אבן אויר

man in wall

New member
אבן אויר

איך אתם מונעים מאויר האויר לצוף כל הזמן? ניסיתי להשקיע את צינור האויר מתחת לחצץ ואת האויר מתחת לכד שבור. זה לא עוזר. יש רעיונות?

nirfun

New member
תגובה

תראה, היא אמורה לשקוע לבד.... לפי התיאור שלך אין לך אבן אויר אלא רק את הצינור.... לצינור מחברים אבן אויר שהי שוקעת וממנה יוצא בועות... זה עולה שלוש שקל לאחד קטן מאוד ואפשר לקנות ארוך בשביל "מסך בועות"

man in wall

New member
כן יש לי אבן (דומה למה שבתמונה)

רק שהאבן שלי היא משטח מלבני. ולפי מה שזכור לי משעורי פיזיקה - כיוון שהאבן לא כזו כבדה והאויר מגיע בזרימה די טובה (למרות שהנמכתי עם ברז) הוא רוצה להרים את האבן כלפי קו המים - וזה מה שקורה. הפתרון שאני חושב עליו הוא לחבר את האבן (של האויר) לאבן רגילה כבדה יותר.

nirfun

New member
אההה...

איזה גודל אק' יש לך? אם הוא מספיק גדול אתה יכול לשים בו אבן אויר ארוכה ואז לא תהיה לך בעיה....

man in wall

New member
יש לי אבן אויר בגודל של 10 על 2

אם היא מתרוממת מה ימנה מאבן ארוכה יותר להתרומם? צריך שתהיה כבדה יותר. הראו לי בחנות משהו כמו צינור גמיש לאויר. זה עוד יותר קל.

OZEEVI

New member
יש לך מכסה לאקווריום???????????

ואם כן תשים את האבן האויר, אם האבן היא מלבנית וארוכה אז תכסה אותך החצץ ואז לפני שהצינור עולה תשים את המכסה וזה ימנע מהצינור והאבן לעלות

nirfun

New member
אני לא מבין אותך....

מה גודל האק' שלך? יש לך חצץ? אם האבן שלך היא שטחה ומלבנית אתה אמור "לקבור" אותה בחצץ ואז היא לא תעלה.... יש מבין?

man in wall

New member
אבל אם אני אקבור אותה מתחת לחצץ

אז יקרו 2 דברים (לדעתי) 1. זה יעלה את כל הליכלוך שמצטבר בחצץ. 2. זה יגרום לבועות גדולות ולא קטנות. אמיר

nirfun

New member
תגובה

לא אמור להיות לך הרבה לכלוך בחצץ ואם יש אז כדאי שתשאב אותו.... גם אם יעלה טיפה ליכלוך אז לא נורא, הוא ישאב לפילטר וזה עדיף מאשר זה שהוא נמצא על החצץ... תשים את זה ואל תדאג... ככה כולם עושים... 2. אם אתה כל כך מעוניין בבועות קטנות ולא גדולות אז אתה יכול לקבור את האבן בחצץ אבל לא יותר מדי , רק קצת... כדי שיחזיק את האבן אויר....

man in wall

New member
יש לי רעיון - תגיד לי מה דעתך

בבסיס האבן יש 4 חורים. אני אשיג חתיכת שיש בגודל זהה ואחבר אליה את אבן האויר. מה דעתך?

nirfun

New member
אולי...

אולי זה יכול לצאת טוב.... איך תחבר אותם? חוט? סיליקון מיוחד לאק'? אני לא חושב שצריך את כל הסיבוך הזה.... פשוט קוברים את האבן אויר בחצץ וזהו.... מה הבעיה?

varda

New member
יש אבני אויר שמגיעות עם סידור מיוחד

שמקל על קבירת חלקן התחתון בחצץ ואילו האבן עצמה נשארת מעל החצץ. אתה צריך רק להחליף את הראש שלה (צינור ומשאבת אויר כבר יש לך)

מאד פשוט

יש גומיות פשוטות שקופות שאליהן משחילים את צינור האויר ואת הגומיה מצמידים לזכוכית באקווריום בגובה הרצוי. זה מעולה גם כדי להצמיד צינורות אויר שכל הזמן בורחים מהחצץ ומכערים. אחד כזה עוד 1.5-2 שקלים ושווה כל אגורה. אפשר לקנות בכל חנות דגים.

למעלה