אבל למה?

PizzaManiac

New member
אבל למה?

אני עובד עם לינוקס, די הרבה זמן, ולא מבין במה הוא עדיף על חלונות.~

beitar

New member
רק חבל שנתת לינק לט´רד עמוס שטויות

במיץ עגבניות, ומעט מאוד דברים נכונים. ללינוקס יתרונות רבים, כמו היציבות של יוניקס, והמון המון כלים חינמיים מעולים, בעיקר כלים שמיועדיים לשרתים ולמשתמשים כבדים. אבל הדבר הכי טוב בלינוקס, שמבודד אותה ממוצרי יוניקס אחרים, ובוודאי מחלונות, הוא נושא הקוד הפתוח והאידיאולוגיה הפתוחה שמאחורי המערכת, וכאן אין לה שום מתחרים... זה בא לידיי ביטוי בכך שבזכות זה יש לה פורטינג לכמעט כל פלטפורמה של חומרה (החל ממחשבי כף יד ועד לתמיכה במעבדי אלפא), זה ממשיך בכך שהמערכת נמצאת בפיתוח מואץ ומתמיד, וכמעט לכל דבר שרק פשר להעלות על הדעת, יש פרוייקט קוד פתוח שייתן מענה טוב ולעיתים מענה הכי טוב שיכול להיות בשוק... זה בא לידיי ביטוי בכך שאין חברה שנקראת "חברת לינוקס" ולפיכך אין סכנה שהייצרן ייעשה בלקוח כרצונו, כמו שמייקרוסופט עושים. עשאתה מריץ את השרת שלך על מערכת לינוקס, אתה יודע שאתה מקבל שרת מ-ע-ו-ל-ה, יציב חזק, ובהרבה מקרים גם יותר מאובטח. עוד ייתרון גדול, הוא בכך שאם מחר תחליט שלינוקס פחות טובה, תוכל להגר בקלות לחלונות או למערכת יוניקס אחרת, שכן בד"כ המוצרים שמיועדים ללינקוס הםפ קרוס פלטפורם. עסק שהתבסס על ASP וטכנולוגיות מייקרוסופטיות אחרות בשרתיו, אם יחליט לעבור שרת מסיבות כאלה ואחרות, יגלה שיש לו בעיה חמורה לעיתים, וההגירה תהיה קשה. יש עוד המון סיבות להעדיף את לינוקס.... למשל למומחי מחשב (האקרים אם תרצו) יש אינטרס מובהק בעבודה עם מערכת קוד פתוח... כמובן שהטיעון האידיאולוגי של רצון להביא לתחרות בריאה בשוק, הוא טיעון חזק שצריך לזכור אותו, ולא בושה לאמר אותו.... אני חושב שיש עוד המון דוגמאות והסברים, וכמובן שיש טיעונים גם נגד הלינוקס....

Mothers Milk

New member
../images/Emo45.gif

אבל למשתמש ביתי ´רגיל´ לא ממש אכפת שהמערכת היא קוד פתוח, והעובדה שהשרתים עובדים על לינוקס יותר מהר ויציב גם לא אמורים להשפיע עליו. כמה זמן המחשב דולק אצלו ביום? 5-6 שעות? אני בטוח שווינדוס יכול להתמודד עם זה... אז פעמיים ביום עושים ריסט למחשב, לא ביג דיל.

beitar

New member
וזו הסיבה שעדיין לינוקס לא כבש

את הדסקטופ הבייתי.... הדגש הוא על "בינתיים". יש מספיק סיבות להאמין שהלינוקס ייכבוש את השוק, ויהפוך למתחרה אמיתי בחלונות. כמות פרוייקטי הקוד הפתוח שמבשילים, איכות מערכת הפעלה, העובדה שמבחיני ביצועים מוכיחים שמשחקים שיבלו גרסאת לינוקס (כמו קוויק) רצים טוב בהרבה על לינוקס, המחיר של הלינוקס, העובדה שיותר ויותר חלונות מתגלה כחממה לוירוסים, העובדה שאנחנו על סיפה של אלטרנטיבה גם בעברית ועוד דברים אחרים, גורמים לי להאמין שהשנה תהיה שנת הפריצה של הלינוקס בארץ הקודש. לעניות דעתי, בשנת 2003 לינוקס תהפוך ממערכת בארץ של משוגעים לגמרי לדבר, למערכת הרבה יותר נפוצה. עדיין לא כמו חלונות, אבל הרבה יותר מיינסטרימית. התהליך הזה כמובן קורה זה זמן מה, בתהליך איטי אבל קבוע ברחבי העולם.... העתיד ורוד

lizard

New member
אם הייתי עובד בסביבה

של אנגלית בלבד,אז רק לינוקס
מיכה

חובבן

New member
חלק גדול מהיתרונות שציינת

לא קשורים ללינוקס אלא לקוד הפתוח (GNU). עם כל הכבוד ללינוקס, יש מערכות הפעלה טובות יותר, ואני מתכוון בעיקר לסולאריס.

lizard

New member
SUN גם מתחילה לתת את הקוד

של SOLARIS למי שרוצה לפתח ואומרת שהיא תתמיע תוכנות שיפותחו על המערכת ללא תשלום או משהו כזה, או לפחות ככה שמעתי. היתרון של SOLARIS בגדול הוא החומרה המאוד עצבנית שיש לו. למעשה,בעבר התקנתי שרת SOLARIS על COMPAQ PROLIANT (מעבד אינטל) והאמת,אני חושב שלינוקס היה עושה את העבודה יותר טוב,אבל בזמנו לינוקס לא תמכה בבקר RAID שהיה לי על השרת. בגדול, אם צריכים שרתי יוניקס חזקים ביותר,SOLARIS עם חומרה מתאימה,אם צריכים שרתי ביניים אז לינוקס. ואם רוצים שרתים שיפלו כל פעם שמישהו מתעטש לידם אז חלונות. מיכה

אגב, מה יותר טוב בסולריס ??

אני בהחלט ישמח לשמוע .. מכוון שבנתיים אני דווקא שומע להפך .. יותר מזה אני מכיר ארגונים אשר מוחקים את הסולריס ומתקינים את הלינוקס על אותה מכונה ממש - לביצוע אותו תפקיד .. אגב יש מסמכים ש red hat הוציאה על הנושא , אתה מוזמן לקרוא אותום באתר של red hat

beitar

New member
אתמול הבאתי לינק מ linuxtoday

שמתי אותי בפורום לינוקס בוואלה (עוד חברה שעברה לשרתי לינוקס). הלינק דיבר על כך שאוראקל מחליפה את 3 שרתי היוניקס הגדולים שלה (אני מניח שסולאריסים אבל אני לא יודע) במערכת מבוססת לינוקס. יותר ויותר חברות מבינות שמבחינת עלות על מול התועלת, מס´ מכונות רגילות שנבנות בצורה נכונה, עדיפות על מכונה גדולה של סולאריס או יוניקס אחר... גם מבחינת עלויות, אבל מסתבר שגם הביצועים לא יורדים. ראה דוגמאת אמזון, ראה עכשיו את אוראקל (עד הקיץ הם מבטיחים שכל השרתים שלהם יהיו לינוקס), ראה את וואלה בארץ. חוץ מזה, תנועת הקוד הפתוח לא הייתה מגיעה לכלום ללא לינוקס. הרוח החיה מאחורי פרויקטי הקוד הפתוח היא לינוקס. ועוד משהו: אולי סולאריס היא עדיין מערכת יותר חזקה לשרתי ענק, אבל עדיין לא ראיתי את יכולותיה להתאים את עצמה למחשבי כף יד, למקינטוש וכו´... או במילים אחרות: הלינוקס גמישה בהרבה.

ezaton

New member
כמה הערות קטנות

אני הייתי מעדיף לינוקס על פיסי בכל זמן נתון. סולאריס רק על מכונות של סאן. סולאריס היא מערכת מאוד כבדה, מאוד בוגרת, אבל עם זאת, זהו פורט שלה - והוא לא תוכנן עבור פיסי, אלא עבור מערכות כבדות בהרבה. הבנתי שהליבה של סולאריס מספקת JVM, ושכמעט כל שאר המערכת תוכנן בג´אווה. רבותי, לו הייתם אומרים לי לפני שלוש שנים על מערכת הפעלה שנכתבה בג´אווה, הייתי צוחק לכם בפרצוף וטוען (ובצדק) שכלום לא יזוז ככה. הסיבה היחידה שסאן מרשים לעצמם את זה היא שהמכונה היא של סאן, והמכונות האלו עצומות בכוחן. סולאריס על פיסי? למה, מי מת? למה לקרוע מחשב רק על מערכת הפעלה? Ez

חובבן

New member
PC לעומת SPARC

יש דעה, שהיתה נכונה בעבר, שמכונות של SUN יותר יקרות וחזקות מ PC. סידרת ה Blade של SUN היא של מחשבים בפחות מ 1000 דולר. גם מבחינת הביצועים והכח של המעבד הם נופלים מ PC ממוצא. למיטב ידיעתי הליבה של סולאריס נכתבה (כמו כל UNIX) בשפת C.

lizard

New member
היום SUN משתמשת

גם בטכנולוגיות IDE וכדומה לשרתים שלהם. SPARC 5 לדוגמא. בעבר הם השתמשו רק בSCSI. לדוגמא, תחנת SPARCSTATION 20 מלפני 10 שנים בערך עם מעבד של 60-75 MHZ הייתה יותר חזקה ממערכת PC מתקדמת בזה שהBUS שלה היה מסוגל להגיע ל200 מגה בשניה ואילו זה של הPC רק ל50 או משהו כזה. אז נכון,המעבד טיפה יותר חלש אבל בניגוד למה שמנסים למכור, לא רק המעבד אחראי לביצועים. הסיבה שSUN התחילה לעבוד עם טכנולוגית IDE היא נסיון להוריד עלויות מאחר ובזמנו הSPARCSTATION היה עולה כמו דירה קטנה. מיכה

hazgul

New member
אבל

מעבד SPARC הוא 64 ביט, כלומר, כדי להעביר ´משתנה´ (למעשה אוגר) מטיפוס נתונים של 64 ביט, נחוץ רק ´טיק´ אחד ולא שניים כמו במעבדי 32 ביט.

lizard

New member
למה אבל ?

זאת בדיוק הנקודה שלי. בעבר מחשבי ושרתי SUN היו חזקים מאוד יחסית לPC. היום אני כבר לא יודע. מה שכן לSUN יש כמה סוגי HARDWARE חמודים כגול הT3 STORAGE ARRAY. שלא לדבר על BIOS מדהים. יש אפשרות להתחבר למחשב כשהוא מכובה ולהדליק אותו. אני מתכוון ממש מכובה, לא בSTANDBY. נדמה לי שגם לDIGITAL יש דברים כאלה בשרתי ALPHA שלהם. מיכה

ezaton

New member
אמרתם הרבה דברים. נדייק

לסאן שתי סדרות של מכונות. הסדרות הזולות, שלמעשה, כוללות חומרת פיסי לחלוטין, למעט מעבד של סאן (התאמות קטנות פה ושם, אבל למעשה, פיסי). הסידרה הנוספת היא סדרת השרתים ושולחנות העבודה הכבדים. אלו מכונות חזקות וכבדות (גם במשקלן...). אני מדבר על האולטרא 80 (דסקטופ, שניתן לעבוד איתו על עד 4 מעבדים 450, ו 4 ג´יגה זיכרון), והאנטרפרייז (כמו החללית), שמריצים חומרת Fault Tolernat, מרובת מעבדים, עתירת זיכרון, ומה שלא תרצו. לכולם זה סקזי, ובכולם היום זה האופטי. מכונות מרשימות... המכונות האלו עולות כמו מכוניות לא קטנות בכלל (ראיתי כמה, בלי מסך ופריפריה, ב 16 אלף, וב 26 אלף - דולר, כמובן). מי מתייחס לסדרות לעניים של סאן? הליבה, אגב, כתובה ב C או ב ++C, אבל היא מספקת JVM, שמעליו, כמעט הכל כתוב בג´אווה. הם יכולים להרשות לעצמם, החברה האלה... Ez

lizard

New member
אנטרפריז עולות הון

נדמה לי שיש רק אחת בארץ בבנק לאומי. אני עבדתי על נטרה 1400,היה מעניין מצד אחד ולא מספק מצד שני. מה הפואנטה ביצירתיות אם בכל פעם שחסר קצת משאבים אומרים לך להוסיף מעבד ? מיכה

voguemaster

New member
LOL חזק!!

מגניב איך שדברים משתנים. SUN אומרים לך להוסיף מעבד אם חסרים משאבים ? MICROSOFT אומרים לך להוסיף זיכרון (או זיכרון וכל השאר) כשחסרים משאבים... איזה עולם.. אלי

lizard

New member
לאאא

המקום עבודה שלי השתמש בSUN , לא היה אתגר בעבודה מאחר וכל פעם שצצו בעיות PERFORMANCE שמו עוד מעבדים במקום לשפר את התוכנה וכזה. אבל זה כבר לא בעיה שלי
מיכה

למעלה