אבן השחזה שאיני בטוח האם במים או שמן

artagel

New member
אבן השחזה שאיני בטוח האם במים או שמן

כבר שנים הנני משחיז סכיני מטבח לשביעות רצוני אך איני בטוח ביעודה של האבן אשר הגיע אלי בדרך לא דרך. אבקש תשובות מתאימות .צבעה אפור וגודל גרעין עדין,עדין.לאחרונה חשבתי שאולי תתאים גם לכלי המשחית שבהם הנני עובד. מה דעתכם

arsar

New member
דוד - יופי לך! מקוה שאתה בקיא בהנפת חרמש!

האבן הזו משמשת להשחזת להב החרמש! כיוון שהלהב נרטב מהחציר הנקצר - מכאן שהאבן מתאימה למים.

artagel

New member
תודה לתשובותיכם אכן השחזתי במים אך תמיד היה

לי ספק כלשהו

Ron 99

New member
יכול ליהיות שזה מתאים להשחיז חרמש אבל

בטוח לא מתאימה להשחזת כלי נגרות כמו להב של מקצוע או מפסלת הדורשים משטח יותר רחב ושטוח.

yoavliberman

New member
זו אבן שמן גסה כניראה סיליקון קרבייד או ...

זו אבן השחזה לכלי חקלאות כמו שאריה אמר לך. האבן מורכבת מגרגי אלומיניום אוקסיד או סיליקון קרבייד. כיוון שכך היא מיועדת לסיכוך בשמן. כמו שרון כתב היא אינה מתאימה להשחזת מפסלות או סכיני מקצוע כיוון שהיא: גסה מדי, וגם אינה רחבה מספיק. האבן בטח גם לא ישרה ושטוחה בסטנדרטים מתאימים להשחזת כלי נגרות. קנה לך אבן מים דו צדדית של King (שלושים ומשהו דולר) או חברה אחרת. אתה יכול להזמין אבן כזו מTools for working wood המשלוח מארה"ב יהיה 16 דולר או משהו כזה. את אבן המים שאני ממליך עליה (6000/1000) תוכל ליישר כל פעם על משטח זכוכית ונייר מיים מס' 220 או משהו כזה. כמובן שאם תקנה בהמשך אבן יהלום גסה תוכל זו לשמש כמיישרת לאבן המים. קיימת גם אבן ישור של Norton שעולה 20 דולר, אשמח לשלוח לך לינק לאבן הזו גם כן. http://www.toolsforworkingwood.com/...lshop&Product_Code=MS-W6K1K&Category_Code=THW

milch

New member
מקווה שזו לא פרסומת

יש אבני השחזה טובות אצל "לובלינסקי" אפילו שלחו לי בדואר. יש אבנים חד גרעיניות וכפולות.

yoavliberman

New member
לא זו לא פירסומת, הנה עוד לינקים...

נכון, יש בארץ אבנים אצל לובלינסקי ברח' המלך ג'ורג' בת"א והיום אגיע לשם ואבדוק מחירים. אני חושש שהם יהיו הרבה יותר יקרים ממחירי חו"ל. אדווח בהמשך. ובאמזון.... http://www.amazon.com/gp/product/B0..._m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0QKJFEGMYBNZ4N8HP7TM האבן באמזון ניראת כדקה יותר מזו שאצל ג'ואל מוסקוביץ בניו יורק.

arsar

New member
יואב - הגרעינים באבן זו אכן מתאימים יותר ל---

סיכה בשמן. אך כמי שהשתמש באבן זו למטרת השחזת חרמש - בזמן עבודת הקציר - אני יודע שבזמן העבודה אני אמנם נושא בחגורתי את האבן, אך בטח לא את השמן. הלחות שבחומר הנקצר משמשת לי לסיכת האבן. לא פעם השתמשנו באבן זו גם להשחזת סכיני האוכל. ואז מתאפשרת הסיכה בשמן. אבל זו אבן עם גרגירים גסים יותר מידי להשחזת כלי נגרות וגילוף.

yoavliberman

New member
אבן נייר ומספריים.....

אריה, גם אני לפעמים מעדיף מים על שמן באבן "שמן" יש לי אבן ארקנסו מאוד קשה וחלקה - משהו מקביל ל6000 גריט - אותה אני מסכך במים ולא בשמן כמו שהספרים אומרים. אני עושה זאת כי היא מספיק צפופה עד שמים וגם שמן כמעט ולא מחלחלים פנימה, ובמצב זה מים יכולים להיות חומר סיכה טוב לשטיפת גרגירי המתכת הצידה ומניעת שקיעתם ובין גרגירי האבן וסתימתה. בעקרון אני מעדיף אבני מים כי אפשר לשטוף אותם אחרי השימוש, הן יעילות יותר. אינני אוהב אבני שמן כי הן קשות הרבה יותר מאבני מים וכשהן יזכו ברבות השימוש לקבל שקע במרכזם, יהיה קשה מאוד לישר אותו. וכן כי הן.... שמנוניות: השמן תמיד נשאר עליהם והוא עלול ללכלך את סביבת העבודה.

arsar

New member
אכן - גם לי יש שתי אבנים (שימשו להשחזת תערי--

גילוח) שהיו שייכות לסבי. מוצאן ממזרח אירופה. הסיכה היתה במיים. שחורות, צפופות גרעין וקשות ביותר. את כל האבנים שברשותי די זנחתח משום שכיום אני משחיז ומלטש בשיטה אחרת שכבר סיפרתי עליה בעבר.

למעלה