אבנים למסלעה

man in wall

New member
אבנים למסלעה

שלום לכולם. אני רוצה לשנות את המסלעה שיש לי באקווריום. יש לי הרבה דגים קטנים וכמה דגים בינוניים. הדגים הקטנים הם גופים (רובם מהשרצות) , ואחרי שהכנסתי את הדגים הגדולים יותר לא ראיתי השרצות יותר. אני מניח שהגדולים אוכלים אותם. לכן אני רוצה לבנות מסלעה שיהיו בה הרבה חורים קטנים ומערות קטנות. חשבתי לבנות מסלעה מלוחות שיש קטנים (מה שנשאר מהחיתוך). מה דעתכם
האם שיש לא יתפורר במים
תודה מראש אמיר

duel

New member
אין בעיה בשיש

תוכל להוסיף גם צמחיה ובפרט צמחים צפים כמו אלודאות/קרננים וכו' - הדגיגים מסתתרים בין הצמחים ואף ניזונים מהצמחים. אם המטרה שלך היא לשמור על אחוז גבוה מהשרצים בחיים שים צמחים. יתרונות: נראה יותר יפה-טבעי. תוסף מזון. מקום מסתור.

Veiltail

New member
קודם כל לגבי השרצים

שים אותם בתאי השרצה,עד שיקבלו את צבעיהם. לגבי השאר,השני שענה(לא יודעת ת'ניק שלו,אז סליחה מראש)צודק. אתה צריך לשים צמחים,שם הם מסתתרים,ואם תשנה מסלעה,לדגים הגדולים שלך לא יהיה מקום לזוז. אז תשקול את 2 העצות. שיש לא מתפורר,עד כמה שידוע לי,אם אתה רוצה תעשה פתח שהגדולים לא יוכלו להכנס,אבל לא פתחים קטנים,הדגים שלך עלולים להתקע. שקול את זה.ד"א אתה מבין בחלזונות,אז יש לי שאלה אליך-מה חלזונות שחורים אוכלים?

adiemus

New member
בקשר לשיש

אין שום בעיה עם שיש ואני אומר לך את זה מניסיון גם לי באקווריום יש מסלעת שיש זה יפה מאוד ומומלץ!!! בהצלחה

ganjaman stound

New member
כמה אפשרויות נוספות

אפתח ואומר שחבל שלא ציינת מהם הדגים הבינוניים שהוספת מנסיון אישי גיליתי שסקאלרים וגורמים פשוט טורפים את השרצים ואין לשרצים שום סיכוי לברוח מהם כמו כן שמתי לב שכאשר השרצים התרגלו לשעות ההאכלה ויצאו לאכול לא נשאר מהם הרבה עשיתי נסיון לשים אבני טוף גדולות יחסית כך שהשרצים יוכלו להסתתר בינהם אך שוב כשהם יצאו לאכול לא נשאר מהם זכר כך שגם עם שיש אני לא מאמין שיהיה שינוי גדול כמו שכבר ציינו לפני צמחיה היא אחד הגורמים היעילים ביותר הרעיון שעבד אצלי בצורה היעילה ביותר הוא קיר אלכסוני קטן מפברגלס בדופן האחורית של האקווריום עם קדחים קטנים לכל אורכו כך שנוצר מין תא נפרד לשרצים שיכולים לעבור דרך החריצים ועדיין יש סירקולציה במים אילו גיליתי שזו הדרך היעילה ביותר לשמור על השרצים מבלי לעשות העברות לתאי השרצה או לאקווריום אחר על הפיברגלס הדבקתי אבנים כדי ליצור גם חזות יפה אך ניתן גם לכסות אותו עם צמחיה איך שלא תחליט שיהיה בהצלחה

למעלה