אבטחה בתחנת מרכזית לב המפרץ

אבטחה בתחנת מרכזית לב המפרץ

בחיפה בתחנת לב המפרץ האבטחה הכי דפוקה שראיתי בחיים שלי. אתמול אני נכנס לתחנה-המאבטח אומר לי "בוקר טוב" ואני צריך להשיב לו בוקר טוב... לא השבתי לו בוקר טוב. לא נתן לי לעבור ושם את הרגל שלו ושוב אומר "בוקר טוב " ואני לא עונה לא! והמאבטחים שם שלושה במספר מסתכלים עלי. עד שהשבתי לו "בוקר טוב" ורק אחרי זה נתן לי לעבור. בלילה שמתי לב שברגע שהוא עצר אותי הוא כנראה גם החזיק במעיל שלי ויש קרע קטן במעיל עור בגלל המאבטח האדיוט כנראה עשה לי חור במעיל המאבטח היו לו עיניים כחולות ונמוך. עם כל הכבוד אני מזמן סיימתי טירונות ואני לא צריך לומר למאבטח "בוקר טוב" בשביל שיתן לי לעבור.. ואם אני חירש ואילם? אין כניסה לאילמים וחירשים? אין לי בעיה שבידקו אותי עם מגנומטר עם יש לי מטען חבלה אחרי הכל זה גם הביטחון שלי שלא יעלה איזה מחבל רק שבתחנת לב המפרץ לא בודקים בכלל את האנשים ורק אומרים להם "בוקר טוב" או "שלום" והנכנסים לתחנה צריכים להשיב להם. זאת לא הפעם הראשונה שהמאבטחים אומרים לי "שלום" או "בוקר טוב" ואני צריך להשיב להם. ראיתי בחולצה שלהם רשום "דנאור אבטחה" ובכן דנאור אבטחה גרמתי לי כמעט להתעצבן על המאבטח וגם נזק למעיל עור ועכשיו אני בטוח במאה אחוז שכל מחבל יכול להכנס עם מטען בתחתונים ועיקר לומר "בוקר טוב" והוא בתוך התחנה מרכזית. וכבר המחבלים עשו פעם אחת מטען בתחתונים,למעשה המחבל בכלל לא צריך להיות מתחוכם מטען קטן על הגוף "ובוקר טוב " והוא בפנים.

בעקרון, אתה צודק

אכן התנהגות לא הולמת מאבטח, אבל כדאי שתדע לפעם הבאה: כשמאבטח שואל אותך משהו, זה לא באמת כי אתה מעניין אותו כל כך אלא רק כדי לבדוק את המבטא שלך. היום כשכל מחבל מתחיל יודע להתחפש לחרדי או סבתא פולניה, קשה לדעת באמת מי עומד מולך, ולכן כאשר יש ספק אנחנו שואלים סתם משהו כללי כדי לבדוק מבטא. לדוגמא, בנתב"ג בכניסת רכבים תמיד ישאלו אותך "מאיפה אתה בא?" או משהו כזה... יכול להיות שבגלל שאתה לא ענית לו, הוא חשד בך שמשהו כאן לא בסדר, ולא נתן לך להיכנס באגרסיביות. סתם אי הבנה. פעם הבאה פשוט תגיד" אחלה", או סתם "יום טוב" וזהו.

joshh

New member
למה לא להגיד לו בוקר טוב ?

סתם שאלה, אתה לא אמרת לו בוקר טוב כי אתה מרגיש שאתה יותר טוב ממנו או משהו כזה ? לא יודע, שאומרים לי בוקר טוב, אני עונה חזרה אפילו עם זה הומלס... יודע מה, אני למאבטחים תמיד אומר שלום, בוקר טוב, כשבודק אותי אני אומר תודה, לפעמים מוסיף משמרת נעימה וכד'... כ"כ קשה להגיד לבחור שסה"כ עומד שם כ"בשר תותחים" שם בשבילך בוקר טוב ? מה לא היה בא לך להיות נחמד ? אני אומר יחס גורר יחס ... אבל אתה צודק, אם הוא עשה זאת כדי להחזיר לך זה לא רק שלא בסדר, זה גם ניצול כוח לרעה. ואני מגנה מעשה כזהבמיוחד כי זה חוסר מקצועיות, ומציג מאבטחים בצורנ רעה. לדעתי, הבחור חשד בך ולכן סרב לתת לך לעבור, בנתחשב בעובדה שהבחור המסכן הזה, עוברים דרכו 1000 איש - אנטיפתים, פלצנים, גיבורים דגולים, חכמים גדולים, מצחקנים גדולים, אגרסיבים, רמטכ"לים במי"ל, מומחי אבטחה בזמנם הפנוי, יודעי כל, ביום. צריך לעבור ה 1001 הזה שלא יגיד בוקר טוב, לא יודע.... מציק לי העובדה הזאת. שוב, אני יודע שיש מאבטחים שמנצלים את כוחם לרעה, והייתי מסכים איתך אך, כשאתה אומר:"המאבטח אומר לי "בוקר טוב" ואני צריך להשיב לו בוקר טוב... " דיי נשמע בנימה פלצנית. אחרי זה אתה עוד טוען כי הוא הגיע למצב שהוא קרע לך את מעיל העור, כנראה שלא עצרת ושמת עליו קצוץ והוא היה צריך לעצור אותך בכוח. לא יודע...יש הרבה חורים הגירסה שלך. הצעה שלי, פשוט תהיה נחמד, זה לא עולה כסף ואפילו מווריד את העולם טיפה, לא ספציפית למאבטח, אלא, בכלל, אפילו למאבטח מה רע ? זה לא כואב מבטיח... תאמין לי... בברכה, joshua

הרבה חורים?

אם הייתי שם לב שהחמור הזה עשה לי קרע במעיל באמת הייתי מחטיף לו.. ושנית כל באף תחנה מרכזית בארץ לא נתקלתי בחברת אבטחה כל כך דפוקה כמו שיש בתחנה מרכזית לב המפרץ למשל אני זוכר פעם אחת ישבת באוטובס ,ועלה לשם מאבטח רוסי שכנראה לא מבדיל בין יהודי מזרחי לערבי וישר איך שהוא עלה לאוטבוס לבדוק ישר שם את היד שלו תוך כדי תנופה על החזה שלי כדי לבדוק מה יש במעיל.. הרגשה של "כפה" כאלה דברים מעלים לי עצבים! בת"א אף פעם לא נתקלתי בזה ואם המאבטח חשד הוא קודם כל מדבר איתך באוטובוס.. ומה בחיפה? אחד המאבטח הוא כל כך אדיוט שהוא שואל לאן אני נוסע? ומאין הגעתי? לשם מה אני נוסע? בסדר הבנתי ככה לימדו אותם לדבר אבל עד כדי כך להיות דפ"ר! מבטיח לכולם יום אחד יעלה לשם מחבל מתאבד עם תיק ויאמר למאבטחים בוקר טוב במבטא עברי טהור.. אין שום בדיקות לתיקים! אך הכי מוזר היה לי פעם אחת בכרמלית,הרכבת התחתית של חיפה. עמד שם רוסי צעיר ובמבטא כבד אמר "צריך לבדוק" אפילו לא היה לו בגדים של מאבטח כנראה היה עובד זמני בדק אותי מכף רגל עד ראש עם המגנומטר ועם הידיים כמו שעושים חיפוש במשטרה על עברין רציתי לומר לו אתה מתרומם או משהו כזה? השומרים בכרמלית הם בסדר גמור אך המאבטח הזה באמת עלה לי על העצבים! וכן אני יודע מה חשיבות מאבטח/שומר ואני יודע שהביטחון שלי ביידים שלהם אך לצערי הרב רוב השומרים הם ממוצא רוסי שנמצאים בישראל גג10 עד 12 שנה ולא יודעים להבדיל בין יהודי-מזרחי לערבי ולפעמים הם מגזימים עם בדיקות מוזרות כמו שעברתי בכרמלית או בנסיעה באוטבוס שבכלל לא מדבר איתי וישר נוגע בחזה תוך כדי נסיעה וזה מורגש כמו כפה.ובדרך כלל מי שנותן לי כפות אני מחזיר לו כפליים רק שלמאבטח הזה לא החזרתי וזה כבר אומר שאני מכבד את העבודה שלהם. ואם מגיע לשם בן אדם אילם או חירש או אחד עם בעיות דיבור?? גם הוא צריך לומר בוקר טוב?אם לא יאמר כך לא יכנס לתחנה?!

דובי 46

New member
אזרח צעיר ונחמד

היות וזה החומר שייש היום לחברות אבטחה לשים כשומרים ומאבטחים עליינו זאת בעייה ומדוע? 1 כאשר אני עבדתי דרשתי שכר יותר גבוהה ואז המעביד אמר לי מה? בשכר שאתה מבקש אני מעסיק 10 אנשים. 2 זה גם החומר של האנשים הלא איכפתי בחיים. 3 הם יעבדו בכל תנאי אפילו התנאים הגרועים ביותר מבלי להתלונן . ולכן זה היחס שאנו מקבלים בתחנה בכרמלית ובכל העמדות הלא ממשלתיות בבתי המשפט ובבתי חולים לא תראה נקודת שפל כזאת של תת רמה באבטחה . מקווה שהבנת את כוונתי ועל הנזק במעיל אני הייתי מתלונן למעביד שלו ודורש פיצויי כספי מלא

וחבל שכך

טוב שלא קיבלו עובדים זרים מהמזרח הרחוק לעבודת שמירה. יום אחד כולם יראו שמחבל מתאבד יכנס לתחנה מרכזית בלב המפרץ עם תיק ואף אחד לא יבדוק אותו כי הוא יראה יהודי-ישראלי בלי מבטא כלל! ולמה המאבטחים עושים את זה? כי פעם איך שפתחו את תחנת לב המפרץ מלפני 4 שנים(או 3 שנים לא כל כך זוכר) המאבטחים עשו שם בדיקות "קפדניות" בכניסה והיה שם פקק של אנשים בכניסה ומלא תלונות של אנשים בעיתונים המקומים של הקריות וחיפה ולכן החליטו להפסיק עם הבדיקות ..... ושואלים "בוקר טוב" או "שלום" ....וכך הלאה.... כי מהתחלה היה אפשר לראות שמשהו דפוק באבטחה שם! באמת ראיתי הבדל בין האבטחה של תחנה מרכזית ת"א לתחנות בחיפה שזה בחוף הכרמל ולב המפרץ בת"א שעלה מאבטח לאוטובס שהיה אמור להכנס לתחנה הוא ישר זיהה דמות חשודה אמר לאבטח השני משהו באוזן עברו מעל הדמות החשודה התקרב אלי וישר במפתיע אחד המאבטחים חזר אחורה לבן אדם ושאל אותו אם יש לו תעודה מזהה בנתיים המאבטח השני הביט בו מאחור כיאלו שהוא "בהיכון" לבסוף התברר שזה ערבי מהשטחים בלי אישורי שהייה וישר עצרו אותו! אם זה היה בחיפה--עוד המאבטח היה שואל אותו שאלות מפגרות ואם חס וחלילה זה היה מחבל מתאבד.. היינו הולכים איתו ביחד ל72 בתולות שלהם..

למעלה