אבל אירן

ne ro

New member
אבל אירן

היא לא מייצגת את פלסטין , נכון? אין ספק כי ישנו זרם פונדמנטליסטי באיסלם , שגורם נזק לכל המוסלמים. אירן, למשל, היא מדינה תומכת טרור איסלמי, כי היא תומכת בחיזבאללה. מצד אחד ישנו חמאס, אירן והאיסלם הפונדמנטליסטי ומצד שני כל מדינות העולם שוחרות השלום. מעבר לזה שאירן היא מדינה מוסלמית שיעית ופונדמנטליסטית , ורוב הפלסטינים הם סונים, רוב הפלסטינים הינם מוסלמים מתונים ושוחרי שלום ולא כל הפלסטינים הם קיצונים דתיים.

ne ro

New member
ולפי דעתי

הטרור הפלסטיני ( למעט חמאס) איננו נובע מהאיסלם. אין לו קשר לאלקאעידה. מצד שני, בפלשתין שרפו דגלי ארה"ב כבר הרבה לפני עיראק, וזה בגלל הכעס של הפלסטינים על מדיניות ישראל בשטחים. כך שהשמדת ישראל היא אג'נדה לא של כל המדינות המוסלמיות, לא של טורקיה, וגם לא של מצרים או ירדן , שהן 2 מדינות שלישראל יש הסכם שלום איתן, וגם לא למגרב או ללוב או לעיראק. רק של אירן ושל האיסלם הפונדמנטליסטי ברחבי העולם כמו של הארגון ( טרור) הפלסטיני "חמאס".

ne ro

New member
אבל לעולם הערבי אין שנאה למערב

השנאה שאירן רוחשת למערב היא שנאה פונדמנטליסטית בדיוק כמו חמאס גם ל"אוייב הציוני". אבל לפלסטין אין שנאה למערב. לפלסטינים אין שנאה למערב אירופה או לצפון אמריקה או לאוסטרליה למשל. יש להם רק כעס על ארה"ב ועל תמיכתה במדיניות ישראל ובכיבוש הישראלי והפלסטינים כמו הערבים בכלל אומרים שהעולם המערבי אחראי לפיגור התרבותי של פלסטין ושל המגרב כי העולם המערבי כבר את עיראק וייסר אותה ולכן אין להם כעס על המערב

a e q u i t a s

New member
אתה צודק

אני לא מאמין שאני מסכים איתך על משהו
, סתתם, בכל מקרה המאבק הפלסטיני לעצמאות הוא מאבק לאומי שרק לאחרונה, עם עליית החמאס לתודעה הפלסטינית בסביבות 1994 לבש חזות מוסלאמית פונלמנסטית חלקית. אגב האש"ף בראשות יאסר ערפאת הוא אירגון פלסטיני לאומני חילוני בניגוד מוחלט לחמאס.... אם זאת תנועות טרור מוסלאמיים אחרים בעולם כמו הגרורות של אל קעידה, ג'מאייה אל איסלמאיה, האחים המוסלאמים והג'אהד העולמי הם אירגונים מוסלאמיים הדוקים שמטרתם היא פשוט דתית, פנאטית ללא רצון או יעד מדיני, אלא תיאולגי בלבד לדחוק את הצלבנים והיהודים אל מחוץ לאדמות הקודש של האיסלאם... לכן אפריים הלוי, ראש המוסד לשעבר, אמר שאם החמאס קל לדבר והוא מאוד פוגריסיבי ומתקדם, שכן דעותיו ויעדיו הם הקמת מדינה פלסטינית, בצורה כזו או אחרת הם תמיד התנגדו לעבוד מול אירגוני טרור עולמיים אחרים בטוענה שזה פוגע במאמץ הפלסטיני והם דיי צדקו, הם בעצמם דחקו את אל קעידה משטחיהם..

ne ro

New member
אבל

העויינות בעולם הערבי והשלישי למדינת ישראל וליהודים נובעת מהסכסוך הישראלי פלסטיני ובעיקר מהכיבוש.

a e q u i t a s

New member
זה לא היה הטריגר

אני לא בטוח שהעולם השלישי כל כך מעורב בסכסוך הישראלי-פלסטיני, ואני לא כל כך מסכים שהעיונות היתה קשורה לכיבוש, מכיוון שיום לאחר הכרזת מדינת ישראל שבע צבאות ערב פלשו לישראל מתוך מטרה להשמידה, זה היה הרבה לפני שישראל כבשה את רצועת עזה והגדה המערבית.. כנ"ל גם במבצע קדש ברנע ובמלחמת ששת הימים... הסיבות לא היו כיבוש כי עד סיום מלחמת ששת הימים, ישראל לא כבשה שטחים, אז כך שאפשר לפחות לשלול את הסיבה הזו. ללא ספק הכיבוש במרוצת השנים האציץ את רמת העוינות הדדית, אבל זה לא היה הגורם הראשוני או הטריגר. הגורם הראשוני היה פשוט שנאה ליהודים והכרזה שם "סרטן בלב האומה הערבית".

Shayko71

New member
אין מדברים כך על קרובי משפחתך

השכחת ``ויגל ישראל...ערי מדי`` והרי הם משיבים לנו כגמולינו על טבח מלך ארם היושב בדמשק בכל ארץ נפתלי בגין שוחד אסא מלך יהודה מאוצרות בית המגרש.(מל``א פט``ו)

למעלה