שלום - הנה אני
הפעם זו תמר, אשתו של אביתר הוא סיפר לי עליכם (ואני רואה איזה מעריצים יש לו כאן), מידי פעם קראתי חלק מההודעות כאן, מידי פעם אני שואלת אותו מה חדש בפורום? נכנסתי לפורום בנסיבות מצערות בשבוע שעבר ולא ממש הצגתי את עצמי. אביתר ואני בסדר, תודה. הוא היה קצת עסוק. סוף סוף לא בגללי ולא בענייני מחלה… ואני צריכה לחזור השבוע לטיפולים (איכסה פויה, כך הבת שלי קוראת לזה ואני מסכימה) אח"כ אני מניחה שאצלול לתחתית לכמה ימים אבל זה כבר מוכר וידוע (ועדיין קצת מפחיד). נכנסתי לפה ואני לא בטוחה אם ולכמה זמן, והאמת מאוד לא קל לי החשיפה באינטרנט. לא יודעת מאיפה להתחיל (אביתר מתבטא יותר טוב ממני וזו לא חוכמה: משורר בן משורר). אין שום דבר מיוחד בסיפור שלי. הודצ'קין, טיפולים כימוטרפים, מערכת חיסון חלשה קצת וסה"כ לא כ"כ נעים. אני מניחה שרובכם מכירים את זה באופן זה או אחר וצריך לזכור שנתגבר. אני מרגישה שאני צריכה עכשיו את כל הכוחות שאוכל לגייס כדי לעבור את זה, ולכן מראש כשעניין הפורום עלה לא רציתי כ"כ להשתתף, כי לא רציתי להתערב לאחרים ושיתערבו לי, כלומר זה שאני בעסק הזה של הסרטן וכל הסביבה שלי מאוד עסוקה בזה, זה מספיק לי, וקשה לי לשתף גם ככה את הסובבים אותי בכל מה שקורה לי, אז בטח לא אנשים שאני לא מכירה. בנוסף התחושה שלי היתה שזה מספיק קשה גם ככה, למה לשמוע על עוד חולים וסבל? זה יוצר תחושה שכל העולם חולה וכל החיים סובבים סביב מחלות. לא רציתי שהקשר שלי עם אנשים יהיה על בסיס הצרות שלי ושלהם. אני מקווה שאני לא פוגעת באף אחד פה.{תבינו אני עובדת סוציאלית, לשמוע צרות של אחרים זו העבודה שלי והמומחיות שלי וזו אחת הסיבות שלקחתי חופש מהעבודה, זה אפילו עוד יותר מורכב מזה אבל זה בערך ככה}. אחד הדברים שקשים לי במצב הזה (מעבר לקשיים הפיזיים והתחושות הלא נעימות) זה כל תשומת הלב שפתאום אני מושכת אלי. מכירים את זה? התעניינות כנה מאוד ואכפתית מצד כולם טלפונים ומבקרים אבל זה לא אני וכ"כ לא מתאים לי. בערב לפני שהתחלתי טיפולים כ"כ הרבה אנשים באו לבקר ולאחל שזה היה מקסים אבל זה היה מאוד מביך פתאום. ואמנם זה לא נמשך עכשיו באותה עוצמה אבל כל שבת שאני מוצאת את הכוחות לצאת לבית כנסת יש לחש שעובר תראו מי באה, וישר יש התקהלות סביבי של מה שלומך? איך את מרגישה? את צריכה עזרה במשהו? מה קורה? עוד כמה טיפולים? ודי תדברו איתי על משהו אחר משמח יותר לא רוצה כל היום להתבשל במיץ הזה של הסרטן והטיפולים. אני יודעת שאנשים דואגים לי באמת ובכנות ורוצים בטובתי ואני מרגישה כל הזמן את התמיכה של כולם אבל זה כ"כ מביך שפתאום אני צריכה לספר על עצמי ולהיות במרכז תשומת הלב. הם כולם קוראים לי גיבורה… איזה גיבורה??? אני??? לפני ההחלטה לעבור כימוטרפיה בכיתי לאביתר לילה שלם שאני מפחדת. והוא – מה הוא יכול לעשות? הרבה עידוד, הבטחות ותמיכה, אבל הוא חסר אונים בדיוק כמוני מעדיף שלא הייתי צריכה לעבור את זה ומבין שזו האפשרות הטובה ביותר. אז מה פתאום גיבורה? אני מתה מפחד מכל טיפול אבל יודעת שאין לי ברירה. מה אחרים היו עושים במקומי? בדיוק אותו דבר אז איפה יש בזה גבורה??? איזה ברירות יש לי? אני עושה כל מה שהרופאים אומרים לי לעשות מנסה להתמודד לא תמיד בקלות ובהצלחה וזהו. את הכוחות להתמודד אני מקבלת מהמשפחה שלי שתומכת בי מאוד. בראש ובראשונה אביתר, שכמעט לא זז ממני לשניה. לא הייתי מסוגלת לעבור את זה בלי התמיכה שלו. ההורים שלי שמאפשרים לנו לגור בביתם כדי להקל על הנסיעות לביה"ח, מטפלים בי ובילדה, מבשלים לפי השגעונות שלי ועדיין נותנים לנו הרגשה של פרטיות ועצמאות (וזו משימה לא פשוטה בעיני). ההורים של אביתר, שעל אף המרחק הפיזי המסוים תומכים בי רגשית ונפשית בכל דרך אפשרית, ונתנו לי להרגיש תמיד ובייחוד עכשיו כבת אצלם לכל דבר ותמיד הקיפו אותי בחום ואהבה. ואחרונה חביבה בתי שמזכירה לי בכל רגע ומבט עבור מה אני מתאמצת, מצפה ממני, וזקוקה לי והיחידה שלא שולחת אותי למיטה לנוח כל הזמן… לפעמים אני חושבת מה קשה יותר. להיות חולה, לעבור טיפולים, לראות את השיער שלי נושר (ונשאר לי קצת),לסבול מבחילות ולהיות עייפה כל היום, או להיות בצד השני זה שבריא אבל דואג, רץ מרופא לרופא, מלטף, מנסה להצחיק, מעודד, תומך, רוחץ ומנקה אחרי כל הקאה. אני חושבת שזה לא פחות קשה אם לא יותר. לא שהמצב שלי נחשב בילוי לקיץ אבל לא הייתי יכולה להתחלף לרגע עם אביתר ושאר המשפחה שסביבי שמקיפים אותי בכ"כ אהבה תמיכה ודאגה. התפקיד שלי הרבה יותר קל ופשוט משלהם, הם דואגים מספיק כך שהם חסכו ממני את כל הדאגה, ודי מיותר שגם אני אדאג. אז בשביל מישהי שלא אוהבת לדבר על עצמה כתבתי כאן די הרבה אני אסיים פה. לא מבטיחה שאמשיך לכתוב פה כרגע. לא רוצה לתת לכוחות שלי להתפזר בשלב זה אבל אולי אכנס מידי פעם ? מאחלת לכל המשתתפים פה בכל המצבים הגילאים והשלבים המון המון כח בריאות והצלחה. תמר