אבטלה תעסוקה ואתם?

lily kane

New member
אבטלה תעסוקה ואתם?

נושא קשה אבל אולי טוב לדבר על זה, בישראל שיעור האבטלה הוא 6%
18 מיליון מתחת קו העוני כולל 65% מתוכם שכן עובדות
קו העוני הטרנסג'נדרי ממה שיצא לי לראות הרבה יותר גדול

קשה למצוא עבודה והרוב בשכר המינמום
אישית אני מרוויח קצת פחות משכר מינמום אבל גם עובד 70% ככה שביחס לגודל המשרה זה שכר טוב.
מצד שני בעבודה אני לגמרי בארון, אני לצערי מסתיר את עצמי מהחשש :(

מה אתכם איפה אתם?
מחפשים מקום פרנדלי? איך בכלל ניתן למצוא?
עובדים?
האם בעבודה יודעים? וגם עם לא וגם עם כן איך מתמודדים?

rey77

New member
המאמרון ריק וחוצמזה..

אני עובדת כמלצרית , מדברת בלשון נקבה לסירוגין . היה לי מפחיד מאוד לעשות את השינוי , אף על פי שלא עשיתי שום שינוי פיזי. הרבה נטפלו אלי בגלל דווקא חוסר הביטחון שלי , זה כנראה נותן לאנשים פחות נעימים את הליגיטמציה להציק.

אני לא יודעת מה יהיה בהמשך כשאתחיל תהליך פיזי . אני רק מקווה שבאמת אהיה מספיק חכמה להיות במקום טוב ומקבל , או להקים שותפות , עסק עם אנשים דומים לי .
אני מאוד לא רוצה להיות במקום של קורבן , גם במצב הקשה הזה , והוא קשה .

lily kane

New member
האם יש לך תקציב בצד

הקמת עסק דורשת כסף יצרתיות וסיכיון
אני מקווה שיש לך רעיון שאת בטוחה בו כמובן התשלום הוא עצום חופש כלכלי ובטחון לגבי כך שלא תפוטרי. אבל כאמור סיכון
יש לך כסף בצד לזה?

מאוד מקווה שלא תיהיה בצרות.
שמתי לב שאפילו לא חשבת שישארו אותך ברגע שתעברי
האם זה בגלל משהו שאמרו לך או כי את פשוט לא רוצה להשאר?

orald

New member
כשיצאתי מהארון...

עבדתי פעם במלצרות/כלבויניקיות במסעדה של קרובי משפחה, ואומנם לא פיטרו אותי כשהתחלתי לדבר על היותי טרנסית ובי', אבל אני מניחה שבדיחות(כולל בדיחות/איחולי אונס), קללות, מכות ופעם אחת גם מישוש ע"י אחיו של בעל העסק, ויחס מזלזל, עוין ונקמני בכללי לא היוו שיפור על פיטורים.

לאחר מכן עבדתי במוקד טלפוני קטן ושם הייתי בארון כחודשיים(חלק מהצוות ידעו עלי די מההתחלה) עד שנשברתי, בין היתר עקב סיבות אישיות, ויצאתי מהארון בפני המנהלת. היא "קיבלה" את זה אבל אסרה עלי להגיע בלבוש נשי עד ש"יסדרו את העניין" מכל מיני תירוצים שבעצם אמרו "אנחנו לא רוצים תסבוכות פה".
אני בטוחה שהם רק חיפשו סיבה לפטר אותי בלי לחטוף תביעה אז הם פיטרו אותי לאחר הניסיון האובדני שהיה לי בסמוך ליציאה מהארון, שבחלקו הגדול היה בגלל הלחץ של הישארות אבסורדית בארון בעבודה בזמן כשרוב האנשים כבר יודעים עלי ומקבלים.

לאחר מכן לא הצלחתי למצוא עבודה מסודרת ונחתתי במקום לא כל כך טוב(שמיועד לאנשים כמוני, כך רוב האוכלוסיה כנראה חושבת) לכמעט שנה, עד שמצאתי עבודה חדשה במוקד טלפוני באזור המרכז(עברתי לפני כשנה מאזור הצפון בין היתר כי הבנתי שלא אמצא עבודה בקלות שם). המוקד היה מאוכלס בעיקר בדתיים וחרדים למיניהם וחששתי מאד לצאת מהארון. יצאתי לאחר כחודש כי התחילו לרחרח ולהציק לי לגבי סטטוס הזוגיות שלי, ויצאתי מול כולם עם בת הזוג שגם עבדה שם.
לאחר מכן השתמשתי בארון הפתוח של המיניות כמכסה לארון הסגור של המגדר(דבר שאני עושה עד היום בעבודה החדשה אליה הגעתי מלכתחילה כבי' מוצהרת עם סמלי גאווה) והמשכתי לחשוש, בצדק, מהתנכלויות ו/או פיטורין בתואנות שווא במידה ואתגלה כטרנסית.
בסופו של דבר הסתכסכתי עם אחת האחמ"שיות יותר מכרגיל והחלטתי בשבוע האחרון לצאת כטרנסית. לא שמעתי שום דבר בפנים, אבל אני בטוחה שהיו התלחשויות.
להפתעתי חלק מהדוסיות היותר נחמדות ופתוחות מלכתחילה לא ברחו והשתתקו, הפתעה נעימה.

בעבודה החדשה אני לגמרי בארון מבחינה מגדרית חוץ מחברה שמכירה אותי כבר מעל שנתיים, מתחילת השינוי, שהיא עצמה בארון( לא ברור לי כמה, יש אצלה אנשים מהעבודה בפייסבוק וקשה שלא לראות חצי מהקהילה אצלה בחברים והתמיכה שלה בנושאי גאווה) מבחינה מינית.
אני עדיין חוששת מגילוי אבל פחות, ולפעמים פשוט רוצה לצאת בשקט ולסיים עם הפחד.
אבל יש לי פחד מטורף מפיטורין/התנכלות על רקע המגדר עקב ההסיטוריה האישית שלי.

הייתי שמחה לעבוד במקום פרנדלי, חיפשתי קצת אבל מקומות כאלו בד"כ עמוסים ומלאים לעייפה כבר, במיוחד באזור המרכז.
אני מנסה פשוט להסתמך על ההופעה ה"עוברת" שלי והעובדה שאנשים לא מסתכלים מקרוב כשמצלמים תעודות זהות של עובדים חדשים(בעבודה הקודמת הייתי רשומה אצלם כנקבה, זה היה נחמד).

orald

New member
תוספת...

נזכרתי שלפני כחודש אחת החברות הטובות בעבודה של אותה חברה שמכירה אותי שאלה אותה בפשטות אם "הייתי גבר" וקיבלה הכחשה מוחלטת.
אני חוששת מהיכן היא העלתה את זה.

מה שכן, אני הסברתי לאנשים בעבודה לגבי מגדר, כולל על בת זוג טרנסית שהייתה לי ובן הזוג הג'נדרקוויר החתיך והמהמם(והחתול
) שיש לי עכשיו.

lily kane

New member
שאלה

האם הכחשת כי היא שאלה את זה בעבודה
או כי פשוט לא הרגשת גבר?

orald

New member
היא אמרה לאותה חברה ש"הכל בה טבעי".

ניסוח מעט מתחמק, אבל נכון. הכוונה שלה הייתה אם נולדתי כ"גבר", כזכר, בלשון העם.
הרגשתי פעם כגבר, הבעיה היא כשמתייחסים אלי כגבר בגלל איך שנולדתי, וההשפעה ההרסנית במקום העבודה שתהיה לזה.

lily kane

New member
זה נשמע קשה

דבר ראשון תארת בהתחלה איומים חששות ,צחוקים ,איחולים לאונס ועוד דברים רק משום שלא עברת במגדר ואני חושבת שהרבה מאתנו מכירות את זה כמי שבמקרה שאנחנו מצליחימות להציג את עצמנו זה לא מראה "עובר".
(למרות שאני אגיד שהטרדות בעבודה ברמה מסוימת קורה גם למי שעובר ובעיקר למי שעוברות כנשים)

אני גם לא יודע כמה יזדהו עם המצוקה והרצון האובדני
אבל אני מכיר אותה על עצמי אישית ו...צר לי שהיית צריכה לעבור את התקופה הקשה הזאת, אני שמח שעברת ושאת לא שמה.

כול המקמות שהצגת הם אומנם לא מקום של אבטלה אבל גם לא נשמעים מקמות קלים, אני רק רוצה לחזק אותך גם על כך שבחרת לשתף אתנו.
וגם שאת מצליחה להחזיק.

למעלה