אבי, במיוחד בשבילך, תתענג מהטמטום

Harrington

Well-known member
מנהל

אבי, במיוחד בשבילך, תתענג מהטמטום​

בדיוק כתבתי למישהו אחר בהקשר אחר לחלוטין, שכינוי דעה אחרת כטמטום היא די טמטום בפני עצמה. כאן אפשר להוסיף על כך שהיא כמובן מבטאת יהירות והתנשאות שלא בטוח שיש להן על מה להתבסס. לגיטימי לחלוטין כמובן, אבל סתם חבל, בעיני, שאנשים מציגים את עצמם כך.

בדיוק כתבתי למישהו אחר בהקשר אחר לחלוטין, שכינוי דעה אחרת כטמטום היא די טמטום בפני עצמה. כאן אפשר להוסיף על כך שהיא כמובן מבטאת יהירות והתנשאות שלא בטוח שיש להן על מה להתבסס. לגיטימי לחלוטין כמובן, אבל סתם חבל, בעיני, שאנשים מציגים את עצמם כך.
מענין. |תודה| שהפנית אותי לשרשור בפורום השכן לראות טמטום נוסף של עמיתך

Harrington

Well-known member
מנהל
מענין. |תודה| שהפנית אותי לשרשור בפורום השכן לראות טמטום נוסף של עמיתך
לא יודע מי אמור להיות עמיתי בסיפור, אבל לא מצאתי טמטום מיוחד בכתבה. לא יכול אם כן אלא לחזור על מה שכתבתי כבר קודם ורק להצטער שבחרת לחזק את דברי אלו.

לא יודע מי אמור להיות עמיתי בסיפור, אבל לא מצאתי טמטום מיוחד בכתבה. לא יכול אם כן אלא לחזור על מה שכתבתי כבר קודם ורק להצטער שבחרת לחזק את דברי אלו.
חנ"ש חרדים, אולי ה-4 ששוב חצו את הגבול? (n)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הדגש בסיפור.
טקסים אזוטריים שאינם מוכרים לציבור הרחב.

משתפרת1

Well-known member
דווקא יש איזה טרנד מתועד ברשתות, של טבילה באמבטיות עם קוביות קרח. הטענה היא שזה משפר בריאות, מחזק מערכת החיסון, מונע מחלות, משפר מצב נפשי, משפר זרימת דם. מומלץ במיוחד אחרי פעילות גופנית: אמור לתקן נזקים בשרירים וברקמות ולמנוע הצטברות חומצת חלב.
אני מאד מכבדת מי שמסוגל לעמוד באתגר הזה. אין סיכוי שאעשה את זה בעצמי.
אז אם יש מי שמאמין שהתגלגלות בשלג מכפרת עוונות- שיעשה זאת לבריאות. אני סקפטית, כשם שאני סקפטית לגבי התועלת במכת קור באמבט. בשני המקרים- יופי למי שמאמין שההיפך הוא נכון. זכותו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דווקא יש איזה טרנד מתועד ברשתות, של טבילה באמבטיות עם קוביות קרח. הטענה היא שזה משפר בריאות, מחזק מערכת החיסון, מונע מחלות, משפר מצב נפשי, משפר זרימת דם. מומלץ במיוחד אחרי פעילות גופנית: אמור לתקן נזקים בשרירים וברקמות ולמנוע הצטברות חומצת חלב.
אז אם יש מי שמאמין שהתגלגלות בשלג מכפרת עוונות- שיעשה זאת לבריאות. אני סקפטית, כשם שאני סקפטית לגבי התועלת במכת קור באמבט. בשני המקרים- יופי למי שמאמין שההיפך הוא נכון. זכותו.
צדיק באמונתו יחייה.

boriska1

Well-known member
גם בארץ , באחד המלונות בים המלח, יש סאונה ולידה בריכת מים קרים , קרוב מאוד לאפס מעלות. הייתי במרחצאות בהונגריה, יש בריכה עם 38 מעלות ולידה בריכה קרה מאוד גם קרוב לאפס מעלות. נכנסתי רק עד הברכיים, הלוך וחזור. זה וואו!!! ככה זה, הגיל... הצוות הרפואי לא המליץ. אחרת הייתי עושה את זה.

דורון-55

Active member
גם בארץ , באחד המלונות בים המלח, יש סאונה ולידה בריכת מים קרים , קרוב מאוד לאפס מעלות. הייתי במרחצאות בהונגריה, יש בריכה עם 38 מעלות ולידה בריכה קרה מאוד גם קרוב לאפס מעלות. נכנסתי רק עד הברכיים, הלוך וחזור. זה וואו!!! ככה זה, הגיל... הצוות הרפואי לא המליץ. אחרת הייתי עושה את זה.
אמבטיות קרח מומלצות מבחינה בריאותית
אחרי מקלחת חמה מומלץ לקרר את המים ולשטוף את הגוף במים קרים
בקיץ אני עושה ככה ........בחורף לאאאאא :) :)

נסיך.333

Well-known member
מעניין, כל העולם נוטל ידיים לפני הארוחות שלו..
גם אחרי ביקור בשרותים למשל..
וואלה, כולם דתיים בעולם..

nothing but the truth

Well-known member
לדעתך, אני חושב שנטילת ידיים באה מתוך הגיינה,
עובדה שבארופה בזמן המגפות מתו פחות יהודים מהשאר ובטח מהסיבה הזו

זה שייך לעניינים הקשורים בטהרה. זה שתוצר לוואי של זה היא הגיינה לא אומר שזה הטעם המקורי של המצווה.

זה כמו לטעון שהסיבה למצוות ברית מילה היא כדי להפחית את הסיכון בהידבקות ב HIV.
וכמו שאמרתי, אם הסיבה הייתה הגיינה, המצווה הייתה ליטול ידיים לפני כל דבר שאוכלים, ולאו דווקא לפני לחם.

נסיך.333

Well-known member
זה שייך לעניינים הקשורים בטהרה. זה שתוצר לוואי של זה היא הגיינה לא אומר שזה הטעם המקורי של המצווה.

זה כמו לטעון שהסיבה למצוות ברית מילה היא כדי להפחית את הסיכון בהידבקות ב HIV.
וכמו שאמרתי, אם הסיבה הייתה הגיינה, המצווה הייתה ליטול ידיים לפני כל דבר שאוכלים, ולאו דווקא לפני לחם.
אתה יכול לקשור את זה למה שאתה רוצה,
אבל אלה הן העובדות

nothing but the truth

Well-known member
אתה יכול לקשור את זה למה שאתה רוצה,
אבל אלה הן העובדות

העובדות הן מה שהרינגטון כתב ושגם אני ניסיתי להסביר לך , שאתה מבלבל נטילת ידיים עם רחיצת ידיים (כנראה עקב חוסר ידע לגבי המצווה).
מסתבר שעדיין לא הבנת (או שאתה מסרב להבין מטעמי אגו) , אז שיהיה לך לבריאות.

נסיך.333

Well-known member
העובדות הן מה שהרינגטון כתב ושגם אני ניסיתי להסביר לך , שאתה מבלבל נטילת ידיים עם רחיצת ידיים (כנראה עקב חוסר ידע לגבי המצווה).
מסתבר שעדיין לא הבנת (או שאתה מסרב להבין מטעמי אגו) , אז שיהיה לך לבריאות.
אני מבין לפחות כמוך את הנאמר בתורה ואולי אף יותר..
אולי לא הבנת, אני טוען שמצוות נטילת ידיים באה בגלל הגיינה שלא קראו לך כך פעם ולא הבינו אותה.
ולמה אין גילוי עריות? גם זה אסור בתורה ואנחנו יודעים מה קורה בילודים מבני המשפחה..

nothing but the truth

Well-known member
אני מבין לפחות כמוך את הנאמר בתורה ואולי אף יותר..
אולי לא הבנת, אני טוען שמצוות נטילת ידיים באה בגלל הגיינה שלא קראו לך כך פעם ולא הבינו אותה.
ולמה אין גילוי עריות? גם זה אסור בתורה ואנחנו יודעים מה קורה בילודים מבני המשפחה..

קצת מצחיק להצהיר לגבי הבנתך את הנאמר בתורה כאשר מצוות נטילת ידיים אינה מצוות מדאוריתא אלא מדרבנן.
אתה מוזמן לטעון מה שבא לך - אבל אתה פשוט טועה.
אבל אני לא רואה טעם להמשיך לדוש בעניין בזמן שאתה בוחר לשחק בקקי (רק אל תשכח לרחוץ ידיים לאחר מכן. בדגש על לרחוץ ידיים, ולא ליטול בנטלה).

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתך, אני חושב שנטילת ידיים באה מתוך הגיינה,
עובדה שבארופה בזמן המגפות מתו פחות יהודים מהשאר ובטח מהסיבה הזו
זה לא ההסבר שהיהדות נותנת להלכה הזאת, אבל לך תדע. הטרנד למצוא הסברים 'ארציים' לכל המצוות מוכר וידוע. יש כאלה שעושים ממנו קריירה שלמה :). אבל אישית אני פחות מתחבר. בכל אופן זולת היכן שההסבר הזה מופיע כבר במקורות.

nothing but the truth

Well-known member
מעניין, כל העולם נוטל ידיים לפני הארוחות שלו..
גם אחרי ביקור בשרותים למשל..
וואלה, כולם דתיים בעולם..

סתם שתדע מצוות נטילת ידיים היא לפני אכילת לחם (ואז מברכים "המוציא" וברכת המזון בסוף) ולא לפני כל ארוחה.
כנראה קשור במצוות ומנהגים מהתקופה שבית המקדש היה קיים.

למעלה