אבן דשא?

מאקורן

New member
אבן דשא?

מישהו "ריצף" גינתו באבן דשא (מצורף לינק לאתר אקרשטיין עם תמונה)? מהי עלות החומר המשוערת ומהי עלות היישום? האם הייעוד היחידי הוא חניית רכב? למישהו יש עוד מידע על האבן המשתלבת הזו? תודה http://ackerstein.co.il/index.php?goto=bep&page_from=1808

בינא

Member
אבן דשא - מקובל בכל אירופה וטוב

משתמשים כאשר לא מעוניינים לבצע מרצף במקום דשא אלא לשלב ביניהם. הרעיון הוא לשים אבנים עם מרווחים שהדשא יכול לגדול ביניהם, בלי שום בעיות ומצד ני הרכב שנוסע על המרצף הזה אינו פוגע בדשא אבל גם לא נותן לו לגדול ולכסות את המרצף. מומלץ לכאלה שרוצים להגיע עד לבית עם הרכב כשהם "נוסעים על הדשא". קיים בארץ לפחות 50 שנה. כל יצרני האבנים המשתלבות מיצרים אותו. מחיר אבני הדשא תלוי בכמות המוזמנת, המרחק מהמפעל (מחיר ההובלה). מניחים את האבנים ללא תשתית מיוחדת, אך לפני שתילת הדשא. תשתית הדשא (חול/חמרה וכיו"ב אדמות קלות) מהווה בסיס טוב לאבני הדשא. ניתן ליסוע עליהן מייד עם ההנחה. מקבלות חיזוק כאשר הדשא גודל ונכנס לחורים, בעיקר השורשים. כמעט לא רואים את האבנים בשלב מסויים פרט לזויות מסויימות, בעיקר ממושב הנהג...

מאקורן

New member
תודה

האם זה אומר שחוץ מהנחת האבנים על הקרקע (המיועדת לדשא), אין עלויות "ריצוף"?

בינא

Member
נכון מאוד. ההנחה אינה מקצועית.

ניתן להניח אבני דשא גם לאחר שהדשא גדל, גם בעת שתילתו ובעצם בכל שלב. מה שצריך לקחת בחשבון זה שלאבן יש גובה ולכן האופטימום הוא להגיע למצב שהדשא, כאשר יגיע "לבגרות" (הגובה לאחר שקוצרים אותו), יהיה בגובה של אבני הדשא. לכן מקובל להתקין את אבני הדשא באדמה שלא שתלו בה דשא, בעומק של חצי מעוביין ועם גדילת הדשא להוציא אותן, להכניס מתחתן חול בגובה של 5 ס"מ ולהחזירן למקומן, כי גובה דשא ממוצע בארץ עם השורשים (כאשר הוא מושקה כראוי ולא יותר מידי), הוא כ-10 ס"מ והשורשים שנכנסים עמוק יותר כבר יכולים להיכנס מתחת לאבן בלי להרים אותה אל מעל גובה הדשא. חשוב לשים לב שהמרחק בין אבן לאבן לא יעלה על חצי גודל האבן, כדי שהרכב לא יתחפר בין שתי אבנים.

פיטנגו4

New member
להיפך, כאשר דשא מושקה כראוי, אז

בניגוד למה שכתבת, שורשיו מעמיקים. 10 ס"מ זה קצר מידי!!! השקיות תכופות מידי הן מה שגורם לשורשים קצרים מידי. לכן עדיף להשקות בתכיפות נמוכה, כמות גדולה בכל פעם. דשא עם שורשים עמוקים הוא בריא יותר, עמיד יותר לעקות, למזיקים ואפילו למחלות. אני משקה בקיץ פעם בשבוע באדמה כבדה. בניר עוז משקים פעם בחודש (!!!) את מדשאות הקיבוץ. מרכז הנוי שם טוען שעומק השורשים הוא מטר (!!!)

בינא

Member
אין כאן שום "להפך", רק חיזקת...

10 ס"מ הוא עובי האבן. כאשר מתקינים אבן דשא, חשוב לבצע השקיות קצרות עד שהדשא מגיע לגובה האבן וכדי שהרכב לא ישקיע את האבנים עד שהשורשים מסתדרים גם מתחת להם. קיים ויכוח אין-סופי בנושא משך ההשקיות של הדשאים ובפורום גינון יש בודאי עניין נרחב בנושא. סוג הקרקע הטבעי בכל מקום וסוג הקרקע שהכניסו לבצוע הגינה, ייקבעו את משך ההשקייה, אבל עם בצוע אבני דשא, בכל סוג של קרקע, יש לבצע השקיות קצרות בלבד, למניעת שקיעה ושינוי זווית האבנים בגלל עומס הרכב.

פיטנגו4

New member
אם כך

אז אני מתחילה להבין למה זה לא נפוץ בארץ. רק לחשוב על השקיות קצרות בחמרה חולית, בתדירות גבוהה, בשרון או במישור החוף המהבילים... - וזה מסביר... אין ויכוח בכלל על משך השקיות של דשאים, תדירותם, הכמות הדרושה, שעת ההשקיה, וכדומה. כי יש אחדות דיעים בין כל המומחים, ודיעה שונה הנובעת מחוסר ידע של גננים ובעלי גינות פרטיות. יש הרבה בורות בנושא. פורום גינון של חובבים זה אחד המקומות שבהם אפשר לפגוש זאת בצורה בולטת. (בפורום של המקצועיים זה בכלל לא עולה, אלא בתור בדיחה...
)

בינא

Member
קיים הבדל בחשיבה בין בינוי לגינון

לכן יש לפעמים סתירות בין מה שטוב לגינה ומה שטוב לבניין ולתשתיות מסביבו. נושא אבן הדשא הוא רק נושא אחד שבגללו, דשא שמונחים עליו אבני דשא, אין להשקותו לעומק אבל יש סיבות נוספות, כמו פגיעה ביסודות, חדירת מים מהקרקע אל המילוי ברצפה דרך הבטון, תזוזת קווי הביוב בגלל קרקע רכה מידי ו/או או "עובדת" ועוד. תשובותי היו בהתיחס לאבני הדשא בלבד ולא בהתיחס לפתרונות גינון או השקיה. הערה נוספת בעניין - הרבה מאוד מהבעיות בהן אני נתקל ונותן להן פתרונות בבתים ותיקים, נובעים מהשקיה בכמויות "טרופיות", מתוך התחשבות בגינה בלבד וללא שום התחשבות בנזקים שנגרמים למבנים. המבנה הוא החלק היקר ועליו צריך לשמור לפני הגינה. צמחים שמתו, קל למצוא להם חלופה, מבנה שנסדק או מחדיר מים, אפשר לתקנו אולם לא להחזירו למצבו התקין הראשוני וההוצאה על התיקון תהיה תמיד גדולה בהרבה...

fireman

New member
אבן דשא - אקרשטיין

נרכשת ביחידות בגודל של 60X40 ס"מ (גובה 10 ס"מ) המחיר נע מ12 ש"ח ליחידה ועד ל24 ש"ח ליחידה + מע"מ כמובן בשני המקרים. הבדל המחירים נובע מהבדלי הצבע, הזול ביותר אפור, היקר ביותר קוקטיל צבעים. אם נשפוט את התמונה שהבאת מאתר אקרשטיין, זה נראה רע מאוד לטעמי, אני בכלל לא אהבתי. לגבי היעוד..... בוא נאמר שאני דיי מתחבט עם עצמי בדעותיי.....כי בשביל שרכב יוכל לנסוע על זה המשטח צריך להיות מהודק ז"א שלדשא יישאר בעצם 10 ס"מ עומק לגדול בתוכו....לא יודע איך הדשא הזה ייראה אחרי כל דריכה עם הרכב ואני לא יודע איזה שורשים הדשא הזה יוכל לפתח לעצמו ומה יקרה לדשא במקרה של נזילות שמן מהרכב..... אני אישית אפילו לא הייתי שוקל את הכיוון הזה. זה לא נראה לי טוב ולא מריח לי הכי טוב. הייתי מנסה לחפש מישהו שבאמת עשה בשביל לשמוע ממנו חו"ד ישירה.

פיטנגו4

New member
הכי אקולוגי שאפשר

בכוונה לא שמים כורכר, ובכוונה לא מהדקים האבנים הללו פותחו ממניעים אקולוגיים. המטרה היא חלחול מלא של המים למי התהום. זהו ריצוף החוץ הכי אקולוגי שיש. גם אני אשמח לשמוע ממקור ראשון ממישהו שעש את זה בארצנו החמה.

למעלה