אבטחת גני ילדים

bony 33

New member
אבטחת גני ילדים

לאחר שהובהר לי כי מגבלות התקציב אינן מאפשרות מתן אבטחה אופטימלית בגני הילדים שלנו, רציתי לדעת האם נעשתה פניה של ועדת החינוך או של מזכיר הישוב למשרד החינוך על מנת לקבל מימון נוסף לאור התקופה הבאה עלינו לטובה.לחילופין למי אפשר לפנות שם אם עדיין לא נעשתה פניה שכזו? האם המועצה שלנו מממנת שמירה בהתנחלויות אחרות שבתחומה או ששם ההורים משלמים מכיסם.האם נעשתה פניה למועצת בנימין בהקשר זה ?בתודה מראש לתשובה המהירה שלכם!

אבטחה

נושא זה עולה מידי פעם ע"י הורים גם שלא בהקשר עם פיגועים, ובצדק. במגבלות המקום אציין רק שלפנים משורת הדין זכינו למאבטח אשכול למרות שהתקן לא מאפשר גם את זאת. כסף זה הגיע מממשרד החינוך באמצעות קב"ט מוסדות חינוך במועצה אשר הוסיף לתקן מה שצריך כדי שנוכל לקבל לפחות את המינימום הקיים. זוהי תוצאה של הלחצים שלנו על כל מי שצריך, ולמרות הוראה חד צדדית של משטרת ישראל בתחילת שנת הלימודים להורדת התקנים. בנוסף צריך גם לזכור שרכב הסיור מסתובב בין הגנים במשך היום, ויחד עם לחצני המצוקה (הזקוקים לדגש הניתן בימים אלו) נותנים מענה סביר, אם כי לא מקסימלי. התקן של משרד החינוך איננו מפלה אותנו מ"התנחלויות" אחרות, בוודאי לא בבנימין. ישנו פתרון נוסף אותו יישמתי במקומות אחרים ולא הייתי דוחה אותו על הסף: רכישת אקדח לגננת! בנוסף, תמיד קיימת האפשרות לממן שומרים נוספים בכוחות עצמינו. עשינו בדיקה והעלות החודשית עבור כל ילד תהיה בסביבות ה-80 ש"ח. גם תורנות הורים מקובלת במקומות רבים אחרים ברחבי הארץ. למרות כל האמור לעיל העלינו את הדרישה הזו פעם נוספת כחלק מדרישותנו הבטחוניות עקב הארוע ונקוה לטוב.

omry brotshtein

New member
בקשה להבהרה

האם מדובר על 80 ש"ח לילד לשנת לימודים? האם ניתן ליישם את הרעיון במידה ותהיה התארגנות הורים במתחם גן מסויים ?והאם ניתן להבטיח שמירה של אותו שומר מיומן קבוע מיהי חברת האבטחה שאיתה המועצה מפעילה? עמרי

הבהרה

מדובר על 80 ש"ח לילד לחודש בשקלול שלושת הגנים. במידה ותיהיה התארגנות בגן מסויים יש לבדוק את העלויות באופן ספציפי. ניתן כאשר אנו בעלי המאה לבחור את השומר ואין אנו מוגבלים לחברת שמירה מסויימת.

shlomoben

New member
למה צריכים הורים לממן שמירה בגנים

לחברה שלי ילדה בגן בכפר רות ושם מקבלים שומר על חשבון המדינה וההורים לא משלמים כלום.

oseg

New member
אבטחה בגנים

גם במודיעין, בגן מועצה בו בתי למדה בשנה שעברה, היה מאבטח באופן קבוע על אף שמדובר בשני גנים צמודים בלבד ולא באשכול גנים.

עיוות!

אכן, קיים עיוות זועק בין מה שמדינה נותנת לישובי קו התפר בתוך הקו הירוק לבין מה שהיא נותנת לישובים שמעבר לקו הירוק, ושלא כפי שמצטייר לא אחת בתקשורת - הישובים שבתוך הקו הירוק מקבלים הרבה יותר! נכון הדבר לגבי ג'יפ משמר הגבול וסיורי משטרה ונכון הדבר גם לגבי שמירה בגנים. בקרוב גם תתוגבר השמירה בגני הילדים בקו התפר בתוך הקו הירוק כשבמקביל לא יתוגברו הגנים שמעבר לקו הירוק. המועצה מנסה לתקן את העיוות הזה אך בשלב זה ללא הצלחה. אנחנו מצטרפים לדרישה מול הגורמים המחליטים ומקוים שיש בכוחנו להשפיע. מחר, בכל מקרה, יש לי פגישה עם פנחס ולרשטיין לגבי מכלול הנושאים ונדבר גם על נושא זה. שבוע טוב ובשורות טובות!

למעלה