אבטחת טיולים

קומרן

New member
אבטחת טיולים

שלום רציתי לדעת מה הזכויות שכר שלי בתור מאבטח טיולים ואיך אפשר לחשב את שעות העבודה (היות והטיולים הם של מספר ימים) כמו כן, רציתי לדעת כמה מגיע לי על כל שעת שמירה לילית (אין שעות נוספות, ההכרה בשעת שמירה לילית אם היא מחוץ לפעילות הטיול) בנוסף , ברצוני לדעת אם אני יכול לתבוע בדיעבד אם השכר נמוך מהמינימום החוקי , גם כאשר חתמתי על חוזה של שכר גלובלי , והאם מותר לקנוס אותי במידה ואני עוזב את מקום העבודה לפני תום תקופת ההתחייבות עליה חתמתי (אני שילמתי מכספי על ההכשרה) תודה :)
 
בעקרון, המעסיק שלך עברין.

לא יודע מי הוא- אבל מקומו בכלא. חישוב מספר השעות בטיולים של מספר ימים הוא בעייתי, אבל בעבר היתה פסיקה של בית דין לעבודה (איני זוכר מקור) לפיה על שעות בהן אתה כביכול נח אבל נמצא במקום העבודה חייבים לשלם 30% מהשכר. אז אם נניח שאתה עובד ביום כזה רק 8 שעות וכל השאר נח באכסניה, מגיע לך תשלום על 12.8 שעות, שלפי שכר מינימום זה יוצא 248.75 ש"ח. שעת שמירה היא שעה נוספת של 125% לפחות. כמו כן נוהגות רוב החברות (אני אומר "רוב מפני שאולי יש חברה יוצאת דופן) לא לשלם פדיון חופשה, תשלום עבור חגים, תשלום עבור הכשרות (קורס מע"ר ומטווח) עליהן הן אפילו גובות כסף ברוב חוצפתן ופנסיה. הצעתי- נהל רישום ותבע כאשר אתה עוזב את העבודה.
 

קומרן

New member
מה לגבי שעות הנסיעה?

מוגדר לי שגם בנסיעות באוטובוס (של הבית ספר), אני בתפקיד, אז זה גם נחשב לשעות עבודה מלאות? כמו כן, שילמתי כמה מאות שקלים על ההכשרה ורציתי לדעת אם רישום שעות עצמי יהיה קביל בבית משפט ואם יש טעם לפנות לבית משפט בנושאים אלו. בסך הכל אני מרוצה מהעבודה (עבודה דיי נחמדה), אבל מפריע לי הקטע העקרוני שכבר שנים החברות אבטחה וכוח האדם עוברות בבוטות על חוקי העסקה ואף אחד לא מפקח על הנושא.
 
לא ברור?

כמובן שכן. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה באוטובוס, או לשבת איפה שאתה רוצה? רישום השעות העצמי יהיה קביל בבית המשפט. לגבי השאלה אם יש טעם- חיפשתי באתר בתי המשפט החלטות בנושא. אפילו לא תביעה אחת של מאבטח נגד המעסיק נדחתה.
 
למעלה