אבל למה?

yossi018

New member
אבל למה?

אני רוצה שתסבירו לי את הגיון בלהיות סרבן? או פצפיסט זה אותו דבר... אבל באמת, מתוך הכוונה לשמוע את הצד השני של העם שלי

אimר

New member
קטעים צחוקים ושיגועים

הגיון? פעולות הצבא בפלסטין הכבושה הן לא חוקיות ולא מוסריות, אז אסור להתגייס ולתמוך בו בשום אופן. גם אם התגייסת, נניח, אז אתה יכול להתנגד להמון דברים סצפיפיים שהצבא עושה, יש את הכיבוש, יש רציחות, יש הרעבה, יש מחסומים, ממש גן עדן לסרבנות. באופן כללי יש המון דברים בעייתיים בצבא, הוא פוגע בבעלי חיים, הוא ארגון היררכי שבו מצפים ממך לציית לפקודות, הוא ארגון דכאני ומשפיל, במיוחד כלפי נשים. כל אלו סיבות מצוינות לא להתגייס. עוד הגיון? צבא זה מכשיר לאלימות וכמי שמתנגד לאלימות עלי להמנע בכל מחיר מלהצטרף לארגון כזה. זה הקטע הפציפיסטי. שאלות? וא

אimר

New member
איך יכולתי לשכוח

בצבא לא שומרים מספיק על אורח חיים דתי, במיוחד הפרדה בין גברים ונשים, טפו טפו, אז זאת עוד סיבה לסרב להתגייס.

אתה מדבר בכזה בטחון...../images/Emo26.gif

מעיין אותי לדעת איפה שרתת וראית את כל הדברים שאתה מתאר?...

yossi018

New member
יש לי שאלה...

אתה ערבי? או כתב של הcnn? או משהו כזה???

הרי זה לא הגיוני בעליל

שיהודי, בשר מבשרנו, מישהו שאמור להיות אור לגויים, יגיד דברים שכאלה!! שומו שמיים!! זה לא הגיוני שיהודי, אחד משלנו, יהיה בצד של הצדק ולא בצד של עם הסגולה שלו! איך קרה דבר כזה?? לאן הגענו? לאן התדרדרנו? איפה החינוך הישראלי-ציוני-פשיסטי שאנחנו כל כך מתגאים בו? איפה נכשלנו?!? אלוהינו שבשמיים!! תציל אותנו!!! איפה אתה? למה לא רואים אותך?!? הבטחת לנו את הארץ וברחת!! ובכלל!! איפה היית לפני 70 שנה כש11 מיליון נשים גברים וטף הושמדו להם (ועוד היו 6 מיליון יהודים ביניהם!)?? למה נתת לזה לקרות?! רק בגלל שלא היינו דתיים מספיק?? זאת סיבה?!? יא סדיסט מניאק!!!!!!!!!!!

greenor

New member
מה הקשר לאלוהים?

דביל, הרי אלוהים לא קיים... וזכות אבות קיימת לי במדינה שלי לא בגלל איזה אברהם, אלא בגלל שכשסבא שלי ברח מגרמניה, ונלחם במלחמת העצמאות, הוא לא נלחם בערבושים טובים שקיבלו את החלטת האו"ם על חלוקת ארץ ישראל, אלא הוא נלחם מול אנשים שביודעין לקחו סיכון, ולא התיחסו לאפשרות שאולי הם יובסו במלחמה.. וכשזה קרה, והם ברחו מבתיהם כמו עכברושים בנמלטים מספינה טובעת, סבא שלי, שבסה"כ רצה לחיות, הוא זה שהקנה לי זכות אבות. הוא ואבא שלי שנלחם ב67 ו73 ואני שנלחמתי עכשיו. ומה אתה עשית בשביל מדינה???

לא חוקי? לא מוסרי? את יודעת בכלל

על מה את מדברת??? מי את שתחליטי מה מוסרי ומה לא? הזכות לחיים קודמת כמעט לכל זכות אחרת, בעצם היותך מסרבת לשרת בצבא- את פוגעת בזכות שלי (בתור אזרחית) לחיים. משוואה פשוטה. זאת הסיבה לכך שסרבנות היא לא חוקית ולא מוסרית.

Dolo

New member
ואתה מעצם היותך משרת בצבא

פוגע בזכות של אותם פלשתינאים לחיים... משוואה עוד יותר פשוטה. עכשיו רק צריך למצוא מה יותר גדול, x או y.

אתה באמת מאמין במה שאתה אומר?

מעצם היותי משרתת בצבא אני פוגעת בזכות לחיים של הפלסטינאים? נעשה תיקון קליל ומשמעותי במשפט שלך-
בעצם היותי משרתת בצבא, אני דואגת לכך שהעם שלי יהיה ביתרון בטחוני/מודיעיני על שכנינו-סורים,לבנונים,עירקים, סעודיים,וכן-גם פלסטינים. אני דואגת שאם ידוע על מחבל מתאבד/מעבדה להכנת מטעני נפץ/הזזת כוחות לגבולות-אז המדינה שלי תדע על כך- ותדע להתגונן מפני המתוכנן.
אינני פוגעת בזכות לחיים של הפלסטינים מהסיבה הפשוטה ש"צדיק וטוב לו, רשע ורע לו". אם מישהו לא מכין מטענים, לא מנסה להשמיד אותנו-לא יאונה לו כל רע. אבל מי שרוצה להרוג, לטבוח בבני עמי: "הקם להורגך, השקם להורגו". צר לי,אבל יש לך תפיסה מעוותת של המציאות. כידוע לי אתה חי במדינת ישראל, ולא בפלסטין/באירופה. אתה יודע בדיוק מה הולך פה, ובכל זאת מתבטא כפי שאתה מתבטא. חבל.

Dolo

New member
"צדיק וטוב לו, רשע ורע לו"...

ואם אותה אמא פלשתינאית שאף אחד מילדיה או מקרובי משפחתה לא מכינים מטענים או יורים ברכבים חולפים גוועת ברעב בגלל שיש סגר על הישוב שבו היא חייה, יש גדר בטון שמפרידה בינה לבין השדות של אותו כפר וכשהיא רוצה לחצות את הקו הירוק היא צריכה לעבור התעללות והשפלה מצד אותם חיילים במחסום... זאת לא פגיעה בזכויות אדם?

למעלה