אבעבועות רוח בגיל 8 חודשים

אבעבועות רוח בגיל 8 חודשים

הקטנה שלנו חטפה אבעבועות רוח במשפחתון, היא רק בת 8 חודשים ויש לי מספר שאלות: 1. היא נולדה פגית (שבוע 33) אבל מאז התפתחה יפה, (ינקה עד לא מזמן והיום שוקלת 7 קילו...) - האם קיים יש איזשהו סיכוי שהיא תפתח סיבוך כלשהו כתוצאה מהמחלה? 2. האם זה נכון שילדים שחוטפים את המחלה לפני גיל שנה לא מפתחים אליה נוגדנים "במאגר" ואנחנו צפויים לעבור את זה שוב? 3. לפני המחלה היתה לה תפרחת חיתולים, היא טופלה ב"טבע-קוטן" בהמלצת הרופא, כתוצאה מזה נוצרו לה שלפוחיות איומות באזור הטוסיק והוגינה, חלקן עם מוגלה ואני מפחדת שהן יזדהמו - מה אפשר לעשות (חוץ מהקלמין שאני מורחת עליה)? 4. המלצות נוספות להקל עליה??? המון תודה

תגובה

1.הסברה היא שעד גיל שנה יתכן ולא יתפתחו נוגדנים או מספיק נוגדנים על מנת למנוע את המחלה שוב אם היא תחשף אליה ולכן יש סיכוי שהיא תדבק שוב. 2. לכל ילד יש סיכוי לפתח סיבוכים ולכן אנו ממליצים על החיסון. אינני חושבת שלה יש סיכוי גדול יותר בגין עברה כפגית. 3. אם מגרד לה מאוד ההמלצה היא לתת פניסטיל בטיפות ולא במשחה. אפשר לתת טיפה לכל קילו (10 קילו- 10 טיפות). 4. כדי למנוע זיהום ניתן לתת אנטיביוטיקה, אבל לא הייתי ממליצה אלא אם הפצעים נראים לא טוב, רצוי שרופא ילדים יראה את זה ויחליט אם היא צריכה אנטיביוטיקה או לאו.

למעלה