אבל גם בישראל נמשכת החתרנות הטורקית

טליה ג

New member
יש כאן המון הגזמות והפחדות מיותרות

ארגונים איסלאמיים קיצוניים פועלים ופעלו בישראל, חלקם בחסות טורקיה, גם בתקופה של ניתוק היחסים בין ישראל לטורקיה. ישראל צריכה לפעול נגד ארגונים כאלה בלי קשר ליחסיה עם טורקיה. הבעייה שלי עם הפיוס עם טורקיה היא שהיה ברור מלכתחילה שהמצב יישרק מאוד נפיץ, ושכל מתיחות מול הפלסטינאים עלולה להביא למשבר חדש ביחסים. אמנם בהסכם הפיוס, שארדואן היה כל כך נואש להשיגו בתקופה שהרגיש מבודד מכל שכניו, לא נדרשנו בסופו של דבר למלא את אחד התנאים החשובים ביותר מבחינת ארדואן (והמסוכנים ביותר עבורנו) והוא הסרת הסגר מעל רצועת עזה, אבל כן שילמנו פיצויים בסכומי עתק למשפחות הרוגי המרמרה, וכל זה עבור פיוס שלא ברור כמה זמן ישרוד.

moshe4474

New member
באיזו שהוא מקום הסרנו את המצור מעל עזה,

כמובן הטורקים דאגו לכך שתכנס לעזה סחורה לא צבאית, בפיקוח ישראלי, ואם הסכם כזה גם אפשר להבריח כלי נשק, ואף לחפור מנהרות. בקשר לגז שישראל מפיקה בים התיכון, כן ארדואן אים לא אחת על מתקנים הללו, אין פה הגזמה, ההגזמה היא במתן סיוע לכורדים, שלא ניראה לי שזה אפשרי ראלית, אומנם זה רעיון מצויין. אני בכל זאת חושב שהפיוס אם טורקיה היה כדאי ומשתלם, בגלל דבר אחד, השמים הם פתוחים, והיה אם לא היו יחסים בין טורקיה לישראל שמי טורקיה וגם המרחב הימי שלה היו סגורים, ובכך היו גורמים נזק עצום לישראל.

למעלה