אבי חלה בלימפומה שאינה הודג'קין

egoldstein1

New member
אבי חלה בלימפומה שאינה הודג'קין

הוא החל טפול כימותרפי השבוע במחלקה ההמטולוגית בעין כרם מאד מעוניין לשוחח עם אנשים שחלו במחלה האם ניתן לשפר את ההתמודדות במחלה? באיזה אמצעים? קופת חולים מאוחדת - האם מאשרת הטיפולים והתרופות?

בוזיקית

New member
הי אגולדשטיין 1 ../images/Emo140.gif

אני לא מבינה בלימפומה, אבל מה שאני יכולה, זה להמליץ לך על עמותת חוס"ן - בעמותה הזו יש שירות נפלא של קישורים בין אנשים שחולים באותה מחלה ויכולים ללמוד האחד מהשני וגם לעודד. במקביל - אם אתה עצמך רוצה לשוחח עם מישהו במצבך, הם יוכלו לקשר אותך עצמך עם בן של חולה לימפומה, כך שההתאמה תהיה הכי טובה שיכולה להיות... בנוסף, יש בחוס"ן קבוצות תמיכה לחולים ולבני משפחותיהם. בהצלחה ורפואה שלמה! http://www.hosen.co.il/

לימפומה

אז כמו שאמרו לפניי - ח.ס.ן היא מקום תמיכה של חולים ובני משפחותיהם. חולים שמלווים חולים, קבוצות אזוריות שנותנות תמיכה ועוד. חוצמזה אפשר לברר מה מוצע במסגרת בית החולים. במחלקות אונקולוגיות יש מחלקה פסיכואונקולוגית שבה פסיכולוגים ועו"סים שההתמחות שלהם היא באנשים שמתמודדים עם המחלה ועם הטיפולים. אז אפשר לקבל תמיכה בשיחות אחד על אחד ותמיכה למשפחה, ובבתי חולים לעיתים מתארגנות קבוצות של מי שמטופלים יחד לקבוצת תמיכה בזמן ואחרי הטיפולים. זה חלק מדרך של התמודדות. זה מאד תלוי במי שמטופל, מה מידת הרצון שלו לשתף במה שעובר עליו ומה מידת היכולת שלו להחשף למידע נוסף ולאנשים אחרים. יש כאלו שרוצים לדעת כמה שיותר על מה שהם עוברים, וכאלה שפשוט לא רוצים לדעת כלום. כל אחד ודרכו הוא וכל דרך היא נכונה. אני חושבת שגם לכתוב או לקרוא כאן בפורום זו דרך התמודדות, והיא נוחה כי אפשר לשלוט על כמות המידע שאליה נחשפים, אילו הודעות קוראים ולאיזה קישורים נכנסים. אבל אולי בראש ובראשונה זה באמת להבין שלא נמצאים בתוך כל ההתמודות הזו לבד. שיש מי שכבר עשה את הדרך ויכול לתרום מנסיונו, זה להבין שיש שחלו, עברו טיפולים והחלימו, וזה נותן המון המון כוח להמשיך. לגבי קופת חולים - יש תרופות שנמצאות בסל הבריאות וכאלו שלא. יש כאלו שבמידה והרופא המטפל דורש אותן, אז קופת החולים נותנת וכאלו שצריך ועדה רפואית כדי לקבל אותן מקופת חולים. זה מאד תלוי איזה תרופות ומה דרישות הטיפול שנקבע ע"י הרופא האונקולוגי. נדמה לי (לא בטוחה) שדרך הטלמיע של האגודה למלחמה בסרטן אפשר לברר איזה תרופות יש בסל הבריאות ואיזה לא. זהו.. לבינתיים? חג שמח
גלי

למעלה