אביב הגיע פסח בא

אביב הגיע פסח בא

פסח אוטוטו כאן וכידוע, מרבית מקומות העבודה מושפעים מכך באופן זה או אחר.

מה קורה אצלכם? קיבלתם מתנה מעניינת לחג? עובדים חוה"מ? עובדים ערב חג ר"ל?

ומה בדבר קמחא דפסחא? ארגנו אצלכם בעבודה תרומות לנזקקים?

YTmda

New member
שום דבר מעניין...

פרט לזה שיש המון-המון-המון עבודה, אין שום דבר מעניין. בחול המועד עובדים כמו גדולים ולחג קיבלתי כרטיס רב-תו (או שקר אחר) לקניה במגוון רשתות. מעבר לכך? שום דבר מעניין...
את הקמחא דפסחא שלי, כבכל שנה, אני תורם עד כמה שאני מצליח במגבלות הזמן במד"א...

ועכשיו צריך להתרגל שוב לכמות העבודה, אחרי שבתקופת החורף הייתה רגיעה...

קיבלתי מתנה יוצאת דופן לחג: פיטורים.

פוטרתי אתמול...
(זה קצת ארוך, אז מצטערת מראש על החפירה, אני חייבת לפרוק...)
למען האמת, היתה לי הרגשה שזה יקרה מצי שהוא בקרוב, רק לא חשבתי שהם עד כדי כך חסרי לב כדי לעשות את זה לפני ערב החג, ולגרום לי להישאר כל החג ללא עבודה וללא כל הודעה מוקדמת.
כל העניין התחיל לפני איזה שבוע שאחת מחברותיי לעבודה ביקשה שאחליף איתה משמרת ושלחה לי SMS שבו היא הסבירה שיש לה משהו דחוף בלימודים ושהיא צריכה את עזרתי. הסברתי לה שגם אני לא ממש בהתקדמות עם הפרוייקטים שלי בלימודים ושלאחרונה אני עובדת המון משמרות ערב שלא ממש מאפשרות לי מרווח נשימה בין הלימודים לעבודה, והוספתי שאין לי בעיה להחליף אותה, אבל עד לתאריך מסויים בחודש הבא מצידי אני לא מחליפה יותר אף אחד.
היא כנראה בטעות פלטה את מה שכתבתי לה למנהלת המוקד שלנו, ובאותו היום ננזפתי על זה. אותה מנהלת זעמה שלא אמרתי לה בכלל שאני לא יכולה להחליף משמרות עד לחודש הבא ואמרה שהיא ממש לא צריכה לשמוע את זה מחברתי לעבודה. מכיוון שזו היתה שיחה פרטית בין שתינו שלא ממש היתה צריכה לצאת החוצה, ניסיתי להסביר לה שגם לי יש אילוצים בדיוק כמו שיש לכל יתר חבריי לעבודה. (כולל אחד שהתחזה לחולה במשך שבוע שלם, ותודות לכך נשארתי לבדי במשמרת כאשר אני לא יוצאת כלל להפסקות ורק עונה לשיחות מגולשים.)
מכאן השיחה רק התחילה להידרדר ולהגנתי אמרתי שזה יפה ונחמד שהם רוצים שאני אעבוד יותר משמרות, אבלזה לא ממש לעניין שרק אני אגבה משמרות ואחליף את כולם כשכולם התארגנו להם על חופש בפסח ואני לא. ניסיתי להסביר לה בצורה יפה שלא ראיתי את המשפחה שלי כבר מעל חודש... זה לא ממש עניין אותה. היא אמרה רק שאני חוצפנית שאני בכלל מתערבת לה בחופשות, ומי אני בכלל, ושכדאי שאני ארגע כי אני לא חברה שלה ועוד כל מיני אמירות מאוד פוגעות ומזלזלות שמראות כמה חסרים לה יחסי אנוש. כל הזמן הזה שתקתי ונתתי לה להטיח בי כל מיני דברים עד שנמאס לה והיא יצאה בסערה מהחדר. היו עוד כמה תקריות של התפרצויות זעם מצידה כלפי כל מיני דברים שחבריי לעבודה עשו, ומאז פשוט העדפתי לתפוס ממנה מרחק בטוח ולא להגיב לה כלל אלא אם כן זה בענייני עבודה.
ננזפתי שוב כאשר אותו חולה מדומה ביקש ממני לחפות עליו כשהוא איחר למשמרת (למרות שכלל לא חיפיתי עליו) וגם כשהתבקשנו להעביר אילוצים לפסח וביקשתי יומיים חופש. (איך העזתי?!)
זהו... מאז עבר שבוע שלם של שתיקה רועמת מצידי. לא העזתי לבקש ממנה כלום והיא מבחינתה אפילו לא טרחה להגיד לי בוקר טוב. מדובר במישהי שהיתה נציגה בדיוק כמוני וחברה שלי לעבודה כאשר הגעתי למוקד... רק שהיא היתה ותיקה יותר, ועם עזיבת המנהלת הקודמת שלנו (שהיתה נהדרת לטעמי ומאוד אנושית) היא התמנתה לנהל אותנו והשתן עלה לה לראש.

אתמול הגעתי כרגיל למשמרת ששובצתי אליה ולקראת הערב הגיעה בחורה אחת למשרד. היא הראתה לה משהו במחשב והסבירה לה על המערכות שאנחנו עובדים מולן, והציגה אותה לנציג שישב לידי, ולא טרחה כלל להציג אותי. מכיוון שידוע לי שאין לנו תקן לעוד נציגה, היה ברור לי שאני כנראה הולכת לעוף...

לקראת סיום המשמרת, קצת לפני חצות, הבוס שלי הגיע למשרד בטרנינג, שזה דבר שלא קורה אף פעם בשעות האלו והעמיד פנים שהוא בא לבדוק משהו במחשבים. אחרי שהנציג שעבד איתי הלך, הוא זימן אותי לשיחה ואמר שהם החליטו על סיום ההעסקה שלי בחברה החל מרגע זה כי זה "לא מתאים" וביקש ממני להחזיר לו את המפתחות של המשרד. קיבלתי מכתב פיטורים שלא מפרט מה סיבת הפיטורים, ונאמר לי שאני אקבל תשלום על ימי ההודעה המוקדמת וכל מה שמגיע לי עפ"י חוק במשכורת הקרובה. זה לא שפוטרתי בגלל חוסר מקצועיות, או בגלל שבגללי הפסידו לקוח חשוב, וזה לא שעשיתי צרות... בסך הכול העזתי לבקש חופש ולהסביר שאני בן אדם ושגם לי יש אילוצים וקשיים.
היה ברור לי שאותה מנהלת עומדת מאחורי זה פשוט כי לא באתי לה בטוב. היה ברור לי שהנציגה החדשה שהם הביאו הולכת להחליף אותי... עמד לי כזה גוש בגרון שפשוט ירדתי למטה ופרצתי בבכי עד שבעלי בא לאסוף אותי.
אני די בהלם עדיין כי זה נפל ממש סמוך לערב החג, ולא זומנתי לשוב שיחה מקדימה או שימוע לפני כן מכיוון שהפיטורים האלו באו על רקע סכסוך אישי נטו ולא משיקולים מקצועיים. היה ברור להם שבחג הרבה ממקומות העבודה לא עובדים כלל או עובדים במתכונת חלקית, ובכל זאת פיטרו אותי, גם חודש וחצי לפי שתמלא לי שנה של עבודה אצלם, כדי שאני לא אוכל לקבל פיצויי פיטורים.
חלק מהאנשים איתם התייעצתי ייעצו לי לתבוע אותם על זה שלא נתנו לי ימי הודעה מוקדמת על פי חוק, וחבריי לעבודה ששמעו על זה (ודי היו בהלם בעצמם) ייעצו לי להימנע מתביעה כי הבוס ההוא שהיה לי הוא גם עו"ד במקצועו, ולטענתם עדיף שאני לא אתעסק איתו.

אני די לא יודעת מה לעשות עם עצמי עכשיו...
התחלתי לשלוח היום קורות חיים לכל מיני מקומות, אבל אני מניחה שיחזרו אליך רק אחרי החג - אם בכלל.
מקווה שיהיה בסדר. אני יכולה ממש להשתגע בבית מחוסר מעש.

לא סימפטי, נשמע אפילו לא מעט מעבר. לגבי תביעה - ברגע שמשלמים לך את ימי ההודעה המוקדמת למיטב ידיעתי אין בעיה חוקית (היות שאת למעשה מקבלת תשלום כאילו כן קיבלת את ההתראה הזאת, ופשוט נחסכת לך אי הנעימות של לעבוד במקום שפיטרו אותך ממנו).

אני יודעת שזה ישמע לא הכי מתאים כרגע, אבל אומרים שהכל לטובה... אני מניחה שלא יהיה קל לאור העובדה שאת סטודנטית, אבל סומכת עלייך שתסתדרי ואם תצטרכי רעיונות ו/או עצות, את יודעת שאנחנו תמיד פה.

YTmda

New member
אני לא מבין גדול בדיני עבודה

אבל ראשית - יש לערוך שימוע לעובד לפני פיטורים.
שנית, אני לא יודע מניסיון אבל הרבה אומרים שבבתי דין לעבודה מתייחסים לפיטורים בזמן האחרון (אני חושב שחודש וחצי תופס) לפני השנה כניסיון לחמוק מתשלום פיצויים לעובד ומחייבים את המעסיק לשלם פיצויים בכל מקרה. אני חושב שהעובדה שלא רשומה לך במכתב סיבת הפיטורין עשוייה לעמוד לטובתך.

שוב, אני לא מבין גדול ולא מציע לך להסתמך על דברי וללכת למשפט, אבל אני בטוח שאם תעלי את השאלות בפורום דיני עבודה ידעו לעזור לך יותר.

ומעבר לכל הבלגן המשפטי - מאחל לך שתמצאי מקום עבודה עם בוסים נורמלים ושתוכלי להנות בו... אולי דווקא חג הפסח הוא אחלה הזדמנות להתחלה חדשה...?

lilo4

New member

ממש עצוב לי לשמוע שזה נעשה בצורה כזו
יש דרך לפטר עובד בצורה כזו שתהיה פחות מעליבה כלפיו.
אני לא יודעת מה אומר החוק, אני ממליצה גם לשאול בדיני עבודה. כרגע תשתדלי לשמור כמה שיותר תיעוד של הדברים, אם יש לך את ההודעה ששלחת לאותה קולגה לגבי זה שאת לא יכולה להחליף, תשמרי את זה גם כדי שתוכלי להראות שזה חלק משיחה פרטית לגמרי ולא ממוען בכלל למנהלת שלך.
אגב, זה שהבוס עורך דין לא הופך אותו לצדיק ותמים וישר.

אני מקווה שתצליחי למצוא משהו אחר בקרוב ובמהירות

תודה לכם.

אני אנסה לשאול בפורום דיני עבודה (לא ידעתי שקיים כזה פורום...)
היו לי עוד כמה חברים לעבודה שהועזבו בנסיבות דומות. התייעצתי עם בעלה של חברה שלי שקצת מבין בדברים האלו, והוא טען שזו עילה לתביעה ייצוגית נגד הבוס- לשעבר.
יש לי כמובן את ההודעה ששלחתי לקולגה שלי, ואת מכתב הפיטורים... מעבר לזה חסרים לי שני תלושי משכורת שאותם פשוט לא קיבלתי, למרות שביקשתי.

naty3

New member
זו לא תביעה יצוגית, זו תביעה בבית דין לעבודה

יצוגית זה משהו אחר לגמרי.

האם הבוס לשעבר הוא עו"ד לדיני עבודה? יש הרבה תחומים בעריכת דין.

השיחה שהבוס עשה איתך היא השימוע.

כשתקבלי את התלוש תבדקי ששילמו לך ימי הודעה מוקדמת ופדיון חופשה. אם לא מופיע בתלוש-יש לך עילה לתביעה.

העניין של פיטורים לפני ותק של שנה: במקרה כזה הבוס צריך להוכיח שהפיטורים היו מסיבה מוצדקת ולא כדי להימנע מ-לשלם מאוחר יותר פיצויי פיטורים. במקרה שלך זה חודש וחצי, שזה יכול להיות אולי לרעתך (בדרך כלל מדובר על חודש לפני ותק של שנה).

אם הבוס פיטר אותה במסגרת השיחה

זה אינו שימוע.

מטרת השימוע היא לאפשר לעובד להציג את הצד שלו בדברים ולמעשה "לשכנע" את המעסיק להשאיר אותו. כלומר, צריך להיות מדובר בדיאלוג.

לא בוצע דיאלוג והבוס שלה לא לקח לעצמו זמן מחשבה בנוגע לדברים, לכן אין ספק כי לא מדובר כאן בשימוע.

בדיוק

גם לא היתה שום שיחה מקדימה בטווח זמן סביר שלפני כן (או לפחות לא שזכור לי) שבה נאמר לי "המצב הוא X, Y, Z ואם לא תתקני אותו עד X זמן אז נאלץ להפסיק את ההעסקה שלך".
אז לא היה שימוע. ידוע לי שבחברות אחרות נהוג לערוך שימוע לפני פיטורים.

trilliane

Well-known member
מנהל
באמת מגעיל

אבל אני מסכימה שלפעמים נדמה שמשהו הוא לרעה אבל רק עושים לנו טובה. גם לי קרה כך שפוטרתי ממקום שהיה לי רע בו וזה חסך לי את האומץ שלא היה לי לעזוב בעצמי... ובדיעבד זה עשה לי רק טוב. הייתה לי תחושה שזה יקרה ועדיין גם אני מצאתי את עצמי בוכה כי זו בעיקר תחושת הדחייה, שלא רוצים אותך... לא משנה שלא עד כדי כך רציתי אותם, זה עדיין איכס. אבל זה עובר מהר וממשיכים הלאה.

אני מצטרפת להמלצות להתייעץ עם האנשים המתאימים לגבי זכויותייך. רציתי להמליך לך לבדוק לגבי דמי אבטלה אבל זכור לי במעומעם שיש בעיה להגיש בקשה אם את לומדת לתואר ראשון (אף שעבדת במהלכו). העיקר שתבדקי מה מגיע לך לפי החוק.

כתבת שיש לך כרגע תקופה לחוצה והרבה פרויקטים ולימודים בלי זמן לנשום, אז במקום להשתגע בבית תסתכלי על זה כמו ברכה: כרגע את עוד מקבלת משכורת והתפנה לך זמן להשלים את המטלות ולתת פוש בלימודים. נצלי את הזמן גם להתאווררות, לחופש שרצית, להשלמת דברים אחרים שדחית ושמת בצד כי לא היה לך זמן, לאגירת כוחות פיזיים ונפשיים. לפי היחס שתיארת נשמע שאת זקוקה לכך. נסי לראות את עצמך כמי שיצאה מעבדות לחירות...
חג שמח!

מאוד מאוד (מאוד) מבאס ומעליב

אני מאוד מבינה את העלבון והתסכול.
אני לא מבינה בענייני דיני עבודה/תביעות וכו', אבל נשמע לי שאם את מקבלת את הכסף של ימי ההתראה המוקדמת- זה תקין. אני מצטרפת לדברים החכמים שנכתבו פה- ראי את המצב כמשהו שאולי יתגלה כמשהו טוב בעתיד. את עוזבת מקום שבו נשמע שלא היה לך כל כך נעים לאחרונה, פותחת פתח להתחלות חדשות ומרגשות. נצלי את התקופה הקרובה לרגיעה, מנוחה, למידה, סגירת פערים בלימודים.. ובמוקדם או במאוחר תמצאי משהו חדש וטוב.

המון בהצלחה!

הייתי רואה את זה כדבר חיובי אילולא

הייתי במצב כלכלי לא משהו כרגע, בלשון המעטה. (שכר דירה לשלם, לימודים, הוצאות שוטפות, נסיעות, קניות של מזון וכו')
בעלי עוזר לי כמה שהוא יכול, אבל זה לא הולך להיות פשוט בתקופה הקרובה.
חזרו אלי היום מכמה חברות כוח אדם אליהן שלחתי קורות חיים, אבל כל מה שהציעו לי אלו משרות שהשכר שלהן נמוך מדי או שהן רחוקות מדי, או כאלו שדורשות קורס של חודש- מה שלא אפשרי מבחינתי בגלל הלימודים. והפסח הזה עוד לפנינו... מייאש.

lilo4

New member
בדקת גם לגבי דברים זמניים?

פה ושם צצות כל מיני משרות זמניות קטנות, למשל להחליף מזכירה שחלתה או דברים כאלה. זה לא אידיאלי וזה לא רשת ביטחון משהו, אבל לפחות זה עוד משהו קטן שאולי יעזור

בדקתי

וכרגע כל המשרות הזמניות שמצאתי דורשות ניסיון שאין לי, או שהן רחוקות לי פיזית מאיזור המרכז...

אני לגמרי מבינה..

וזו גם תקופה לא קלה למציאת עבודה, אני מאמינה שאחרי החג יהיו קצת יותר אפשרויות.

באמת לא פשוט.
אבל נסי לא לתת לייאוש להשתלט עלייך. תאמיני שיהיה בסדר. בימים הקרובים גם ככה חג ולא תוכלי למצוא שום דבר, אז לפחות נסו (בעלך ואת) לנוח ולהנות מהמנוחה כמה שניתן. אחרי זה תעבדי במציאת עבודה- ובסוף תמצאי.

ivgy1980

New member
מה עושים עכשיו?

מחייכים ואומרים להם "תודה".
שואלים ת'בוס אם הוא מכיר מי שיכול להיעזר בשירותייך.
מבקשים מהבוס מכתב המלצה, גם בלינקאדין.
מעדכנים ת'קורות חיים בהתאם לדרישות בשוק.
מחפשים ת'חברות הרלוונטיות ומפוצצים את כולם.

נשמע מאוד פשוט בתיאוריה, אה?

אבל לא הייתי ממהרת לבקש מאותו בוס שימליץ עלי למקומות עבודה אחרים, מהסיבה שלאור הדרך בה פוטרתי, אני לא ממש סומכת עליו.
לעדכן את קורות החיים בהתאם לדרישות בשוק? אני לא בעד לשקר בקורות החיים ולהמציא ניסיון שאין לי... אח"כ זה עלול לבוא לרעתי.

למעלה