זה מתכון אמריקאי, בתערובת הבשר יש תרד ובצל, אני מוסיפה גם גזר מגורר. אני לא מכינה את הציפוי, מתוק לי מידי.
This lightened up meatloaf recipe merges two foods that partner beautifully –
turkey and cranberry. Add a few handfuls of spinach, some delicious, aromatic caramelized onions, and you’ve got a dish that’s worth writing home about. My son’s eyes got big when he tasted the first bite of this winning recipe – and although he says he’s still a die-hard red meat fan, it passed his taste test with flying colors.
INGREDIENTS
Meatloaf:
- 2 pounds ground turkey
- 2 eggs
- 2 tablespoons ketchup
- 2 onions, diced
- Olive oil
- 4 cups baby spinach, chopped
- 1 teaspoon salt
- 1/2 teaspoon pepper
Glaze:
- 1 can whole cranberry sauce
- 1/2 cup ketchup
- 1/3 cup brown sugar
- 1 tablespoon balsamic vinegar
DIRECTIONS
Preheat oven to 350°. Heat olive oil in frying pan. Add diced onions, and cook until caramelized, stirring occasionally.
Beat eggs, and add ketchup, spinach, salt, pepper and ground meat. Set aside.
In a small pot, mix cranberry sauce, ketchup, sugar and vinegar to make glaze. Bring to a boil, and then cook 5 minutes on low heat.
Add about 1/2 cup of cranberry glaze and the caramelized onions to the meat mixture. Mix well.
Transfer meat mixture to an oversized loaf pan, or two small ones. (I used a 5x8 deep loaf pan).
Cover with remaining cranberry glaze.
Bake for one hour. Remove from oven, and carefully pour off extra liquids. Return to oven for another 10 minutes, and then raise heat to broil for last 5 minutes. (If using two small loaf pans, reduce initial cooking time from one hour to just 40 minutes, then continue with directions.)
Serve warm.
Adapted from Naomi Nachman’s recipe.
זה לא המתכון המהולל שהמורה לאה הביאה לאחד המפגשים?
אהבתי אותו מאד והנה הוא בעברית לטובת הציבור בתוספת קלופסים נוספים מבית ס'
קלופסי לאה ס.
קציץ בשר אפוי – זה שהיה אצל יפה 55 (2 תבניות אינגליש)
1 ק"ג בשר (עדיף מעורב. השתמשתי 1/2 ק"ג בקר ו-1/2 ק"ג הודו, עדיף אדום)
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כוס קטשופ
2 כפות רוטב ברבקיו
1/2 כוס סולת או פירורי לחם(לא להגזים בזה)
חבילת תרד קצוץ (900 גר')
1 כפית כמון
אבקת שום
פלפל שחור
מלח
1כף אבקת מרק בצל
מטגנים את הבצל הקצוץ. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון מהיר, שלא יישרף. שמים את כל המצרכים בקערה. את התרד יש לסחוט היטב היטב לאחר שהופשר. מערבבים היטב ומכניסים לתבניות אינגליש קייק. מחממים תנור לחום גבוה של 220-230 מעלות. מכסים את התבניות בניר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי בערך. לאחר כמחצית הזמן מסירים את נייר הכסף.
הערות:
* מזגזגים" בכף טיפה מהקטשופ ורוטב הברביקיו לפני שמכניסים לתנור כדי לתת לזה צורה נאה.
**אם יש נוזלים כשמוציאים את הקציץ, שופכים אותם.
מקור: חני,הבת המהוללת
בתיאבון!
קלופס בשר ממולא ומקושט/לאה ס.
חומרים:
1/2 ק"ג בשר טחון (כבש, בקר או הודו ) *
1 בצל קצוץ מטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
תבלינים:מעט מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית חווג' **
6 עלי דפנה
8 שיני שום
בנפרד:
4 ביצים קשות קלופות ***
אופן ההכנה:
פרט לביצים הקשות, מערבבים את כל החומרים לעיסהץ במידה שהעיסה קשה יש להוסיף מים.
מניחים בתבנית מאורכת ויוצרים בבשר "תעלה", מניחים את הביצים הקשות בתוך ה"תעלה" וסוגרים (באמצעות הבשר), ומפזרים כרבע כוס מים מסביב לקלופס.
מורחים את הקלופס בשמן, מפזרים עליו מעט פלפל שחור, מניחים 6 עלי דפנה ו-8 שיני שום.
מכסים את התבנית בנייר כסף, אופים ומגישים כעוגה על מגש מאורך. ****
*השתמשתי בהודו אדום טחון
** אם לא אוהבים חוו'ג', אפשר להשמיט, אבל מוסיף מאד טעם מיוחד
***השתמשתי ב-3 ביצים קשות, כדי שיישאר גם בשר "נטו" לאלה שאינם אוהבים ביצים קשות. אפשר גם להפחית עוד את מספר הביצים, אבל מאד יפה וויזואלית כשחותכים.
****אפיתי מכוסה בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעה. לאחר מכן מסירה את נייר הכסף ואופה עד לקבלת הצבע הרצוי..
בתיאבון!
מקור:מטעמי הבית היהודי
קציץ בשר ואגוזים (לי האגוזים היו קצת שמנים ובפעם הבאה המרתי לפקאנים ואהבתי יותר)
חומרים:
700 גר' בשר טחון*
11/2 כוסות פירורים מלחם לבן טרי**
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1 שן שום גדולה, קלופה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
2 כפיות גדושות אבקת קארי
2 כפות חומץ
4 ביצים גדולות
1/2 כוס צימוקי אוכמניות או צימוקים כהים קטנים (לא הכרחי)
1. שמים את הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את פירורי הלחם
2. קולפים את הבצמל וחותכים לרבעים. קולפים את הגזר וחותכים ל-4-5 חתיכות קצרות. שמים את הבצל ואת הגזר במעבד המזון, מוסיפים אגוזים, פטרוזיליה ושום. מפעילים את מעבד המזון בלחיצות קצרות כדי לרסק את כל החומרים שבתוכו. מוסיפים את התערובת המרוסקת לקערת הבשר.***
3. מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפיה, סוכר, תבלינים, חומץ וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית (תבנית טבעת-ל.ס.) ומחליקים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום-הצד המבריק כלפי מטה. משהים 15 דקות. מסירים את הכיסוי ומעבירים את הקציץ לכלי הגשה. (אם מכינים את הקציץ בתבנית טבעת, צריך להשחים את צדו התחתון אחרי שהופכים אותו. הופכים את הקציץ על תבנית שטוחה וצולים תחת אסכלה חמה עד שישחים. מעבירים לכלי הגשה.)
אפשר גם ליצור מהתערובת קציצות מוארכות, לסדר אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפותן בתנור עד שישחימו.
* השתמשתי בהודו אדום טחון
** השתמשתי בפירורי לחם קנויים
***ריסקתי את הגזר והבצל (לאחר שהשארתי אותו במקפיא כחצי שעה-מקל על הריסוק) על פומפיה דקה. את האגוזים קצצתי וכן את הפטרוזיליה והשום.
מקור:בשר ועוף/דנית סלומון
הגרסה החדשה של חני המתהוללת
אז ככה, הכנתי קלופס קצת שונה מהרגיל - לא היה לי תרד ורציתי להמיר בגזר מגורר. כמו כן, רציתי לנסות עבור אורני (ואחרות) להמיר קטשופ ברסק עגבניות (אורני רצתה להמיר גם את רוטב הBBQ אבל זה היה לי ואוהבת את הטעם המעושן).
במקום התרד הקפוא (בדרך כלל משתמשת בשקית) השתמשתי בשני גזרים גדולים מגוררים גס.
במקום 1/2 כוס קטשופ השתמשתי בקופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות ו2 כפות סילאן. כפי שציינתי, אני אוהבת את הבעיטה של רוטב BBQ ולכן שמתי 2 כפות בערך. מניחה שאפשר להמיר בשתי כפות נוספות של רסק ולהוסיף כפית פפריקה מעושנת.
הנה מתכון יותר מסודר:
meatloaf עם גזר, תבלינים ורסק עגבניות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו הודו טחון (טו שילוב אחר של 1 קילו בשר טחון)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 ביצים (היו לי M)
1/2 כוס קוואקר מהיר הכנה
2 גזרים גדולים מגוררים גס (אפשר גם בטח עם קישוא או שילוב)
3 שיני שום כתושות
/14 כוס פטרוזיליה עלי קצוצים
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
2 כפות סילאן/דבש
2 כפות רוטב BBQ (או יותר רסק וכפית פפריקה מעושנת)
2כפייות כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית ג'ינג'ר
מלח , פלפל
מערבבים, מחלקים בין שתי תבניות אינגליש חד"פ ואופים כשעה על חום בינוני (1/2 שעה מכוסה, 1/2 שעה לא), עד שהכיכרות מתמצקות. לעיתים נקווים נוזלים בתבנית, אני שופכת אותם בזהירות.