אבעבועות בתרנגולות

באלאנס

New member
אבעבועות בתרנגולות

התרנגולות שלי הפסיקו להטיל ויש לחלק מהן אבעבועות שחורות על הכרבולות. הבנתי שזו לא מחלה מסוכנת אבל צריך לטפל. אם למישהו יש נסיון איך ומה עושים אני אודה לו מאוד במיוחד על מי מחסן? איפה אפשר לקנות חיסונים? מה ההשפעה על עוף שכבר נגוע?

זה לאו דווקא אבעבועות

יש סיכוי שמריבים קטנים נוצרים האלה כי הכרבולת נפצעת נוגן בהחלט יוכל לעזור לך פנה אליו בפרטי

באלאנס

New member
זה אבעבועות בוודאות לא מדובר בפצעים מריבים

יש על הכרבולות שלהם נקודות שחורות בולטות ומכוערות. הבנתי שלא מתים זה. תודה על התגובה מגדל העופות מקוה שנוגן יוכל לעזור לי באמת איך ומה לעשות כדי לחסן ואם זה בכלל עוד יכול לעזור

nogen

New member
שלום לך

אני עברתי את אותה תופעה לפני כשנה בדיוק באותה תקופה וגם אני שאלתי ורק מישהו אחד ענה לי ואמר מה שאתה כבר יודע שזו לא מחלה מסוכנת ואצלי היא עברה לאחר כשבועיים שלושה ללא אבדות בנפש אחרי שכל התרנגולות שלי (שמטיילות חופשיות) נדבקו בה וגם אצלי הם הפסיקו להטיל וחזרו כשלושה שבועות לאחר שנעלמה המחלה. מקווה שתעבור את המחלה כמוני בשלום ובהצלחה. בברכת חג עצמאות שמח לך ולכל עם ישראל.

באלאנס

New member
נוגן תודה על האינפורמציה. עזרת לי

ממה שקראתי על המחלה באנגלית וחומר מארה"ב הבנתי שהיא לא עוברת. ויש לחסן אפרוחים נגדה אם כל הנזק יסתכם במספר שבועות ללא הטלה זה עידוד גדול בשבילי, וזה שהאבעבועות יורדות זה ממש חדשות טובות. אני במחקר גיליתי שזה עובר כנראה דרך עקיצות יתושים ובעונה הזו שהם חוגגים נדבקות התרנגולות.

למעלה