אבלות חוזרת

tal1234561

New member
אבלות חוזרת

בשבועות האחרונים חוזרת אימי שוב ושוב על הבקשה להתקשר לאימה (שאינה בחיים למעלה מ 20 שנה) אחרי שמסבירים לה שאמה נפטרה (-בכל יום מחדש) ולעיתים גם מה משמעות הדבר (היא לא תמיד מבינה את העובדה שאמה לא נמצאת במקום כלשהו ושאין מי שממלא את מקומה בהעדרה) יורד עליה צער גדול והיא מבלה את הימים בבכי ואבלות על אמה שנפטרה (כולל טלפונים קורעי לב לבני משפחה). קשה מאד לראות אותה בצערה. היא ממש סובלת. למישהו יש הצעה?

ענתי44

New member
אבלות אולי כדאי ש...

לא תגידו לה שאמא שלה מתה. כי היא כל פעם מחדש חווה את רגע האבל מחדש. אולי תגידו לה שהטלפון של אמא שלה מקולקל. שאמא שלה נסעה. תחייגו ותגידו שלא עונים. או אולי שמישהו ינסה ל"היות" האמא שלה. כל רעיון יצירתי כזה או אחר העיקר לא להכאיב לה בבשורת המוות שוב ושוב. ליבי ליבי איתכם.

tal1234561

New member
השאלה אם זה הזמן

לתת תרופות הרגעה? קיבלנו סוג של המלצה כזו ממרכז היום בו היא נמצאת חלק מהשבוע ואנו חרדים מאד שאם נכהה את רגשותיה נאבד אותה לחלוטין. ניסינו תרופה כלשהי והיא הפכה הרבה יותר מבולבלת מתמיד אז הפסקנו.

ענתי44

New member
אני לא מוסמכת בנושא...

אבל אם התרופה הפכה אותה מבולבלת אתם צריכים לחזור לרופא ולספר לו. אולי תרופה אחרת תועיל יותר, אולי משהו טבעי. בכל אופן אם לא תיידעו אותה על מות אימה אז היא תרגע יותא אבל במחלה הארורה הזו אל תצפו לניסים.

ronnyw

New member
לטל

שלום לך טל1234561... אני רוצה לחזק את מה שנאמר קודם בנושא הטלפון של אימך לאימה. "תסכימו" לטלפן, אך אך תגיעו לכלל ביצוע: או שתאמרו שהשעה לא מתאימה, או שתבקשו מאימא שתחכה רגע, אתם כבר מטלפנים (אני נוהגת לדחות דברים ב"אני רק אעשה פיפי". זה טיעון מנצח, אמא תמיד מוכנה לחכות לדבר חשוב שכזה... מובן שאחרי דקותיים כל העניין שעל הפרק נשכח.). לפעמים אני מחייגת לטלפון לא קיים (אני מכירה מספר כזה, ונותנת לאמא לשמוע את ההודעה "המספר שאליו חייגת..."). העיקר לא לאמר "לא", וגם לא לבשר לה פתאום בשורות איוב כואבות כאלה. כבר כתבתי בעבר: אל תחששו "לשקר", לסלף, לא להענות לבקשות. זה קשה מנשוא בהתחלה, אבל כשרואים כמה זה עוזר וכמה כאב לב זה מונע - מתחשלים... בהצלחה

tal1234561

New member
תודה לכולם

למעלה