אבחנה

אבחנה

לכל חברי הפורום שלום, שאלה לי , האם קביעת המחלה בשם אלצהיימצר יכולה להקבע רק על ידי זה שהחולה שוכח את דרכו הביתה? כלומר חולה אלצהיימר שלא הולך לאיבוד הייתכן ואינו חולה באלצהיימר? הייתכן וחול ה אלצהיימר וזו אבחנת רופא נוירולוג יכול לפסוח על הקטע הנוראי של ללכת לאיבוד?שלא למצוא את דרכו חזרה לביתו?

מני בר

New member
אם הבנתי נכון את שאלתך

יש חולי אלצהיימר שלא משוטטים ולא הולכים לאיבוד

אירילה

New member
אבחנה - הליכה לאיבוד

בדרך כלל קביעת מחלה נעשית בתחילת הדרך ,כשישנם בעיות בזכרון ,בדרך כלל החולה נמצא עדיין בשלבי תובנה ומודעות לעצמו ,ההליכה לאיבוד מגיעה בשלבים יותר מתקדמים ומתאפיינת באי התמצאות באזור לא מוכר שהיה בעבר מוכר לחולה ומרוחק מהבית ,בסביבה הקרובה עדיין החולה בשלבים הראשונים מזהה את סביבתו ,במקרה שלנו חמי חולה במחלה ועדיין לא הולך לאיבוד,כך שלא כל חולה אלצהיימר הולך לאיבוד.

מני בר

New member
זה לא מדויק

יש חולים שדוקא בתחילת המחלה ובעצם האלצהיימר אצלהם מתגלה לאחר שהולכים לאיבוד. יש חולי אלצהיימר בשלבים מאוחרים יותר שמבולבלים לחלוטין אבל לא יוצאים מהבית כמו שלא כל חולי האלצהיימר סהרוירים בלילה.

אירילה

New member
לגבי אבחנה בשלבים מתקדמים זה נכון

אבל אבחנה בשלבים ראשונים של המחלה כשהחולה עדין מבין אין הליכה לאיבוד.

מני בר

New member
זהו שיש ויש

יש אנשים שבוקר אחד יצאו מהבית ולא ידעו לחזור ככה בהפתעה. זה אלצהיימר. לא תמיד שלב של תובנה ואחר כך הבלבול וכו.

תודה ושאלה

באיזה שלב של המחלה יש לאסור על חולה אלצהיימר לנהוג ברכב?מה קורה אם חולה אלצהיימר שהתחיל לגנוב? מה יקרה אם ילקח למשטרה והרי הוא לא מבין מה הוא עשה ואולי אפילו שכח?האם ישנה איזו שהיא תעודה המסבירה את מצבו לעניין זה?האם תהייה התחשבות במצבו(אולי יש מקרים דומים שקרו למישהו בפורום)

אירילה

New member
רשיון נהיגה לקחת כמה שיותר מהר

עוד כשהיה לחמי רישון נהיגה ,נסעתי איתו כמה שבועות לפני האיבחון ,זו היתה חוויה מפחידה וכמעט שנגרמה תאונה קטלנית ובוודאי מישהוא אחר היה מנהל את הפורום..(סתממממ.....) ,בכל אופן אני איתו לא נסעתי יותר ועשיתי שטיפת מוח לחמותי שתלך איתו לוועדה ,הסוף היה שכאשר היה צריך לחדש לו את הרישיון נהיגה ,הרופאת משפחה לא המליצה ,חמי זומן לוועדה של משרד הבריאות ברחוב הארבעה בתל אביב ולאחר כחודש התבקש להחזיר את רישיון הנהיגה. זה הוא תהליך כואב ,אבל פשוט אין ברירה ,החולה כבר אינו מפוקס על הכביש ,החשיבה אינה תקינה והתגובות איטיות. לדעתי אין כאן בכלל את השאלה האם מותר לחולה אלצהיימר לנהוג ,התשובה עם כל הקושי שבדבר היא חד משמעית - לא , לא , לא בקשר לגניבה - טוב תעשי אם תבקשי מרופאת המשפחה אישור על מחלת האלצהיימר, המשטרה בוודאי שתבין את המקרה חס וחלילה אם זה יקרה , כאיש משטרה לשעבר (היום פנסיונר של המשפחה) אני יכול להגיד כי טרם נתקלתי במקרה שבו חולה אלצהיימר הואשם בגניבה - בזה את יכולה להיות רגועה ,אבל תמיד טוב שאישור על המחלה יהיה מצוי בתיקך. ואם כבר בסימנים עסקינן ,מה קורה בבנק??משיכת כספים בסכומים גדולים?? טוב תעשי גם אם תיידעי את הבנק בהציגך מסמך רפואי. על אפוטרופסות חשבתם כבר?? גרשון

מבולבלת

אני מאד מבולבלת מהמצב השבוע תהייה לנו הערכה מחודשת על ידי פסיכוגריאטר ונוירולוג מקווה שלאחר מכן אני אהיה יותר חכמה , מקווה שגם אקבל מענה לגביי, לי מאד קשה עם המצב אני במצב נפשי עגום מאד.

אנימו

New member
חזקי ואמצי. אין ברירה ואם

תאבדי העשתונות לא תעזרי לא לך ולא לחולה. המצב קשה והתופעות לא נעימות אבל אין לנו ברירה וצריך להתחזק ולהמשיך הלאה. אם את רוצה שלחי לי מסר ושם נוכל לפרט יותר.

אנימו

New member
מסר - מתחת להוספת תגובה כתוב

"מסר למחבר". בהודעה שכתבתי את לוחצת על המסר למחבר ושם בגוף ההודעה כותבת מה שכותבת ועל פי ההוראות שולחת. היתרון שזה כמו איי מייל - לעיני המקבל בלבד ולא בתפוצה לכלל הפורום. כשמגיע אליך מסר מנצנצת המעטפה הכתומה מצד שמאל בפורום למעלה ואז את לוחצת ומקבלת המסר. אני שולחת אליך מסר לנסיון. תנסי לענות ב"תגובה" בתוך המסר.. בהצלחה!!!

אנימו

New member
תודה על המחמאה וברוך השם שהראש

עוד עובד.... ולמדתי משהו בחודשיים האחרונים.

אירילה

New member
רק בחודשים האחרונים??? אני לומד

בכל יום דבר חדש......

אנימו

New member
מה לעשות?! בנושאי אינטרנט ופורומים

השכלתי רק בחודשיים האחרונים, אולי שלושה ומאז מרחיבה ההשכלה מדי יום ועוד היד נטויה...במצבנו הידוע זו תעסוקה חיובית אבל יש להזהר מהתמכרות יתר שעומדת לפתחי ולפעמים עולה על גדותיה. משתדלת תמיד לזכור שהחיים נמשכים ופה ושם אפשר ומותר גם להנות. לפעמים מצליחה יותר ולפעמים פחות. כמו כולם.

אירילה

New member
במצבך אמה , כפי שאת מתארת אותו

הייתי מייעץ לך בכל זאת להגיע לפגישת קבוצת התמיכה , זה ייעשה לך רק טוב , מצאי לך סידור הגעה. פרטים במסר אם תרצי שיהיה לך רק טוב גרשון

קבוצת תמיכה

ראשל"צ אינו האזור הקרוב אלי האם אותה מתכונת יש באזור ר"ג גבעתיים?

אירילה

New member
לגבי החולים עצמם - קיים רק בראשל"צ

לגבי בני המשפחה קבוצות תמיכה קיימות בכל אזורי הארץ. רק לידיעתך , אנחנו מגיעים מאזור מודיעין ,כל נסיעה שווה למרות המרחק. בהצלחה.

למעלה