אביב הגיע פסח בא

אביב הגיע פסח בא

ורק המחשבה על החלפת הארונות עושה לי רע.
איך אתן מארגנות את הבית?
מי שיש לה טיפ על איך אפשר לזרוק 60% ממנו - אני אשמח. מרגישה שאני טובעת בחפצים.

מ י כ ל10

New member
בבקשה

לא ממש טיפ, כי בכל זאת צריך לעבוד, אבל ככה:
ילדים:
פותחת שלוש שקיות ניילון גדולות - אחת תלך לתרומות, אחת לפח, אחת לבני משפחה עם ילדים בגילאים קצת יותר צעירים.
קוראת לילדים ומתחילים למדוד. אם יש סבלנות עוברים על כל הפריטים. אם לא, מודדים שניים-שלושה עד שמאתרים את הבגדים עם הגודל הכי מתאים, ואז פשוט משווים אליהם. ילדים גדולים או דעתנים ועקשנים אני שואלת אם יש משהו שלא ילבשו. צעירים - מחליטה בעצמי. אם יש פריט אהוב במיוחד במצב טוב אני שואלת אם אפשר לשים בשקית שהולכת לקרובי משפחה.
אם המצב קשה - קובעת חסם עליון (כמה מכנסיים צריך? כמה חולצות?)
עושה אותו דבר בארון של עצמי בתוספת הכלל - מה שלא נלבש בשנה האחרונה עף.
&nbsp
*נכון שזה מה שאת בלאו הכי עושה?
&nbsp
הכי כיף אביב

וצעצועים?

למשל תחפושות - אנחנו מקבלים משאר המשפחה, אז יש לנו ארגז וחצי עם תחפושות במצב מעולה. מצד אחד זה המון, מצד שני משחקים בזה בלי סוף. וניירת? ספרים? ולגבי בגדים - הפיצית בת 4 חודשים עם 2 אחיות גדולות, אז יש בהחלט פיתוי לשמור לה מה שבמצב טוב. יש לי מידות 3 חודשים עד 14 בבית, לכל העונות. 0-3 ארזתי ושמתי אצל אמא בשביל אחותי - בדיוק שקית אחת קטנה של סופר....

מ י כ ל10

New member
אבל ביקשת ארונות...

שמירת בגדים - מניסיוני זה לא עובד טוב. לא זוכרים מה יש בשקיות... אלא אם ארזת וסימנת מצוין. אני כנראה הייתי מעבירה הלאה ושמה מבטחי בתנועה הקוסמית של היקום.
&nbsp
לגבי כל השאר - אין לי מושג. הבלגן חוגג אצלי

השיטה שלי לסדר צעצועים:

להגדיר מה המקום שמיועד לסוג צעצוע מסויים, למשל לתחפושות יש לנו 2 מגירות גדולות, ולבובות יש מגירה אחת ענקית.
מוציאה סוג אחד של צעצוע מהמקום, אוספת פריטים מאותו סוג צעצוע מכל המקומות שהם מפוזרים בהם בבית, ופורשת על הרצפה. לפי הסדר כל ילד ואני מכניסים למקום פריט אחד שרוצים לשמור. כשהמקום מלא - מה שנשאר על הרצפה יוצא מהבית לתרומה. וככה כל פעם עם סוג צעצוע אחר.
גודל המקום שאני מקציבה לכל סוג צעצוע תלוי בגודל הפריטים, כמה משחקים בהם, וכמה מקום בכללי יש. זה משתנה מדי פעם.

הייבי

New member
בגדים וצעצועים

לגבי בגדים- אנחנו שומרים מהגדול לקטן- אורזים בשקיות ואקום לפי גודל ועונה ורושמים על השקית. בנוסף עשינו אקסל עם ספירת מלאי מה יש בכל שקית. בנוסף, תעשי לך רשימה בת כמה היא תהיה בכל עונה כדי לשמור רק גגלים תואמי עונה. אין טעם לשמור בגדים של גיל שנה קיץ לפיץ שיהיה בן שנה וחצי בקיץ .. לגבי צעצועים- אני ממיינת החוצה את כל השטויות שקיבלו בגן, מתנות קאנות מחנויות שקל וחצי ושאר פיצ'פקס שמשחקחים איתם פעם-פעמיים ורק תופסים מקום. אחר כך נפטרים מצעצועים במצב לא טוב או שאבדו להם חלקים קריטיים. אצלנו רק זה פינה סל וקוביה בכוורת. אצלי גם נפרדת ממה שהקטן כבר גדול מדי בשבילו אבל אני מניחה שאצלך בשלב זה זה פחות רלוונטי.

למעלה