אבן פינה

מוגג

New member
אבן פינה

הדוקטור מכלייתו של שרון.. וזהזכיר לי כי גם פנ"ה נוטה בכל הבניינים. וכבר התבדחו רבות על הקשר בין התפנות להתפנות. וגם נש"א נוטה בכל שבעה. וגם בק"ע. ואולי גם שט"ח.

גנגי

New member
תחדש לי, רפי, תפתיע אותי!

נִשֵּא? נֻשָּא? האמנם? ואולי מזה בא משה נֻשְׂבָּאוּם?

מוגג

New member
עוד מעט פורים

אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה גִּדַּל הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ אֶת-הָמָן בֶּן-הַמְּדָתָא הָאֲגָגִי וַיְנַשְּׂאֵהוּ וַיָּשֶׂם אֶת-כִּסְאוֹ מֵעַל כָּל הַשָּׂרִים אֲשֶׁר אִתּוֹ. האמנם? כן! נשאי ותיהני.

גנגי

New member
עברית *מודרנית* במגילת אסתר?

ריגשת אותי, רפי. הפתעת אותי. ספלינטור חיפש, אאל"ט, פעלים שמשתמשים בהם. כאילו, משתמשים, בזמן הווה. ~ארור המן!~

מוגג

New member
אני לא מחוייב

לך או לספלינטור. פעלים המופיעים בתנ"ך מאוד שימושיים בשבילי, על בסיס יומיומי. תיכף גם את תחליטי כי כל מיני ביטויים מהמקרא מקורם באנגלית, יידיש או פולנית מדוברת. מה היום כבר לא שרים "הושיע את עמך וברך את נחלתך ורעֵם ורעם ורעם ורעם ונשאֵם ורעם ונשאֵם עד העולם" ??

ככה תספור עד עשר

אחת שתיים שלוש ארבע חמש שש שבע שבע שבע שבע שמונה שבע שמונה תשע עשר מה הבעייה?

גנגי

New member
יתגדל ויתקדש!

וישמור אלוקים מערבוב ארמית בעברית. וחוצמזה, שמעתי שגנן גידל דגן בגן, ושדגן גדול גדל בגן, אבל לא שמעתי על דגן - או כל דבר אחר, שנגדל (חוץ מאיתנו, שנִגדל למצוות ולמעשים טובים, כמובן). ~הגדיל ה' לעשות עמנו, היינו כחולמים~

איתמר ש

New member
מה עם:

"הצמה נגדלה בידיה האמונות של שיינה בריינה"? ובקשר ל'יתגדל' - מה, זה באמת רק בארמית? יש לך עוד דוגמאות כאלה?

האם שמתם ../images/Emo23.gif

שלאחרונה כל מיני אנשים מתייחסים לאינטרנט כנקבה? בסדר, רשת, אבל בכל זאת. גנגי, יש מצב לקבל פתק המאשר לנו להמשיך לומר "האינטרנט הוא הים הגדול בו צריך ללמוד לשחות"? האינטרנט הוא... רשת האינטרנט היא... ~ לשחות לבוסטון? אבל עכשיו חורף, אתה תצטנן! ~

גנגי

New member
~צעטלע~

כל המעוניין יכול להדפיס לעצמו. ---------------------------------------------------------------------- תאריך ______________________ לכבוד ________________ הריני מאשרת בזאת למר/ת ___________________ להתייחס לאינטרנט בלשון זכר. בברכה - גנגי, דוברת מועצת אח"לה.

למעלה