אביקאס קון ארוס פארא שבת

RORGAD

New member
חברה לפי מה שהבנתי בא לציון גואל

אז אם כך ממשיכים כרגיל, לתת מתכונים לצחוק ולשיר, אגב כאחת שתמיד רואה רק את החצי כוס המלאה אני יכולה רק להודות לרותי אביאל וקפון שלא שיעממו אותנו השבוע, אבל אל תמשיכו כך, מזל מזל שירדתם מהעץ, מה היה קורה לו ענף אחד היה נשבר? אי אגורה פישקאדו קון סלסה אי לימון: פארא אסטה קומידה אס בואנו דה טומאר או לוקוס, או בורי, או בס הסלע או אמנון, קרפיון. סה מטה אל פישקאדו אן אונה "קערה" קון און לימון אספרמידו, 3 אז´יקוס קורטאדוס מוי צ´יקו, אי סאל אי פימיינטה, פארא 2-3 אוראס, או לה נוצ´ה אנטרה, מיז´ור, אה לה דמניאנה סה פרייה אל פישקדו קון ארינה אי גואבו, סה אסנטה לוס פדאסוס אן און טיפסין, סה טומה און קוטיקו צ´יקו דה סלסה, אי סלסה דה 2 טומאטס קון אונה קופה דה אגואה, און לימון אספמידו און פוקו דה סאל אי און פוקו דה פימיינטה, סה מטה אן אל אורנו פארא מדיאה אורה, און פוקו אנטס דה קיטאר אל טיפסין סה אצ´ה אנריבה און קוארטו דה קופה דה פרישיל קורטאדו. תרגום: ועכשיו דג ברוטב רסק עגבניות ולימון, שמים את הדג בקערה עם מיץ מלימון שלם, 3 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל, ל- 3 שעות טוב יותר לכל הלילה, למחרת מטגנים את הדג כשהוא טבול בקמח וביצה, מניחים ב "טיפסין" שזה מחבת ללא ידיות שאפשר לשים אותו בתנור, או כמובן תבנית לדעתי רצוי חד פעמית, מפזרים מעל את הרסק עגבניות כשהוא מעורבב בכוס מים ואת רסק העגבניות, מלח ופלפל, אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ובחום 180 מעלות, לפני הסוף מפזרים 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לבשל עוד מעט. מעדן צ´ופר לוס דדוס, בתאבון אי קה טנגמוס קאבה דה סמאנה בואנה, שיהיה לנו סוף שבוע נעים.
אגב דג זה מזל טוב, ומכאן הרעיון לתת לכם מתכון זה.
 

RORGAD

New member
בקשה מהמנהלים

היום בשעה 15:35 נתתי מתכון לדג בסלסה ולימון, אני מבקשת לא לפספס ולהכניס אותו למתכונים. תודה.
 

RORGAD

New member
אביקאס קון ארוס פארא שבת../images/Emo140.gif

בואנוס דיאס א טודוס, אי נו סאבש קואנטו מאליגרי א מלדאר אסטו טודו קה אסקריביטש דה לה קאזה דה קואנדו אראש קריאטוראס, אי מה אקודראטש לאס אביקאס קון ארוז קה אזייה מימדרה, קה ארה מוי מוי נקוצ´רה, אקיוס דיאס נו אביה גז, אי טודו סה גיזאבה אן אונה "פתיליה" אבאגאר אבאגאר, אי אסטו טניה אונה בואנה סאבור, קה יו נו מה לו פואדו אולבידאר, מימדרה סאביה דה און קוארטו קילו דה קארנה, אה דאר אה קומר אה טודה לה פמייה, לוס אזייה פדאסיקוס צ´יקוס, אי אלאדו מטייה גואסוס, אי לה סאבור, אך לה סאבור, נו, נו, נונקה מה לה וו אולבידאר, אן אסטוס דיאס יו לאס גיזו לאס אביקאס אן טינג´רה קה סייאמה "סיר לבישול איטי" אי לו מטו דמניאנה, אי אה לה טאדרה קואנדו טורנו דה אל קאנטרי יא אסטה פרונטו אי מוי בלאנדאס לאס אביקאס. תרגום: יום טוב לכולם, ואין לכם מושג כמה נהניתי לקרוא את מה שכתבתם על ילדותכם, והזכרתם לי את השעועית הלבנה שאכלתי בבית הורי, שהיתה ממשהוו, באותם ימים לא היה גז ובישלו על פתיליות ובבישול איטי, והטעם שלא אוכל לשכוח, אימי שהיתה מאוד "בלעבוסטית" עקרת בית למופת, ידעה להאכיל משפחה שלמה ב- 250 גרם בשר, היא חתכה אותו לחתיכות קטנות, והוסיפה עצמות, והטעם אי אפשר לשכוח, בימים אלו אני מבשלת שעועית לבנה בסיר לבישול איטי, שמה בבוקר הולכת לקאנטרי חוזרת בערב והשעועית חמאה. אי אגורה אל מתכון אי עיברית פארא קה טודוס אינטיידאן. לשעועית: 2 כוסות שעועית לבנה, אין צורך להשרותה מהלילה, מספיק להרתיחה במים, גם מוציא חלק מהגזים וגם עושה את פעולת ההשריה, חצי קילו בשר בקר, ועוד 2 עצמות אם יש מח מצויין ואם לא גם עצמות רגילות מספיק, העיקר הטעם, בצל אחד בינוני קצוץ, קופסא קטנה רסק עגבניות, מלח לפי הטעם. מטגנים את הבצל, ישר בסיר שבו אנחנו מתכוונים לבשל את השעועית, מוסיפים מים, את הבשר, העצמות, והשעועית, מביאים לרתיחה מורידים את האש ומבשלים בבישול איטי מספר שעות, מי שעושה את זה בסיר לחץ בישול במשך שעה, כשהשעועית מתרככת, והבשר רך להוסיף את הרסק עגבניות והמלח ולבשל עוד 10 דקות, לא לשים לא את רסק העגבניות ולא את המלח ישר על ההתחלה כי זה מקשה הן את הבשר והן את השעועית, והבישול אחר כך יהיה ארוך יותר. המים שצריכים להשאר בסיר רק עד כדי כיסוי השעועית, זה לא מרק. לזה להוסיף אורז לבן עם כמה יחידות מטוגנות ואת האורז עושים כך: 2 כוסות אורז, 3 כוסות מים כף שמן, בערך כפית מלח, אבל גם זה לפי הטעם, את כל המצרכים האלה אני שמה בסיר פיירקס ומשלת במיקרוגל 18 דקות בחום הכי גבוה, בינתיים אני לוקחת חופן אורז, ומטגנת אותו במחבט עם 2 כפות שמן, ומוסיפה אותו בסוף לאורז המבושל, מערבבת במזלג בעדינות, ומכסה במגבת מטבח נקיה שתספוג את הלחות. אי קה טנגאמוס שבת אלגרה
 
למעלה