אביגל

אביגל

קראתי את המלצתך לגבי ההרקדה באליאנס, ונראה לי שאני אנסה אותה באחד השבועות הקרובים, ולו כדי לזכות ולראות אותך.. בהקשר זה - יש הודעה שכתבתי לפני כמה ימים, אבל נראה לי שהיא נדחקה ואף אחד לא קרא אותה, אז אני מצרפת אותה שוב - זו הודעה שכתבתי בתגובה לשרשור שהיה בעניין אבי פרץ, אם אתם זוכרים. מתנצלת מראש - זה לא קשור ספציפית לריקודי עם - אבל זה קשור לאביגל - דמות מרכזית בפורום, בעיני, ומודל לחיקוי. | | | / " תקראו רגע מהתחלה את כל השרשור הזה. שימו לב לתגובותיה של אביגל - כבר בהתחלה הביעה את דעתה, המפרגנת והלא ממהרת לשפוט לחומרה, כמו תמיד. לשם ההוגנות ולשם הבהרה, אביגל ציינה כי ידיעותיה על אבי פרץ אינן מידע אישי אלא אך ורק מהנאמר בפורום. שימו לב איך נדמה היה לאורך השרשור שאביגל מדי פעם סוטה מעט מדעתה ומשנה אותה - זאת לאחר כל תגובה שקראה - אביגל קראה את הנאמר, האמינה שהכותב מגיב לפי ידיעותיו - וכבר פה מתגלה תכונה מצויינת של אביגל, תכונה שאנשים נוטים לאבד עם השנים - האמונה, היכולת לתת לאחר ליהנות מהספק, בעוד שאנשים מבוגרים יותר נוטים להניח, אוטומטית, כי מי שמדבר איתם מנסה "לעבוד" עליהם. אז אביגל קראה את הנאמר, הפנימה ובחנה מחדש את המצב לאור הנתונים החדשים שהתבררו לה - עוד שתי תכונות מקסימות שלה, ששוב- אנשים נוטים לאבד תכונות אלה בשלב מסויים - ראשית, היכולת להקשיב לשני. להקשיב באמת, לא סתם לתת לדברים להיכנס מאוזן אחת ולצאת מהשניה (בהשאלה, כי מדובר פה על קריאה ולא על דיבור..), אלא לשמוע את הנאמר ולהפנים. שנית, בניגוד להרבה מאוד אנשים - אולי אפילו רוב האנשים בארץ (וכמובן שהפורום שלנו גם לא חף מכאלה, כמייצג את אוכלוסית המדינה נאמנה), אביגל אינה נאחזת בכח בעמדתה, גם כשהעובדות מראות אחרת. זו תכונה כל כך אופיינית של אנשים - לעמוד איתן, מחזיקים בדעתם, לא נותנים, חלילה, לעובדות לבלבל אותם. היכולת של אביגל להקשיב, והנכונות שלה לשקול שוב ושוב את עמדתה, ראויות להערכה. הלואי על כולנו. אביגל, אל תשתני! "

למעלה