שנעלםמאבל תמיד חוזר אחרי מחזור. היתי אמורה להתחיל טיפולי פוריות כי מנסים שנתיים כבר אל דחיתי בכלל הכאבים. עשיתי סיטי שיצא תקין ואתמול עשיתי mri מרווה מאוד שגם יצא תקין. הרופאת נשים שלי נתנה לי אנטיביוטיקה קשה לקחת וחלק מהכאבים חחפו אבל הרגישות באזור הרחם ומטה והבטן הגזית הנופחה לא.. אני מתחיחה לחשוד שיש לי אנגומטריוזיס. איך ניגשים לאבחן אותו? קבעתי טור לבר חווה לפוריות האם הוא נחשב רופא שמתאים לטפל בבעיה? יש גם כאבים באזור של השחלות ומטה ושינוי קיצוני במצב רוח לפני מחזור... מבולבלת מאוד
אשמח לרצת הכוונה, תודה לעונות

אבחון אנדומטריוזיס

בעקרון ייתכן מאוד ויש לך אנדומטריוזיס, שהחמיר עם הזמן. ייתכנו גם סיבות אחרות כמו גודש ורידי אגן ועוד... שום אמצעי הדמיה לא יכול לאבחן אנדומטריוזיס, אלא אם יש ציסטה (אנדומטריומה), או נגע עמוק, כיון שרוב הנגעים שטחיים. אם לא היית מנסה להרות, ניתן היה להתחיל טיפול בגלולות וקבלת תגובה טובה, הייתה מאשרת בסבירות גבוהה את האבחנה.
בשאר העולם, מקובל לבצע לפרוסקופיה כחלק מבירור אי פריון, כיוון שבאחוז גבוה ימצא אנדומטריוזיס. הטיפול הלפרוסקופי עוזר במרבית המקרים בהשבת הפוריות.
במדינת ישראל, כיון שטיפולי פוריות הם בחינם, מרבית הרופאים יפנו לטיפולי פוריות, לפני ביצוע לפרוסקופיה.
במקרה שלך, כיון שמדובר בבעית פריון + כאבים, יש בהחלט מקום לביצוע לפרוסקופיה לאבחון וטיפול (מה שגם אולי יחסוך לך טיפולי פוריות), וזה מה שהייתי ממליצה לך לעשות.

Shor18

New member
תודה רהה על התשובה האינפורמטיבית

האם יש דרך לאבחן את הגודש ורידי אגן האם הרופא שמומחה לאנגו יגע להבדיל? יש רוםא שאת ממליצה?
קראתי שיש מישהי במרכז שתמורת 1000 שח עושים אבחנה ברורה..נתקלת בזה?
שוב תודה

כן, אפשר להבדיל

רופא מומחה לאנדומטריוזיס, אמור לדעת לחפש גם גודש ורידים באגן. בעקרון אפשר לאבחן באמצעות הדמיה: אולטראסאונד מכוון, דופלר או MRI, אבל חייבים לשלול אנדמטריוזיס ולכן גם עדיף לאבחן בלפרוסקופיה.
רופא מומלץ, באיזה איזור של הארץ?

[URL='http://www.drmichalamir.co.il']www.drmichalamir.co.il[/URL]

Shor18

New member
רצוי מרכז...ביצעתי לאחורנה MRI אבל רק של הבטן..

MRI צריך להיות של האגן?
קראתי על נשים שנבראו בזכות שיטות אלרטנטיביות אלווירו, יוגת נשים ועוד.. האם יש מקום להאמין שזה יכול באמת לשפר?
שוב תודה

למעלה