אבטלה

תוליק

New member
אבטלה

לפני שנה ילדתי את בני, לאחר 3 חודשי חופשת לידה התפטרתי כי עברנו דירה למקום רחוק ממקום העבודה הקודם שלי. הייתי עם התינוק בבית עד שהיה בן חצי שנה ואז הכנסתי אותו למעון והתחלתי לחפש עבודה. עד היום לא מצאתי ולפיכך הגשתי בקשה לאבטלה לפני 3 חודשים. קיבלתי אישור לקבל קצבה ל100 ימים. החודש הוא החודש האחרון בו אקבל את הכסף ואמרו לי שלמרות שעשיתי כל מה שהם בקשו - קרי הלכתי ללשכת התעסוקה, שלחתי קורות חיים ולהכתי לראיונות - איני זכאית לקבל עוד כסף גם אם לא אמצא עבודה עד לסוף החודש מכיון שבעלי עובד ושיש לי אוטו. אני לא כל כך מבינה מה קורה כאן? כל השנים שעבדתי ירד לי ביטוח לאומי, עכשיו אני במצוקה, אין לי כסף לחיות ואני לא מוצאת עבודה (באמת לא מוצאת, אני גרה בעיר שיש בה מצוקת עבודה ובאמת אני מחפשת) לא מבינה למה אי אפשר לקבל עוד כמה חודשים עד שאמצע עבודה (אני מאמינה שאכן אמצא בסוף!!!) האם יש משהו שאי יכולה לעשות? לערער, להגיש בקשה מיוחדת, אולי בכלל הפקידה בלשכת התעסוקה טעתה וכן אני יכולה לקבל עוד כמה חודשים? הרי יש אנשים שחיים שנים על האבטלה הזו, ואני שאני כן רוצה לעבוד ובוכה כל פעם שאני הולכת לחתום בגלל הבושה לא יכולה לקבל סיוע - שבעצם מגיע לי (הרי שילמתי "ביטוח" כל זמן שעבדתי בדיוק לזמן כזה) אשמח לקבל תשובה, תוליק

haimra

New member
הפקידה עובדת על פי החוק ולראיה

העתקתי עבורך את זכויותייך: אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת. על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים, שעדין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים: 1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים,ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים. 2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת יופחת ויהיה בשיעור של 85% מדמי האבטלה. הוראות אלה יחולו גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית. אבטלה - תקופת הזכאות המרבית התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג שאינו עובד וילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים מהיום שנרשמת כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה: מובטל שמלאו לו 45 שנים, או שמלאו לו 35 שנים ויש עמו שלושה תלויים (בן זוג שאינו עובד וילד עד גיל 18) - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 ימים לכל היותר. מובטל שמלאו לו 35 שנים, או שעדיין לא מלאו לו 35 שנים ויש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר. מובטל שמלאו לו 25 שנים, או שעדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר. מובטל שעדיין לא מלאו לו 25 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 50 ימים לכל היותר. חייל משוחרר וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי - ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם משירות סדיר לתקופה של 70 ימים לכל היותר. זכאי לדמי אבטלה, הלומד בהכשרה מקצועית, והשכלתו פחותה מ-12 שנות לימוד, יהיה זכאי לדמי אבטלה בזמן לימודיו גם בעד התקופה, שעולה על ימי האבטלה המרביים המגיעים לו, אך לא יותר מ-138 ימים. עבור 5 ימי האבטלה הראשונים מכל תקופה של 4 חודשים רצופים, לא ישולמו בעדם דמי אבטלה. ימי אבל וכן 30 ימי מחלה, שאירעו בתקופת האבטלה, ישולמו בעדם דמי אבטלה; בעבור 2 ימי המחלה הראשונים לא ישולמו דמי אבטלה, אלא אם כן נמשכה המחלה 12 ימים רצופים לכל הפחות. על המובטל להציג לפקיד ההשמה של לשכת שירות התעסוקה אישור על מחלתו ממוסד רפואי מוסמך. המשתתף בהכשרה מקצועית ימציא את אישור המחלה למרכז ההכשרה שבו הוא לומד. סייג לתקופת תשלום דמי האבטלה : מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, ללא הצדקה, יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. מי שלשכת שירות התעסוקה הציעה לו עבודה מתאימה, והוא סירב לקבלה, או מי שהלשכה הציעה לו הכשרה, השתלמות או הסבה מקצועית, וסירב, יתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הסירוב, בכל פעם שסירב כאמור, ויופחתו לו 30 ימים ממניין הימים המגיעים לו. העבודה המוצעת נחשבת לעבודה מתאימה אם מתקיימים בה שלושת התנאים האלה: א. היא מסוג העבודה שהמובטל עבד בה ב-3 השנים שקדמו לאבטלתו או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית, רמת השכלתו ומצב בריאותו. ב. השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם. ג. העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו, לפי כללים שנקבעו. תנאים א' ו-ב' לעיל אינם חלים על מי שטרם מלאו לו 35 שנים, מהחודש השלישי לאבטלתו, ואינם חלים על עובדים עונתיים. לגבי העובדה שהפקידה אמרה לך לגבי הרכב של בעלך,היא כנראה התכוונה להבטחת הכנסה. לעניות דעתי מה שעליך לנסות בקשי הכשרה מקצועית ונסי לרכוש מקצוע חדש.בהצלחה.

תוליק

New member
לא כל כך הבנתי

אם אבקש הסבה אז אקבל עוד כסף במקביל לקורס? ולפי מה שכתבת "יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו" אני יכולה להגיש שוב ולקבל 80% מהמגיע? כי אם כן, גם זה יעזור... אני צריכה הסבר נוסף...

haimra

New member
אני מצטער רק אחרי 12 חודש את יכולה

לבקש דמי אבטלה.הצעתי לך לבקש ללמוד מקצוע חדש,יתכן לא אני קובע שבזמן הלימודים של המקצוע החדש תקבלי שכר שווה לנסות את לא חושבת.

תוליק

New member
קודם כל, אני כבר לומדת

דבר שני, זה ממש מקומם, יש אנשים שחיים שנים על ביטוח לאומי, למה אנשים שבאמת רוצים לעבוד וצריכים סיוע "מקומי" וזמני לא יכולים לקבל עזרה? הרי הם לא יחכו 12 חודשים כשאני אתחיל לעבוד וירד לי כבר בחודש הראשון ביטוח לאומי נכון?

למעלה