אבטחת טיולים.

• פותח הנושא TAZ!
  • פורסם בתאריך

TAZ!

New member
אבטחת טיולים.

שתי שאלות בנוגע לאבטחת טיולים: א. מה השכר המקובל ליום למאבטח טיולים (לא חובש ולא מע"ר)? יצא לי לעבוד במאבטח טיולים עם תנועות נוער ישירות (בלי תיווך של חברה) וקיבלתי 180-200 ליום, אך אל היו עבודות חד פעמיות. ביררתי בחברת אבטחה (ביטחון הצפון) ונאמר לי שהשכר הוא 160 ליום למאבטח ו-170 למע"ר. מה השכר המקובל ומה השכר המינימלי ליום לאבטחת טיולים ע"פ החוק? ב. אם בתחום אבטחת הטיולים השכר הוא יומי והעבודה יכולה להתפרס על בין מספר שעות לימים שלמים, איך זה מסתדר מבחינת החוק עם הזכויות לעובדים בתחום השמירה או האבטחה המועסקים בישראל, (בעיקר עם סעיפים 2 ו-8)?

avi1976

New member
אסור לקבל פחות משכר המינימום

בכל מקרה!!! ישנם תפקידים לפי חוק שעות עבודה ומנוחה שיחשבו כמשרות אמון וזאת מכיוון שלא ניתן לפקח על שעות העבודה בתפקידים אלה. לכן השכר המקובל עבור תפקידים אלה הינו גלובלי, אך בכל מקרה אסור ששכר זה יהיה פחות ממינימום + שעות נוספות + רכיב אחר כלשהו (אם נכלל בשכר)!!!!

TAZ!

New member
אממ.. אני לא רואה דרך...

להגיע לשכר מינימום עם 160 ש"ח ליום, אלא אם כן אתה עובד 6 ימים בשבוע בטיולים, שזו קריעת ישבן לא קטנה. בקשר לשאלתי הראשונה, כמה נהוג לקבל ליום בתחום הזה?

בוא נתחיל ככה:

בטחון הצפון ידועים בתור אחת החברות הגרועות ביותר מבחינת העבריינות- חברות אחרות משלמות "גלובלי", כך שהן יכולות אולי להתמם ולטעון ש"פעם יוצא יום קצר ופעם יום ארוך אבל בסוף זה מתאזן". בטחון הצפון משלמת, לפי מה ששמעתי מאנשים שעבדו בה, 120 ש"ח ל"יום קצר" שהוא פחות מ-6 שעות, מה שמפיל את הטיעון הזה. בעקרון, חברות אבטחת הטיולים כולן עוברות על חוקי העבודה, פשוט מפני שכמעט אף אחד לא תובע אותן. איני יודע כמה משלמות חברות אחרות בחיפה- בדוק את "מסלולים" (הידועים גם בכינוי "מסטולים") ו"דובדבן".

למעלה