אני ממש לא מסכימה
כמי שמסתובבת גם בפורום של רפואה משלימה, אני חושבת שיש לפורום הזה מקום משלו. בפורום רפואה משלימה יש גישה מסויימת (ויש לה הצדקה כשלעצמה) שרואה בפורום כעין "קליניקה וריטואלית" של מטפלים, מכאן נובע סוג מסויים של שיג ושיח וגם חשש מהמלצות שיש אפשרות לפרש אותן בצורה לא נכונה (שתפגע במטופל/השואל). כתוצאה מכך עלתה שם לא פעם השאלה על פתיחת פורום "עצות סבתא" שיאפשר מתן טיפים לא מחייבים - ואז קם הפורום הזה וזכה לבום גדול של פעילות בהתחלה, בגלל המענה על חסר זה. כמו כן, הפורום הזה עוסק בהרחבת הידע על שמנים וצמחי מרפא לאו דוקא בהקשר של שאלה מסויימת, ולאו דוקא בהקשר של רפואה (גם קוסמטיקה ופינוק), וברמות של פירוט שלא מתאימות לאופי של הפורום השני. בנוסף, אני חושבת שהגישה שלך שרק פורום תוסס ומבעבע יש מקום, לא לגמרי נכונה לגבי פורומים מקצועיים. דוגמאות משני הכיוונים: אני נכנסת מדי פעם לפורום רייקי , שנראה לי כאחד הפורומים הפעילים בתפוז - ובעצם נראה כאילו 90% מהתעבורה שם אינה קשורה לרייקי בכלל, זה מין חוג חברתי של אנשים שמאד אוהבים אחד את השני, כיף להם ביחד, ורובם גם עוסקים ברייקי. מהצד השני יש פורום רפלקסולוגיה או טנטרה שהם מאד לא פעילים - אבל כשאני נכנסת אני מוצאת שם בקלות משהו מעניין שקשור לתחום, גם אם מישהו הכניס אותו בתקופה העתיקה של לפני שבוע. אני חושבת שלשני הסוגים של פורומים יש מקום מכובד. ואם כבר מדברים על אופי הפורום, אני מעדיפה פורום שמנים וצמחי מרפא שיהיה פעיל סביב התחום שבו הוא אמור לעסוק (גם אם אין כל יום שרשור חדש ענקי) - ולא שיהפוך לפורום נוסף של "הי, מה נשמע, אני אוהב אותך, משעמם לי ...." - כאלה יש הרבה.