אבטחה במשרד הבטחון

gol6

New member
אבטחה במשרד הבטחון

כמו רבים מהמחזור שחרור שקיבלו את המכתב ממשרד הבטחון לתפקיד מאבטח, גם אני בינהם כמה שאלות?, איזה תפקידים ספצפים יש שם? כמה קשה הקורס? מה השכר הממוצע? והחשוב מכל, אני בכלל רובאי 05 ולא הייתי בתפקיד לחימה קרוב לשנה וחצי, אז למה שלחו לי תמכתב ? והאם בכלל יש טעם לנסות להתקבל? תודה מראש, אשמח לתשובות גל.

Haunted

New member
אז ככה

אני אענה לך מנסיונו של חבר שעובד בזה כרגע. קודם כל, היית בתפקיד פיקודי כלשהו ? אבטחה במשרד הבטחון מקבלים בדר"כ חבר'ה שהיו קצינים\סמ"בים בצבא. איזה תפקידים יש שם ? אין לי מושג. אני רק יודע שחבר שלי מאבטח במתקן כלשהו בת"א, ומותר לו לספר על המקום רק לאנשים מקרבה ראשונה (אמאבא). (הוא עובר בדיקות פוליגרף כל שבועיים כדי לוודא שהוא לא סיפר לאף אחד
) כמה קשה הקורס ? לא מי יודע מה. הקורס הראשוני הוא קורס על אמ16 ואקדח. חבר שלי מאוחר יותר השתדרג ועשה קורס לוט"ר שהוסיף לו למשכורת ואפשר לו להסתובב באיזורים מסווגים יותר או משהו כזה. מה השכר הממוצע ? זה החלק הטוב
גבוה מאוד. אם אנחנו מדברים על אותו תפקיד, אז מדובר בכ-30 שקל לשעה בשעות היום, ו-40 שקל לשעה במשמרת לילה וסופי שבוע. האם שווה להתקבל לתפקיד ? לא יודע. שוב, אני מספר מנסיונו של חבר, והוא די מבסוט. אם מתאים לך להסתובב כל יום 8 שעות עם אמ16 ואקדח ולקבל על זה סכום יפה מאוד, אז לך על זה. בהצלחה.

EmGee

New member
אני מכיר משהו אחר לגמרי

הלכתי למיונים לעבודה של אבטחת בנין משרד הבטחון בקריה. אין צורך ברקע קרבי, אבל מן הסתם זה מהווה יתרון.

למעלה