אבן אחת מאושוויץ !!!

אבן אחת מאושוויץ !!!

לפני כ5 שנים בן דוד שלי היה שם והוא הרים אבן אחת מהרמפה שבה הלכו מאות אלפים למותם. והביא לי אותה ידע שיש לו למי לתת את הפריט הכואב הזה.

מוטיא

New member
תארת סמליות השואה והנה לך סימליות התקומה

שלום, לקראת המסע לפולין עליתי לירושלים להר הרצל - שבעייני הינו מסמלי תקומת העם היהודי. אספתי לתוך תיבה שהבאתי, אבנים קטנות הסמוכות לנקודות יחודיות בהר. אבן אחת הנחתי על הר האפר - במיידנק, השניה - על "רציף הסלקציה" (המשוחזר) בטרבלינקה, השלישית - על פתח המשרפה בבירקנאו...וכך הלאה עד שנסתימו כל ההוכחות שהבאתי לנצחונינו את הצורר ומזימתו. ורק שסיימתי לפזרן - נחה דעתי. המסע הושלם !! מוטי

שלווה789

New member
סמליות הקשרבין האבן שהובאה מ"שם" לבין

הרעיון והסמליות של הקשר בין האבן שהובאה מ"שם" ...לבין האבנים שנלקחו מהר הרצל הובאו והונחו "שם" הוא רעיון חזק שעובר כחבל עבה שלא ניתן לניתוק... בין השואה לתקומה...קראתי את מה שעשית מוטי... ליבי התחיל להלום בחזקה... כשהבנתי את מהות הרעיון שלך חזק ,קשה... אך רעיון היוצא בהצהרה טוטאלית ומוחצת הינה אנחנו פה, המקום בו ניסו להשמידנו ולכלותינו , הנה אנחנו - מוטי והאבנים...מהר הרצל ירושליים, ניצחנו למרות תוכניתכם הזדונית...ונחה דעתינו ,מוטי תודה, הרגשתי כאילו שמתי איתך את האבנים האלה לזכר בני משפחתו של אבי שהומתו בגזים בטרבלינקה-שם הלכו למוות ביתו (אחותי למחצה שהייתה בת שנה וחצי) אישתו ואימו של אבי ז"ל ובבירקנאו ...באושוויץ בירקנאו חלק מהמשפחה המורחבת של אימי שנעלמה דרך ארובות המשרפה... מוטי ריגשתני בתיאור שלך "רק שסיימתי לפזרן - נחה דעתי. המסע הושלם" תודה לך שנתת לי להרגיש ... כאילו הצטרפתי אליך למסע הקשה הזה ...

יש אנשים עם לב של אבן ויש אנשים עם לב אדם !!!

יש אנשים עם לב של אבן כמו הרוצח הזה ימח שמו וזיכרו !!! של הילדה המתוקה רוז ויש אנשים עם לב אדם שעליהם העולם עומד כגון אתה מוטיא ואת עת ואת שלווה. בברכה ושיהיה לכם חודש טוב.

שלווה789

New member
תודה,אנחנו דור ההמשך.ההוכחה הניצחת ../images/Emo104.gif

שהווה ללא עבר כעץ ללא שורשים... ואין לנו עניות גדולה מבערות, ולכן תפקידינו... לתעד להנציח ללמוד וללמד... כדברי הרצל שהיום ... 3.9.1879 כתב...את המשפט המפורסם... "בבאזל ייסדתי את מדינת היהודים ..."
"אנו ניטע בשביל בנינו ,כשם שאבותינו שמרו על המסורת בשבילנו, חיינו הם רגע בנצח של עמינו,רגע זה יש לו התחייבות שלו " (תיאודור הרצל) מוטיא תודה לך ,לאידישע לידער, לענת ,סבא אריה annie 46 ולבני מנהל הפורום ותודה לכל מי שלא הזכרתי בפורום הנצחה... ובפורום דור שני ושלישי למיכל המנהלת שהעירה את תשומת ליבי והפנתה אותי לפורום תיעוד והנצחה

כשהשכנה שלנו נסעה לאושויץ,

ירדה אמא ז"ל לגינה, והביאה אבן קטנה. היא ביקשה מהשכנה להניח אותה באושויץ . (בעצם אני לא יודעת איפה בדיוק, אשאל את השכנה).

שלווה789

New member
מרגש מאוד ,שוב פעם ליבי הולם בחוזקה...

כשהוריי נסעו לחו"ל נכנסו למחנה דכאו אימי התעלפה... מאז אבי ז"ל לא הסכים שתיסע למקומות האלה... אך הרעיון לשלוח אבן מהגינה ...ש ל ה...רעיון נהדר... אימך הייתה כנראה אשה מיוחדת...

למעלה