אבנר! יש לי שאלה אליך!

אבנר! יש לי שאלה אליך!

שלום, מה שלומך? שמתי לב בהודעות שלך הקודמות שאתה או היית כבאי בחיל האוויר. מעניין אותי נורא איך התקבלת, אם עשית משהו מיוחד, מהם דורשים מכל חייל שיהיה כבאי או איך הצלחת להגיע דווקא לחיל האוויר...דברים כאלו.... תודה גבר!

fireman

New member
שלום ידידי....

ובכן בתור מנהל פורום מתגייסים גם כן כאן בתפוז תרשה לי לענות על השאלה מההיבט הצבאי... בצה"ל ממויינים חיילים עפ"י מספר מדדדים שהחשוב ביניהם הוא צרכי הצבא... לא נסתובב סביב זה יותר מידי ונגיע לתשובה עצמה.... אני משער שאתה מתנדב או צופה אשבאחת מהתחנות בארץ וזה יכול לעזור לך מאוד.... אם בטרם זומנת לצו ראשון בלשכת הגיוס...כאשר תזומן פנה אל מפקד התחנה שירשום לך מכתב המלצה על פועלך כמתנדב בשרותי הכבאות ככה וככה זמן ותבקש שירעיף שבחים וימליץ עליך ככבאי בצבא... כאשר תגיע ללשת הגיוס תיכנס לראיון אישי...בראיון האישי תבקש להיות כבאי בצבא ותציג בפני המראיינת את המכתב המלצה...95% ממכתבי ההמלצות מתקבלים ע"י צה"ל ואותם מתגייסים אכן משובצים בתור כבאים או ביחידות החילוץ של פיקוד העורף.... ד"א הפרופיל שלך עלול להוות כלי עזר או מפרע....קשה להיות כבאי עם פרופיל 97 (שהוא פרופיל קרבי) בכל מקרה המון בהצלחה

fire fignter Junior../images/Emo117.gif

דבר ראשון המפקד שלי רם 1 נתן לי מכתבי המלצה . ובבקום ביקשתי להיות כבאי, החילת שריאנה אותי לא ידעה שיש דבר כזה בכלל אז הייתי אופטימי ,בטירונות שהיה קצין מיון גם בקשתי והוא אמר שאין דבר כזה ובכול זאת בקשתי. ובעזרת המפקדים שלי בטירונות אני היום כבאי תעופתי בחיל האויר.מה שידוע לי שיש גם כיבוי בתה"ש (תל השומר) בסיסים בחיל ירוק יש מגירוסים ישנים וזה לא הכי כיף להיות שם . דרך אגב מאיזה תחנה אתה ובן כמה?

תשובה לשאלה שלך

אלן אחי... אני מתנדב בכיבוי אש חדרה בן 16 וחצי. אתה יודע..תכף יגיע צו ראשון,וקרובים אמרו לי שלהיות כבאי בחיל האוויר זה גן עדן. שמעתי עושים 9 בבסיס 5 בבית או ההפך, אנ´לא זוכר...

למעלה