אבי בן שאל, אולי הוא קיבל שכל?

מקסים 45

Well-known member
אביה של נועה ארגמני: "אסור לשכוח שיש עוד 120 חטופים בשבי, חייבים להגיע הערב לעצרת"
לדעת אביה של נועה העצרת הביא לשיחרורה של נועה?

משתפרת1

Well-known member
אביה של נועה ארגמני: "אסור לשכוח שיש עוד 120 חטופים בשבי, חייבים להגיע הערב לעצרת"
אבא של נועה התנהל בזהירות מופלגת עד כה. הורים שהיו פעילים והתלוננו על הממשלה והעומד בראשה קיבלו מסרים שילדיהם יורדים לסוף סדר העדיפויות לחילוץ. כעת משבתו חולצה הוא יכול לדבר באופן חופשי יותר. כן, הלחץ הציבורי הכבד (כולל עצרות) מהווה אחד מהשיקולים לפעולה. זה לא סוד שבקואליציה יש כאלה שהיו מעדיפים פעולות בעזה בלי להתיחס לסיכון שהן עלולות להביא על החטופים, כלומר להתיחס רק לצרכים מבצעיים בלי להתחשב בחטופים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבא של נועה התנהל בזהירות מופלגת עד כה. הורים שהיו פעילים והתלוננו על הממשלה והעומד בראשה קיבלו מסרים שילדיהם יורדים לסוף סדר העדיפויות לחילוץ.
קיבלו מסרים ממי בדיוק? כי בלי לדעת את התשובה, אני בטוח ומבטיח שמלשכת ראש הממשלה הם לא יצאו.
זה לא סוד שבקואליציה יש כאלה שהיו מעדיפים פעולות בעזה בלי להתיחס לסיכון שהן עלולות להביא על החטופים, כלומר להתיחס רק לצרכים מבצעיים בלי להתחשב בחטופים.
לא לגמרי מדויק. רבים בקואליציה (ובמערכת הבטחון) סבורים שלחץ צבאי הוא זה שיכול להביא לעסקאות טובות יותר לישראל. רבים עוד יותר (ואני ביניהם) מאמינים שנצחון צבאי, הוא זה שיכול להביא לשחרור חטופים בצורה מיטבית ויעילה יותר מאשר עסקאות. אני גם מהמאמינים שעסקאות מסוימות, כמו למשל כאלו שכוללת את הפסקת המלחמה, הן סיכון אמיתי לבטחון ישראל אשר לגביו אני בהחלט אומר שעדיף לוותר על העסקאות גם על חשבון החטופים. אבל זאת אמירה שייחודית למצבים הקיצוניים האלו. בשאר העניינים, בס"ה מדובר בהשקפה שונה, מה הדרך הטובה יותר להביא מקסימום חטופים הביתה בשלום. הא ותו לא.

אינני מכיר את האיש, מעולם לא שמעתי אמירה מפיו, ואין לי מושג למה התכוון או מה עובר במוחו. יכול רק לשער שכוונתו הייתה שהעובדה שבתו ברוך ה' שבה בשלום, לא אומרת שהוא ומשפחתו שוכחים כעת את שאר החטופים ו/או יפסיקו להילחם על חזרתם. הדבר דומה לאמירות שנשמעו מפי משפחות חטופים שחזרו בעבר, אשר גם לאחר חזרת יקיר ליבם המשיכו לעמוד לצד המשפחות שגורלם עדיין לא שפר עליהם באותה עת.

למעלה