אבנים בכיס המרה

• פותח הנושא cso
  • פורסם בתאריך

cso

New member
אבנים בכיס המרה

אני נכה 100%, פרפלג, מרותק לכיסה גלגלים פגוע חוליה T8. מזה מעל לשנה וחצי שכאבי בטן בילתי מובנים החלו לפקוד אותי. בתחילה חשבתי שמדובר בבעיות בכיבה כאשר פאם יש לי עצירות ופעם שלשול באופן לא מובן. ניסתי לשחק עם המשלשלים וראיתי שאני לא מצליח להגיע לאיזון עם הכיבה. פניתי לרופא וסיפרתי לו שמייד עם סיום האכילה (כ 15 דקות עד 20 דקות) אני מקבל כאבים חזקים בבטן. הסברתי לו שביום שבת אחרי החמין אני סובל רצח ולא יכול לזוז. אך הנ"ל האשים את העובדה שאני נכה ולא מצבע פעילות רפואית. בשלב מסוים, לאחר מספר בדיקות, עמדתי על כך שאני רוצה שישלח אותי לבדיקות וצילומים. הסברתי לו שאדם במצב שלי נהוג לשלוח לבדיקות באופן "אוטומטי" בכלל העבודה שאין לנו תחושות שמייצגות באופן אמיתי את אשר מתרחש בבטן. אך הרופא סירב לשלוח אותי לבדיקות בטענה שאין צורך.. נדלג על כל הקטע הזה, אך עקב רשלנות זו, ובבדיוקות אולטרסאונד שעשיתי לאחרונה גילו שיש לי אבנים במרה, ואים הבנתי נכון אז מדובר באבנים גדולות. קבעתי תור ליום חמישי הקרוב בבית חולים תל השומר, אך אני צריך עזרה בכייצד להתנהג עד אז. קראתי באינטרנט על התרופה ROWACHOL שאננה דורשת מרשם רופא. אך לאחר שקניתי אותה ראיתי כי כתוב בפרוספקט שלה ש"אין להשתמש בתרופה מבלי להוועץ ברופא אם הינך סובל או סבלת בעבר מכאב בטן חריף - עווית"... זה מה שאני סובל מאז שיש לי את האבנים בכיס המרה והבאתי את התרופה הזו בשביל להמיס את האבנים, אז מה עשיתי בזה? אני גם רוצה להתחיל דיאטה עוד לפני שאני מתייצב אצל הרופא, אפשר לקבל הנחיות? תודה מראש יוסי

אבנים בכיס המרה

מתנצל על האיחור בתשובה בשל חופשה. חולים פרפלגים הסובלים מבעיות תוך ביטניות כמו אבנים בכיס מרה או דלקת בתוספתן דורשים חושים קליניים מחודדים והרבה פעמים האבחנה אצלם לצערינו מתאחרת. במידה ואתה סובל מסימפטומים של אבנים בכיס מרה קרוב לודאי שהפיתרון הנכון הוא ניתוח להוצאת כיס המרה ולא תרופות כאלו או אחרות. בשלב הראשון עליך להפגש עם כירורג שיעריך אם באמת הסימפטומים קשורים לאבנים. במידה וכן יש צורך להעריך את הסיכון ההרדמתי והניתוחי. צריך לקחת בחשבון שאצל חולים הסובלים מבעיות רפואיות מורכבות כמו שלך יש אומנם סיכון ניתוחי גדול יותר, אולם הוא בא לביטוי משמעותי הרבה יותר בתנאים של ניתוח דחוף מאשר של ניתוח מתוכנן ומבוקר. עד לניתוח מומלץ על דיאטה דלת שומן שעשויה להפחית את מספר ועוצמת ההתקפים. תרופות להמסת אבנים קיימות בשוק אך היעילות שלהן מוגבלת מאוד, דורשת שימוש ממושך מאוד עם אחוזי הצלחה מוגבלים. בהצלחה

למעלה