אביקסה

אביקסה

אבי לוקח מזה 5 שנים ממוריט. לאחרונה , עקב החמרת מצבו, אנחנו מוסיפים אביקסה. אני לא רואה כל הטבה עם האביקסה. האם למישהו יש נסיון אחר עם תרופה זו? אבי במצב שאינו זוכר הרבה. אבל ההגיון וההתנהגות בינתיים בסדר גמור. אודה להתיחסות.

פנטזי1

New member
אצלנו המצב מאוד דומה גם אבי מקבל

כבר מעל 5 שנים אריספט ולפני כ 4 חודשים התחיל לקחת אביקסה ואנחנו לא רואים שינוי.המחלה מתקדמת באיטיות ואנחנו פוחדים להפסיק את האביקסה שמא תהיה הרעה בגלל זה.

ידידים

New member
תשובה

כבר מספר פעמיים כתבתי אותו דבר שכנראה האיבקסה לא עוזרת ואני מפחד להפסיק לתת אותה מבחינה מצפונית בלבד. ושוב אני שואל האם מישהוא ראה שהאביקסה עוזרת?

אנימו

New member
איביקסה

האם הכוונה לכדור החדש שעולה כ-700 שח לחודש ואינו מאושר עדיין בסל קופ"ח? אם מדובר בכדור הזה הבנתי משיחה עם ניורולוג שהוא מיועד דוקא לחולים בשלב מתקדם והשיפור אינו מצדיק בהכרח את ההשקעה .כמו כן לא ידועות עדיין תופעות הלוואי . בקיצור, לא נבחן עדיין בשטח לאורך זמן וכל הידוע עליו הוא מתוצאות מחקרים.

מני בר

New member
הבעיה עם התרופות האלה

שיש להן תופעות לוואי לא קטנות במיוחד אם הקשיש חולה במחלה נוספת ומקבל תרופות בשל כך. אצלנו היה ניסיון עם ממוריט ואקסלון כשהאחרון ממש עשה בלגן

אנימו

New member
אקסלון ובלגן

בןקר טוב
. לאחר שימוש ממושך באקסלון והעלאת המינונים לאורך זמן,עד למקסימום, הוחלט (ע"י הרופא) להפסיק את השימוש בו כי גורם להפרעות בדרכי הנשימה ומשפיע על מערכות פנימיות נוספות. למרבה הפלא חל שיפור מסוים ברמת הקוגניטיביות והמוטוריקה. בשעתו נראה היה שמשפיע לטובה. יתכן שמשך הזמן והפסקת ההשפעה יש להם אפקט בומרנג ????

מני בר

New member
ההשפעה

שלו היתה שלילית ועם עליית המינון4.5,בלבול חריף עיפות אבדן תיאבון ועצבנות יתר. על אילו מערכות פנימיות משפיע אנימו?

אנימו

New member
בלגן

לא יכולה להשכיל אותך ברגע זה. אברר. מה שנקלט אצלי היה הפרעות במערכת הנשימה. אחרי ההפסקה השתפרה גם היכולת הסמנטית והמוטורית. מדובר כמובן בשיפור די מזערי אבל במצב הקיים השיפור בולט. לא מדובר, כמובן בשיפור ברמה אולימפית. ... כידוע כל שיפור לעולם אינו מגיע לשיא הגרף הקודם ותמיד השיפור יהיה נמוך (בתמונת הגרף) מזה שהיה לפני הירידה. אבל עכשיו אין לדעת אם זה לא היה גם בעקבות שינוי בכדורים בתחום הפרקינסון. בקיצור, כמו שנאמר:בלגן.

מני בר

New member
הבנתי

אצלנו יש רק הפרעה קוגניטיבית.. אני מבין שזו Lewy Body Disease(כשיש גם פרקינסון) ולא אלצהיימר אצלכם?

אנימו

New member
תשלובת

תודה על ההפניה. קראתי וזה באמת נשמע דומה. מה אומר ומה אדבר. הדברים הברורים הם שיש לנו פה ענין עם דימנסיה שיתכן שנגרמה בגלל הניוון באונה הקדמית ואכן עפ"י מה שקראתי בשעתו באתר האינטרנט התחלת הדימנסיה במקרה כזה מלווה בנפילות וירידה מוטורית ןלאו דוקא בפגיעה אקוטית בזכרון.בסופו של דבר כל המחלות הדימנטיות מגיעות לאותו קו סיום , רק סדר השלבים משתנה. במשך הזמן ניתנה אבחנה במחלקה להפרעות בתנועה (או משהו כזה)-בביה"ח שיבא- שגם מחלת הפרקינסון תפסה מקום. עפ"י הMRI - נראו כבר הנזקים בתאי המוח (לפני מספר שנים). בשלבים מסוימים במהלך המחלה הועלו מספר אפשרויות אבל לצערנו הרב , רב הנסתר על הגלוי ברפואת המוח והאבחנה המדוייקת יכולה להנתן רק לאחר ניתוח שלאחר המוות. בנושא התרופות נראה לעתים קרובות שעובדים בשיטת הניסוי והטעייה (אולי תהייה...)

Levy Body Disease

אצל אבי זה levy body disease הממוריט עזר במשך 5 שנים אחרונות. (מאז המחלקה התגלתה. ) נראה שעכשיו השפעת הממוריט נחלשת. יש בעיות בדיבור, אם כי מבחינת הבנת דברים , והגיון - עדין תקין. שוב אני שואלת , האם האביקסה עוזרת במקרה זה ? מה ידוע. תודה.

למעלה