אבלות

shnappss

New member
אבלות

שלום, סיימנו את השלושים, יש לי מס' שאלות: 1. אני מרגיש צורך אישי פנימי (שקשור עדיין לאבל ולא סתם קפריזה) להמשיך לגדל את הזקן שצמח מאז הפטירה (לא היה לי לפני),הבנתי שבשל העובדה שזהו זקן של האבל יש להורידו, האם זה נכון? 2. מה הם הדינים בקשר לביקור בבית העלמין בשנה הראשונה האם יש מגבלה על מס' הפעמים? האם בחודש ניסן אסור בתכלית לבקר ? ועד מתי? 3. האם יש מנהגים בקשר לחפציי הנפטר (טלית ותפילין,בגדים,חפצים אישיים וכ'ו)? תודה
 
המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי

ציון וירושלים, ולא תדעו עוד צער. לשאלותך. 1. אין מניעה להמשיך ולגדל את בזקן. 2. נהגו בשנה הראשונה לבקר בבית העלמין ביום השביעי, ביום השלושים, ביום אחד עשר חודש וביום שנים עשר חודש - בלבד !!. 3. מצוה גדולה וזכות לנפטר לתת את הטלית והתפילין שלו, למישהו שיניחם בקביעות - במידה והתפילין ישנות, רצוי למוסרן קודם לבדיקה אצל סופר סת"ם מומחה. יש עניין גדול גם לחלק את בגדי הנפטר בין המשפחה - אם ילבשום, ואם לא - לתת לנצרכים. נהגו שלא לנעול נעלים של נפטר, לכן משליכים אותם. יש שמקפידים להשליך בנפרד נעלים ימניות ובמקום אחר נעלים שמאליות, כדי שלא ימצאם מישהו ויאמצם לעצמו. <המנהגים הנ"ל הם כפי מנהג בני אשכנז, יתכן ויש מנהגים שונים לבני עדות המזרח, ולכן תודיעני מהיכן אתם>. יש חילוקים בדין, בין אבל אחר הורים, לבין אבל אחר קרוב אחר - אחים, בני זוג או ילדים. גם את זאת לא ציינת. רק בשורות טובות.
 

דבורה ס

New member
המשך לשאלות בני

לא נמצא מחשב בהישג ידו של בני, אשר פנה בשאלות בעניין מנהגי אבלות, על-כן הרשה לי להמשיך: אנו אשכנזים. קרובי הנפטר הם אני - אלמנתו, וילדי: בנים ובנות. כמו-כן אבלים אחיו. אודה לך אם תוכל לפרט בעניין מנהגי אבלות וטיפול במה שהותיר הנפטר אחריו(ביגוד וכד') באופן תמציתי ופשוט ככל הניתן. אם יש מנהגים המחייבים אלמנה ומנהגים אחרים שהצאצאים חייבים בהם, אשמח לדעת. אולם חילוקי דעות בין הפוסקים עלולים להוסיף לבלבול ולמבוכה הקיימים בקרבנו במילא. על-כן אודה על תשובה פשוטה וחותכת, אם אפשר. תודה רבה. (הבת מוסיפה - אם ישנה הגבלה או איסור כלשהו להגיע לבית העלמין לאחר השנה הראשונה (וכן בשנה נוכחית))
 
על רגל אחת.....

ובקצרה. לגבי אלמנה ואחים: אבלות 30 יום, בהם אין ללכת לשמחות, אין להסתפר, אין לשמוע מוזיקה. לגבי יתומים: אבלות 12 חודש. אין ללכת לשמחות, אין לשמוע מוזיקה. להסתפר כשיגערו בו חביריו. קדיש אומרים אחד עשר חודש בלבד. עולים לקבר בשנה הראשונה, ביום השבעה, ביום השלושים, וביום השנה בלבד. לאחר השנה - אין מניעה לעלות לקבר מתי שרוצים (ויש שמקפידים שלא תעלה אשה בימים בהם היא נדה). יש עניין לחלק את בגדי הנפטר למי שילבשם, אם מהמשפחה, ואם לא אז לעניים. נעליים של הנפטר אין ללבוש. מותר לעלות לבית העלמין ביום השלושים גם אם חל בחודש ניסן. קוראים תהילים ואין מספידים. בשורות טובות.
 

asaf2000

New member
חודש ניסן

נדמה לי שאסור להספיד אבל לעלות על הקבר ולקרוא תהילים מותר. לא, כבוד הרב? אגב, דיני ומנהגי אבלות - פה.
 
למעלה