אבטלה

אבטלה

שלום לכולם ! כידוע המשק נמצא במצב קשה זה זמן רב ועדיין לא רואים אור בקצה המנהרה. כעצמאים אנו משלמים ביטוח לאומי ומס הכנסה בסכומים לא מבוטלים. האם יש עזרה כלשהי של הממשלה לעצמאיים שאין להם הכנסה? הרי לשכירים יש אפשרות לקבל דמי אבטלה. ומה איתנו העצמאים?

שי קון

New member
מצטרף לשאלה ומוסיף

מה בעצם הזכויות שלי כעצמאי בביטוח לאומי הרי אני מבטיח את עצמי בביטוחים עצמאים ומשלם כל חודש כמעט 1000 ש"ח לביטוח חיים וביטוח תאונות אישיות ארנונה זה לעיריה לתיקון כבישים/זבל....... מובן. מס הכנסה משכורות לשרים וכו´.... מובן. ביטוח לאומי??? כדי שאממן אנשים שבחרו לא לעבוד? אני קורע את הת.. עובד בשתי עבודות שמכניסות הרבה כסף (באופן יחסי) ולא רואה שקל בסוף החודש, אחרי: מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי, יועץ מס, טלפון/פלאפון, אוטו, ביטוח לאוטו (חובה/ג´), דלק, ביטוח חיים, ביטוח עסק/ג´, שכירות.... ויש עוד המון כל זה ואני רווק שלא גומר ת´חודש, מה אם היו לי ילדים?

שי קון

New member
כל זה, ושום תגובה?../images/Emo122.gif

שום מילה? לא מבינים בביטוח לאומי? או שזה לא קשור לפורום?

תשובה

הביטוח הלאומי המשולם ע"י עצמאים אינו כולל ביטוח לדמי אבטלה אך כולל ביטוח גמלאות נפגעי עבודה. לפרטים נוספים הקש כאן.

אמיר כ

New member
אמנון היקר

אמנון היקר ההבדל בין שכיר לעצמאי הוא שגם בזמן מיתון לעצמאי יש יותר אופציות ויותר אפשרויות לעשות משהו לגבי המצב שבו הוא נמצא. אם אתה מחפש דרך שבה אתה יכול להרוויח כסף אתה מחפש במקום הלא נכון, חפש את הדרך בעסק שלך.

jdagan

New member
מה ההבדל בין עצמאי לשכיר

כאשר העסק פורח כולם שמחים. השכיר עושה כסף והעצמאי עושה הרבה יותר כסף. כאשר העסק בקשיים, העצמאי לא ישן בלילה כי הוא יודע שמחרתיים לא יהיה לו כסף לשלם משכורות, והשכיר ישן טוב כי הוא לא יודע שמחרתיים לא תהיה לא משכורת. המסקנה: כאשר טוב - טוב לכולם ולעצמאי טוב יותר כאשר רע - רע לכולם באותה מידה ורק השכיר חושב שטוב לו (כי הוא לא יודע שרע לו). אז מה כדאי יותר? שכיר או עצמאי? יוסי דגן עסקים פלוס www.asakimplus.co.il

שלום אמיר

ממש לא קלעת למטרה - לא התכוונתי לחפש פתרונות מתחת לפנס. פשוט, במצב קשה כמו שמצוי המשק בתקופה האחרונה (ובמשך השנים האחרונות) אני שומע חדשות לבקרים על עסקים שקורסים ואין מושיע. פשוט חשבתי להעלות את מצב העצמאיים בארץ ביחס לשכירים. אם יש לך או לאחרים רעיונות (לא פתרונות קסם !!!) נוכל לדון בהם בפורום.

למעלה