אבעבועות רוח בהיריון

Gali19767

New member
אבעבועות רוח בהיריון

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 18+2 להיריון. לפני כשבוע נחשפתי לילדה החולה באבעבועות רוח, טרם הופעת הפריחה בגופה. לצערי, לא היתה בידי אינדיקציה על הידבקות שלי במחלה בעבר. כמו כן, לא נשללה אפשרות זו טרם כניסתי להיריון או בבדיקות שנערכו לי עם היכנסי להיריון. יש לציין כי נבדקו מחלות אחרות כמו- אדמת, cmv, צהבת. לאור חשיפתי למחלה ביקשתי הפנייה לבדיקת דם אשר תבדוק האם קיימים בגופי נוגדנים למחלה. תוצאות הבדיקה שהתקבלו תחת הIGg היו חיוביות אך לא צוינו הערכים. האם זוהי אינדיקציה מספקת המוכיחה כי אכן חליתי בעבר באבעבועות רוח, או שמא היה לבדוק גם IGm? בתשובה שקיבלתי מהמעבדה לשאלה זו דובר על הצלבת תוצאות בדיקת דם שלי מ6/10/10 עם זו הנוכחית של 22/12/10 המצביעות שתיהן על תשובות חיוביות לקיום נוגדנים למחלה.ולפיכך, נשללה האפשרות לבדוק IGm)אינני מבינה (כנראה מתוך בורות וחוסר ידע ו/או הבנה בנושא) איך ניתן להצליב מידע מבדיקה/ספירת דם ״רגילה״ שלא הייתה ספציפית לבדיקת נוגדנים לאבעבועות בתחילת ההיריון עם זו העכשווית, הספציפית? האם אכן ניתן? אם אכן נוגדנים אלו נבדקו בתחילת ההיריון, מדוע לא צוינו בהפנייה ע״י הרופא המטפל, או הופיעו כתשובות בריכוז בדיקותיי? האם ישנן בדיקות שנעשות להימצאותם של נוגדנים גם אם הרופא המטפל אינו מבקש? האם בדיעבד ניתן לבדוק או להסיק על הימצאותם של נוגדנים, לפי נתונים אחרים מבדיקת הדם ״הרגילה״ שלי? אשמח מאוד לקבל מענה לשאלותיי, בתקווה שפניתי אל הפורום הנכון. היה ולא, אל מי לפנות? תודה רבה מראש.

אבעבועות רוח בהיריון

אם תוצאות הבדדיקות מראות IGG חיובי זה אומר שחלית בעבר ולכן את לא צריכה לדאוג.

למעלה