אבירי השולחן העגול וכל הקשור

רוהאנדה

New member
אבירי השולחן העגול וכל הקשור

יש בכלל ספרות מקור (בעיברית אם אפשר)? אפשר ממש לעשות (ובטח כבר יש)סדרה בנושא - מרילין, אקסקליבר, גלאהד, אבירי השולחן ועוד ועוד זה נקרא פנטזיה? המלצות יתקבלו בברכה

דןבן

New member
יש ספר בעיברית

אבירי השולחן העגול, תומס מלורי, הוצאת מודן 1995

וזו, עד כמה שאני יודעת, גירסה

לילדים יש תרגום חלקי של מאלורי בבלי פאניקה ! (עיתון פורום מד"ב באורט), וכדאי גם להזכיר שתהיה הרצאה על המלך ארתור גם בפנטסי.קון

רוהאנדה

New member
התחלתי לקרוא

את הפרק הראשון של התרגום בבלי פאניקה וזה לא מעניין אני בטוחה שיש איפה שהוא אי שם גרסה מרתקת יותר - אחרי הכל זה אחד מהסיפורים המרתקים ביותר שיש בימינו עם המון מוסר ומתח וכמו שכבר אמרתי - אפשר ממש לעשות סדרה לא קצרה על עלילות הימים ההם

יש עוד ספר הרבה יותר ישן

ספרית דן החסכן הוצאת עם עובד - המלך ארתור ואבירי השולחן העגול מאת רוג´ר ל. גרין. כמובן שלא נשכח את ינקי בחצר המלך ארתור של מרק טווין וערפילי אבלון של מריון צימר ברידלי.

.inbal

New member
יש בהולמרק הפקה שהם משדרים

מדי פעם והיא באה מנקודת המבט של מרלין ונקראת, כמה מפתיע, ´מרלין´. יש ספר שתורגם לעברית ונקרא ´ערפילי אבלון´ והוא מספר את הסיפור מנקודת מבטה של מורגיין, אחותו של ארתור הכהנת.

strahd

New member
יצאה גם מיני סדרה

באותו שם בכיכובה של האחות האת´ווי מאי אר. אפשר להשיג אותה בחנויות הוידיאו.

strahd

New member
למה לא?

דווקא מאוד נהניתי ממנו, קצת זווית ראיה אחרת על האגדה האהובה. לדעתי הסופרת הייתה ממש טובה. יהי זכרה ברוך.

barzik

New member
כן, דווקא די מעניין

רק שלאחר הקריאה, סביר להניח שיעלה בך הרצון ללכת ולהכות גברים. אני הסתפקתי בהלקאה עצמית על היותי גבר פושע, אלים, גס רוח ושובניסט.

מרלין

לפי דעתי מאוד מומלץ לחובבי פנט7זיה בעצם רוב מה שהם עושים בנושאי הפנטזיה מעניין (יחסית לכל שאר הזבל של ערוץ זה)

Rogue 7

New member
יש סדרת ספרים באנגלית

בשם the warlord cronicles על המלך ארתור של ברנרד קורנוול ( Cornwell ) שמתאר את אגדת המלך ארתור עפ"י שילוב של האגדה המפורסמת ומידע הסטורי על התקופה. הסדרה מורכבת משלושה ספרים 1. בעיקר על אותר (אבא של ארתור) 2. על ארתור הצעיר 3. על ארתור הזקן. אפשר גם לקרוא אותם לא לפי הסדר.

למעלה