אביזרים נילווים לאימון התעמלות

אביזרים נילווים לאימון התעמלות

"הייתי אצל סבתא, ובאתי לאימון ישר משם. אז אין לי טיץ, יש לי מכנס מכופתר" או- "אבל נורא קר אז החלטתי ללבוש גרביון מתחת לבגד גוף" מי לא מכיר את הבנות האלה, בחוגים עממיים? או את אלה שקונות רק בגד גוף עם חצאית מחוברת. או מתעקשות על נעלי בלט. או שסתם באו פתאום עם בגד שצריך לסדר אותו תוך כדי הגלגלון. או שאין להן בכלל בגד גוף. ומה לגבי הדתיות שרוצות להתלבש צנוע, כלומר לא עם בגד גוף צמוד אלא עם חולצה מעל? או סתם מתבגרות שלא מרגישות בנוח עם הגוף שלהן ובאות עם כל מיני טרנינגים למיניהם (כולל קפוצ'ון אפילו!). וכמובן בכל שנה יש את זאת שבאה עם טופ- גופיית ספורט- כזאת שמכסה בקושי את החזה. היכן עובר הגבול אצלכם בחוגים? האם מחייבים את הבנות לרכוש בגד גוף, ולהגיע כל שיעור עם בגד גוף וטיץ?

Tammie

New member
אצלנו זה באמת נושא מורכב

כי יש לנו הרבה דתיות, וגם בנות מתבגרות. בכלליות- בכל הקבוצות בין אם זה חוג או נבחרת חובה לבוא עם בגד גוף. אם לילדה יש בעייה כלכלית לקנות בגד היא תבוא אלינו ותדבר איתנו ונמצא לזה פתרון. בגן באמת רואים הרבה בנות עם בגד וחצאית וזה לא בדיוק מפריע. מצד שני- כל שנה אנחנו מוכרים בגדים בצורה מרוכזת והבנות מבינות מהיא צורת הלבוש לאימון. בנות בנבחרות, גם הצעירות, לא באות אף פעם עם חצאית כי ברור להן שזה לא לבוש להתעמלות. בנוגע לדתיות ומתבגרות אנחנו פועלות באותה צורה- לקבוצה הייצוגית אנחנו תמיד נבחר בבגד גוף עם שרוול ארוךגם בגלל שזה בדרך כלל יותר יפה בהופעות וגם בגלל שזה חוסף בעייה עם דתיות. לעיתים רחוקות כשבחרנו בגד גוף בלי כתפיות, הבנות הדתיות קנו בגד עם שרוול אחרי הכתף. זה לא הבדל מאוד גדול ולא מאוד משמעותי בהופעות, אבל נעדיף להימנע מזה. בזמן האימונים הכלל הוא שמגיל של חטיבה הבנות יכולות להתעמל עם חולצה, בתנאי שהיא צמודה. אנחנו לא מסכימות חולצת טי שירט רחבה ובטח שלא קפוצ'ון. מכנסיים הם ממש לא בחשבון- רק טייץ. בנוסף, אם החולצה מפריעה במשהו- כמו כששומרים (מכירות ששומרים בשני פ"פ והחולצה מסתובבת סביב היד?) או כשבנות עושות פרמידות (ומחליקים...) הן יורידו את החולצה או יעבירו אותה מעל הראש ככה שהיא תכסה את הידיים ולא את הגוף.

Tammie

New member
ועוד משהו שנזכרתי בו עכשיו

אני מאמינה שאין מה להתבייש בגוף. זה הגוף שלנו וצריך להשלים אותו. גם אני לא חושבת שהגוף שלי מושלם אבל באימונים אני מתעמלת עם בגד גוף וטייץ של התעמלות ובלי שום חולצה. הייתה לי באמת תקופה שהרגשתי לא נעים, אבל בתכלס- חולצה או טרנינג לא באמת מסתירים, הם רק גורמים להרגשה קצת יותר טובה. אני לא אומרת שצריך להשלים עם המצב, נערה שמרגישה שהיא רוצה לרזות יכולה לעבוד על זה תוך כדי שהיא מכירה את הגוף שלה ויודעת איך הוא נראה. אני גם חייבת להגיד שמאז שהשלמתי עם הגוף שלי, הרבה יותר טוב לי וגם יותר קל לי לשמור על המשקל. דווקא ההשלמה עם איך שאני נראית הפכה אותי ליותר מודעת, כי אני יותר מעיזה להתסכל על הגוף שלי ולבחון אותו.

Xx ofek xX

New member
אצלנו לאף אחד לא ממש אכפת../images/Emo3.gif

הבנים אצלנו באים עם גופיות וטרניג או משהו כזה והבנות באות עם טייץ בדרך כלל אבל לפעמים גם עם טרניג למאמנים ממש לא אכפת איך נבוא לאימון כל עוד נתאמן, בגדי גוף זה רק לתחרויות

אמא לה3

New member
מכירה את ה-כ-ל...

יש לי את הקטנטנות שבאות לפעמים כמו קירקס, היתה לי גם כזאת שבאה עם חצאית טוטו... יש כמובן את אלה עם הבגד גוף חצאית... יש לי את הבוגרות שבאות עם טי שירט ענקית ואת אלה עם המכנסיים שלא עשויות לייקרה...כלומר נקרעות. בת'כלס, אני מבקשת לבוא עם בגדים נוחים וצמודים, תמיד יש את אלו שאופס..לא הגיעו מהבית....שכחו גומיה לשיער או הגיעו ללא בגד גוף. כרגע, לא לכולן יש בגד גוף אבל בשבועיים הקרובים אני עושה רכישה מסודרת של בגדי גוף קבוצתיים ולאחר מכן כולן יחויבו להגיע עם בגד גוף, כל בגד גוף. מעליו אני דורשת טייץ צמוד והשיער מסודר טיפ-טופ. מה שכן, מבנות דתיות מאוד, אני מאפשרת להן להתעמל עם גופייה או חולצה צמודה מעל בגד הגוף. קפוצ'ון אסור, וגם כל חולצה עם רוכסן אסורה. ואסור גם להגיע עם טופ בלבד, לגעת בגוף חשוף ומזיע זה איכססססס. אגב, אני מבקשת להגיע עם כפות רגליים נקיות (לבנות הנבחרת קניתי מגבונים שינקו את כפות הרגליים לפני האימון...)

chuch1

New member
קנית להן מגבונים?!

מה הבעיה להסביר להן ולהורים שיש לשטוף רגליים לפני האימון? ואם זה לא עובד- אפשר לעצור אימון באמצע (בדר"כ בחימום) ולהסב את תשומת ליבן לכפות הרגליים ולהסביר שזה נורא לא אסטתי ולא נעים לך ולחברותיהן לקבוצה שהן מגיעות עם רגליים מטונפות....אבל- סחטיין עלייך שקנית להן מגבונים... :) אני בעד להחדיר משמעת עצמית לבנות שהן חייבות להגיע עם בגד גוף וטייץ וקוקו אסוף לכל אימון. ה"חובות" שלי תקפות לקבוצות עממיות יותר ופחות- זה א' ב' של משמעת בעיניי. חוצמזה- מתעמלת שמגיעה לבושה בצורה מסודרת האימון שלה יהייה מסודר- זו דעתי. אני מאמינה שאיך שנראים ומה שמשדרים משפיע מאוד על מהלך האימון... כבר יש לי תשובה לכל תירוץ שנותנים לי בעניין הזה וכמעט ואין לי יותר "פאדיחות" עם כל עניין הלבוש לאימון...

אמא לה3

New member
אחד ממשפטי המפתח שלי

לכל המתעמלות שלי הוא כמו שאמרת, מי שמגיעה מסודרת גם ההתעמלות שלה תהיה נקייה יותר. וכן, לבנות של הנבחרת אצלי קניתי מגבונים, היה מבצע של חבילות מגבונים בשקל, אז קניתי להן. בכלל סידרתי להן תיקים (2 ש"ח) מניילון וכתבתי את שמן בטוליפ, התיק הכיל: חבילת מגבונים (שקל) סיכות שחורות לשיער (שקל) קוקיות מעולות לשיער (שקל לחבילה) חבל קפיצה צבעוני ונחמד למשחק וכושר (שקל!) סה"כ 6 ש"ח למתנה לבנות הנבחרת...לא נחמד? אם הייתי מוצאת מברשת נחמדה בשקל הייתי מוסיפה גם...

למעלה