אבטחת הכנסה

אבטחת הכנסה

שלום רב, אני כרגע בהריון. התחתנתי נישואים אזרחיים לא בארץ, וכרגע חיה בפירוד מבעלי הוא בחו"ל. בתעודת זהות איני רשומה כנשואה וכמה שאלות: האם מגיע לי אבטחת הכנסה? האם אני יכולה לרשום את שם האב בתעודת זהות? תודה!

haimra

New member
בקרוב אמא עקרונית מגיעה לך

הבטחת הכנסה,והעתקתי עבורך את כתובת האתר של המל"ל-הבטחת הכנסה,וכמו כן את החלק הרלוונטי לשאלתך: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/253ED908-72CC-45F9-9C9D-73CFFFCA597E.htm ולהלן התשובה לשאלתך מתוך אתר המל"ל: הבטחת הכנסה - המקרים בהם תיבדק זכאות לקצבה בנפרד מבן הזוג מצבים שבהם ניתן לבחון זכאות של מי שחי בנפרד מבן/בת הזוג לצורך זכאות לגמלת הבטחת הכנסה: א בן זוגך נמצא במאסר או במעצר יותר מ-30 יום. עליך להציג אישור משירות בתי הסוהר על תקופת המאסר של בן הזוג. ב אתם חיים בנפרד, שלא תחת קורת גג אחת, ובן זוגך אינו מכלכל אותך 30 יום רצופים לפחות. על אישה החיה בנפרד מבן זוגה לתבוע ממנו מזונות בעבורה בבית דין. אלא אם כן הוא נכה, וקצבת הנכות היא הכנסתו היחידה, או אם אין בני הזוג חיים יחד יותר מ-12 חודשים. ג אתם אינכם מנהלים משק בית משותף, ובן זוגך אינו מכלכל אותך והוא חויב במזונותיך על-פי פסק דין. עליך להציג פסק דין למזונות. ד בן הזוג אינו מכלכל אותך ואת/ה נמנע/ת מלתבוע מזונות מחשש לפגיעה גופנית. לשאלת האם את יכולה לרשום את שם האב בתעודת זהות עלייך לפנות למשרד הפנים עם תעודת הנשואים האזרחיים,וככל הידוע לי נדרשת הסכמתו של האב על מנת שתוכלי לרושמו בתעודת זהות.

haimra

New member
תודה לך!

ויש לי שאלה נוספת: האב נמצא בחו"ל, איך אני יכולה לקבל את הסכמתו לרשום אותו בתעודת הנישואים? ומה עליי להביא למשרד הפנים? תודה

haimra

New member
בקרוב אמא העברתי לך במסר הקודם מה

עליך לעשות,אני אינני בקיא ביחסים בינכם,ויש מספר שאלות שאת צריכה לענות,לדוגמא האם קיבלת מסמך על נישואייך איתו ?, האם את בקשר איתו ?,האם הוא יהיה מוכן להכיר באבהותו על התינוק שיוולד?.ולגבי מה שעליך להביא למשרד הפנים כתוב מאוד ברור בכתובת שבעברתי אלייך.

למעלה