אבסורד ה- OVER QUALIFIED

noa128

New member
אבסורד ה- OVER QUALIFIED

מאתמול אני מנסה לשווא לעשות סדר במחשבות, למצוא היגיון. מאז הפיאסקו עם העבודה שהייתה לרגע ונגוזה, אחרי הייאוש ובין הנפילות ממשיכה במאמצים, ממשיכה "לעבוד בלמצוא עבודה" כפי שהרצתה לי מישהי בשבוע שעבר. ולפעמים יש הבלחות, בערך פעם בשבוע וחצי יש טלפון, יש זימון לראיון. ואני הולכת, שוב נותנת את המיטב - מתלבשת, מתאפרת, יוצאת למכור את עצמי. מנסה יותר מהכל לשמור על מינון נכון. אתמול שמתי לב לריטואל. הם מקבלים את קורות החיים שלי. הם כבר לא מפורטים ומלאים כפי היו. עם כל ראיון נמחק משם פרט, מצטמצם משהו - רק לא להבהיל, לא לשמוע שוב את "לא יודע, זה נראה לי קטן עלייך התפקיד הזה - עשית, ניהלת, יש לך יותר ניסיון ממני - איך תוכלי להיות בורג במערכת ולקבל ממני הוראות"? ואני לא מבינה - הרי ראית את כל זה כתוב, ובכל זאת החלטת לזמן אותי לראיון. למה? חשבת שיבוא משהו אחר? שהכל המצאות? את הפרטים שכתבתי שמעת בע"פ, ואפילו המעטתי מהם, הבהרתי שדי לי להיות עצמאית, שחשובה לי משכורת כל חודש, שבכל תפקיד, גם קטן, אוכל להביא את נסיוני וכישוריי לטובת הארגון שלך.. עניתי שוב ושוב על השאלה הארוכה הזו בתשובה "אתה בעל העסק, ורק אתה יכול לקבל החלטות ניהוליות - האחריות היא עליך - אני בורג ולכן ברור שאין לי SAY - אין לי גם ציפייה או רצון בזה - האחריות לא עליי וההשלכות לא עליי - אני כאן כדי לבצע את הוראותיך הכ טוב שאני יכולה. בשביל זה אתה משלם לי".. ושוב אני נתקלת בהבעת חוסר האמון על פניהם, והם משתפים אותי בהתלבטות - "ברור לי שאת בטוחה בכך - אבל אני צריך לקחת את הצ'אנס האם תעמדי בזה.." ואתמול היה אחד שאפילו הרחיק לכת ואמר - "לא יודע, אני מאד מאמין שניסיון חיים כמו שלך עדיף לי מהדף החלק של ילדה בת 21 - אבל לא יודע.." ואני חושבת - מה? כמה אפשר לשטח את קורות החיים? להפוך כל תפקיד ניהולי שעשיתי לתפקיד פקידותי? לרמות בקורות החיים כדי להגיע לראיון ושם להביא את עצמי כפי שאני, ואז מה? הרי בראיון או בתחילת תקופת העבודה השקרים האלה ייצאו לאור. ואז מה? בינתיים הלחץ כאן גובר. כבר לא עומדים גם בהוצאות השוטפות. החובות מצטברים מחדש ואיתם מכתבי ההתראה. מבזק, מהעיריה, מספק האינטרנט (אם אני נעלמת יום אחד - תבינו למה..). אחרי שבוע ימים נגמרת המשכורת ומתחיל קיבוץ הנדבות, הבקשות לעזרה מההורים - הקומבינות למלא את המקרר וארון המצרכים. לא מפעילים חימום, מכסים בלילה בשמיכה ועוד שמיכה, מסתובבים בבית עם מעילים... היו שנים קשות בעבר. היו תקופות דלות. בכזה שפל לא היינו מעולם. זה חייב להיגמר. יודעת שבסוף זה ייגמר. לא יודעת מתי.

לא ליטה

New member
אומרים

שגברים נוטים לתת עצות מעשיות בתגובה לבעיה שמועלית בפניהם ואילו נשים מסוגלות גם רק לשמוע, להזדהות ולא לנסות לפתור כל דבר (הכללות טפשיות, אני יודעת). שמתי לב שבמרחב הזה, הווירטואלי, אני נוטה לדפוס הגברי הרבה פעמים וכשאין לי דרך להועיל - אני שותקת. אז זהו, שהיום לא
אין לי שום עצה טובה, אבל יש לי חיבוק. שווה משהו? לא יודעת. אני מקווה שכן.

noa128

New member
חיבוק מחמם זה אחלה ביום כזה..

אבל מה דעתך - זה אבסורד, או שאני פה טועה במשהו? בשבת סיפרה לי אחותי על איזו אחות של גיסה רחוקה, בחורה...קצת איטית (אחותי קוראת לה "הדפ"רית") - אולי, אבל היא תמיד עובדת. לכל עבודת זבנות וכאלה מקבלים אותה מיד - אף אחד לא אומר לה "את אובר קוואליפייד". אז אם המשרות הניהוליות חסומות בפניי כרגע כי אין לי קשרים מצד אחד ואין לי תארים מצד שני - איך מגיעים למשרות האלה הפושטיות? מתחפשים? מעמידים פנים?

נגוהות

New member
../images/Emo10.gifמשרה פושטית...

נועה בוקר טוב, אין בעיה להגיע למשרה פושטית, צריך רק לפתוח עיתון במדור עוזרות ומטפלות. אז אני מצאתי עבודה כזו בלית ברירה. יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותיאטרון. יופי...בימים האלה אפשר לעשות בזה שימוש אחד בלבד, בראיונות עבודה אמרו לי שאני בעלת כישורי יתר או חסרת כישורים, למרות שעסקתי בתיאטרון שנים רבות, אבל מה אפשר לעשות בזה היום??? נועה, מטפלות תמיד צריך, כמו כן עוזרות בית. תבחרי מה מתאים לך יותר. התחלתי לעבוד כמטפלת לילדים. משפחה שקבלה בזרועות פתוחות מישהי שהיא לא המטפלת הקונבנציונלית. עבודה מהנה??? שעמום המחץ, מאתגרת? אוףףףףף..... אבל ילדים קטנים ממלאים לי את הלב, מתוקים, תמים וצחים.בינתיים, רק בינתיים, עבודה זמנית אבל מכניסה. נסי את זה נועה, אולי...

kisslali

New member
נועה חמודה

הזכיר לי משהו מצחיק/עצוב ודומה מעט. פעם הייתי בסיטואציה דומה מסיבות שונות - החלטתי שאני עובדת רק בחצי משרה. טוב נו לחצי משרה מה כבר צריכים - אחת שתלך לדואר? מבחינתי זה היה בסדר גמור. אבל שוב ושוב שמעתי שאני לא אוכל להתמודד עם "קוטן" המשרה...ואז, יום אחד, ישבתי מול איזה צימוק מלא חשיבות עצמית עם משרד של שניים וחצי מהנדסים (עולים חדשים מרוסיה כמובן)שאמר לי : למה את מצפה מהעבודה מלבד שכר? עניתי, שאני מצפה שיהיו מרוצים ממני כי אעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר וזהו. ואז הוא אמר שזה לא ילך כי אם אני לא מרגישה שאוכל להגשים את עצמי שם.... הוא באמת חשב שיש מי שתגשים את עצמה בללכת לדואר, לרוקן פחים בסוף היום, להכין קפה לענות לשתי שיחות טלפון ביום ולרשום שתי חשבוניות פעם בחודש ??? פיכס! נשיקות ללי

hrabba

New member
נועה יקירתי - לא, אל תמעיטי כי יראו

מה שכן, למדתי בראיונות הייתי מאד סבמיסיב מאד ראש קטן - אני חושבת שזו ההגדרה הקשבתי יותר משדברתי, וכשדיברתי המעטתי. ממנהלת רכש הפכתי למזכירה, בלי להגיד במפורש שאני לא עובדת הרבה זמן וזקוקה לעבודה ומוכנה לעשות הכל למענה אבל... לא אמרתי זאת במפורש משום מה אחרי ראיון או שניים הבנתי שאם אגיד את מה שרמזתי לו אצור רושם של מסכנה, ואף אחד לא רוצה מסכנה בעבודה. אני יודעת שאת לא עושה את זה, אבל אני מנסה לתת לך טיפים מנסיון, וקצת לא יודעת איך לכתוב בכל אופן זה הכל עניין של מזל וסבלנות. וזה יגיע אני מבטיחה לך בנתיים חיבוק ענננק ואני תמיד בשבילף

noa128

New member
מסכימה עם כל מילה

ואכן זה מה שאני משתדלת לעשות. באמת רוב הזמן מקשיבה, ועונה רק כשנשאלת, וגם אז, עושה אותי קטנה קטנה - אבל כל זה מתנגש עם מה שכתוב לבנאדם בקורות החיים שמונחים לפניו... שם אני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו. רק לא יודעת מה... ולגבי מה שיעצתן לי כאן - מסכימה ואכן עושה - הנקיונות מידי שישי ולפעמים פעמיים בשבוע באמת מזרימים פה טיפ טיפת מזומן (עוד איזה 1000 שקל בחודש), אבל במקביל נמשך החיפוש אחרי משהו קבוע, שאפשר יהיה לעשות לאורך זמן, שיחזיק הרבה זמן. טיפול בילדים זה ממש לא בשבילי.. בכלל ילדים ואני זה לא מתחבר, לילדיי שלי לא תמיד יש לי ראש. ואני חולה עליהם.. וניקיון.. כן, לפעמים באמת עושה איזה חלטורה, ככה בשפיל הכסף-כיס.

נגוהות

New member
../images/Emo28.gifהתחלה חדשה../images/Emo42.gif

קבלתי תשובה חיובית לעבודה שכל כך רציתי בתיאטרון!!!!!!!! משך ארבעה חודשים פניתי לכל מקום אפשרי, הפסקתי להאמין ביכולתי לעשות את מה שאני אוהבת ועוד להתפרנס מזה....ישששש!!!!!!!!! עכשיו מגיעים ימים ארוכים של עשיה מהנה, מלאה באקשן, אדרנלין וכל מה ששכחתי בחודשים האחרונים. נותר לי רק להפרד מהילדים המתוקים והמשפחה הנחמדה שפגשתי בשבועות האחרונים. לך נועה ולכל מי שעדיין מחפשת עבודה, אני מאחלת המון הצלחה, עוד יגיעו ימים יפים, עובדה.....

noa128

New member
יו-הווו !!! ../images/Emo65.gif ברכותיי יקירתי

איזה יופי ! תהני לך מכל רגע - מגיע לך
נועה.

kisslali

New member
ב ה צ ל ח ה ../images/Emo57.gif

ושתהייה זו התחלה חדשה מוצלחת מהנה ומספקת! הלוואי!!! נשיקות ללי

לא ליטה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo49.gif וגם ../images/Emo50.gif

אחחחח, כמה
הכנסת לפורום עם ההודעה הזו... ושיהיה טוב כמו שמגיע לך

יא, איזה כיף לך!

נגוהות, אפשר לשמוע את ההתחייכות שלך ממש עד כאן. ומה שיפה בעיני זה שהיית בפוקוס ומצאת ב-ד-י-ו-ק את תחום העיסוק שרצית. ועל הדרך מצאת לך מקורות פרנסה אחרים. זה מקסים בעיני. שיהיה המון המון בהצלחה. ותחזרי לספר לנו איך את עייפה ושאין לך זמן פנוי ושאת לא נושמת מרוב עבודה ושאת מתה שיגיע הסופשבוע ושנשמע כולנו את החיוניות הזו שתתווסף לקולך.

היי נועה..וכולם : )

יצא שנעדרתי קצת, לא, לא ממקום משתבלל אלא ממקום שהתחיל לקחת החלטות ומנסה ליישם אותן. ולא, זה לא כזה קל או פשוט אבל מרגיש לי לעשות, מרגיש לי מטרה. יקירתי, אני חושבת שאין כללים בלשבת מול מראיין חסר בטחון בעצמו או חסר בשלות מקצועית ונפשית אשר לא מאפשרת לו לראות את היתרונות שיש במרואיינת שכמוך, בעלת נסיון מקצועי, בעלת נסיון חיים והכי חשוב- בעלת מודעות מספיק עצמית לבחור ולשלוח קורות חיים שבמקום אחר, בחיים אחרים, בתנאים אחרים, לא היית אולי מסתכלת אפילו לעבר אותה הצעת העבודה. אין לי "שיטות" להציע לך. רק לא להתייאש. רק לא לוותר. להציג את ה"אובר קוואליפיד" הזה כיתרון דווקא ולנסות להסביר עד כמה את יכולה לתרום מנסיונך. ולא להפחית מערכך. כי בסופו של דבר יגלו אותך. את זו האמיתי והמוכשרת ולא את זו שאת מנסה להציג. ולטעמי ה"אמיתית" שבך היא יפה בהרבה. אולי בכל זאת עיצה קטנה- נסי לשים דגש בכל קורות חיים שאת משגרת על הנושא אליו את מפנה בקשתך. זו עבודה קשה אבל מי אמר שלחפש עבודה זו לא עבודה בפני עצמה? אני עדיין מחפשת, יורה באקסטזה לכל הכיוונים, ובאמת כפי שנאמר כאן מנסה לא להציג עצמי כ"מסכנה" ונואשת. להקשיב בסבלנות. להשיב אך גם לשאול. מנסה ליצור דיאלוג. לפעמים זה סתם נעים. גם אם לא יוצא מזה דבר. רק אל תתייאשי. המילים כאן אינן קלישאות. זה יבוא. זה חייב לבוא!! ואם תרצי לינקים אין ספור <ותודה לhrabba שטרחה ושלחה לי כמה נפלאים ממש>, או כתובות או כל דבר אחר בבקשה אל תהססי לבקש. וההצעה מהמסר אלייך בעינה עומדת. מתי שרק תרצי.

noa128

New member
תגידי את פנויה מחר בבוקר ליד המחשב?

אולי ננסה ביחד לתקוף את הנושא?

פּרפרית

New member
נֹעה...

כמו לא ליטה אין לי הרבה מה לאמר, בעיקר מפני שאף פעם בחיי לא התמודדתי עם "חיפוש משרה" (למזלי- עפ"י מה שאתן מספרות...) אני רק יכולה לאמר שבעולם הקטן שלי (והוא באמת קטן, שלא יווצר רושם אחר) כשיושבת מולי מישהי שנראית לי עם ראש גדול, שמוכנה להשקיע, בעלת תושיה, אסרטיבית...אני אתפשר בהרבה דברים כדי לקבל אותה לעבודה (גם אם אין לה נסיון בתחום) חיבוק....הלוואי ויכולתי יותר.

noa128

New member
תודה פרפר על העידוד

והאמת שהקטע הקשה מכולם הוא שבאמת אין שום היגיון לפעמים.. אני שומעת על התנהלויות ופוליטיקות במקומות עבודה היום... אין שום חוקים הגיוניים. בשוק עבודה פרוץ הכל הופך לג'ונגל של כוחנות ומניפולציות ומאד קשה לצפות את הקריטריונים, ואת השיקולים של מעביד כזה או אחר.. אבל בסוף יהיה טוב כבר אמרנו? והנה באה נגוהות והוכיחה לנו שלא אפסה התקווה

למעלה